Αρχική Κοινωνια Τεράστιο γκράφιτι στα Τρίκαλα “μέσα από τα μάτια ενός παιδιού” κλέβει τις εντυπώσεις

Τεράστιο γκράφιτι στα Τρίκαλα “μέσα από τα μάτια ενός παιδιού” κλέβει τις εντυπώσεις

Από antwnio

«Τα Τρίκαλα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού». Αυτός ο περιγραφικός τίτλος αντικατοπτρίζει την ουσία της πρώτης μεγάλης τοιχογραφίας με την τεχνική graffiti που απέκτησαν τα Τρίκαλα, στον κόμβο Αγίου Κωνσταντίνου, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Τσιτσάνη.
Ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να υλοποιήσει σχεδιασμό για βελτίωση της εικόνας των κτηρίων και γενικότερα της πόλης, μέσω παρεμβάσεων με ζωγραφική αποτύπωση.

Το graffiti απεικονίζει στοιχεία των Τρικάλων, κυρίως όμως, πώς ένα παιδί θα έβλεπε τα Τρίκαλα, με τόνους αισιοδοξίας και στοιχείων της πόλης (ρολόι φρουρίου, μύλος Ματσόπουλου, ποδήλατα).

«Διπλός ο στόχος μας», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Εργων Γιώργος Καταβούτας: «Να καθαρίσουμε επιφάνειες από τη μουτζούρα και την κακή αισθητική αλλά και να δημιουργήσουμε χώρους έκφρασης καλλιτεχνών  που δίνουν χρώμα και φως με τα έργα τους».

Ηδη, εξάλλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων, έχουν ζωγραφιστεί δεκάδες ΚΑΦΑΟ στην πόλη, οπότε «με τις μεγάλες επιφάνειες στον αστικό ιστό, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις», σημειώνει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οργανωτής του project Αλέξανδρος Κισκίνης (aka Χουντ Σπίριτ) υλοποίησε το graffiti με τους street artists που επιλέγει για συνεργασία, στοχεύοντας να συνεχίσουν να ομορφαίνουν την πόλη και, όπως τονίζει ο ίδιος «να εκφράσουμε ελεύθερα τη δημιουργικότητα και το ταλέντο, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του πολιτισμού της καθημερινότητας για κατοίκους και επισκέπτες».
Info

Πρωτοβουλία: Δήμος Τρικκαίων-Τεχνική Υπηρεσία
Καλλιτεχνικός διεθυντης / project manager :Κισκίνης Αλέξανδρος
Σχέδιαση 1ου graffiti : Γιαννης Ερμίδης.

Θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία CosmosLac για τη χορηγία ποσότητας spray καθώς και στη Mateco Hellas για την άριστη συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στην πόλη υπάρχει (στα «μανάβικα») η πρώτη μεγάλη τοιχογραφία, αλλά με πολύ διαφορετική τεχνική, αυτή της «Αρχιτεκτονικής Οφθαλμαπάτης», από  τους Γάλλους της Cite de la Creation.

Διαβάστε επίσης