Η συνέντευξη δόθηκε στον Παναγιώτη Αποστόλου
O Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ επικεφαλής προσωπικού Δικηγορικής Εταιρείας Δ.Π. Παναγιωτόπουλος & Συνεργάτες.
Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Αθλητικού Δικαίου (IASL), πρ. Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Επίτιμος καθηγητής του Nanging Science and Technology University, China και πρόεδρος των Δωριέων Επιστημόνων. Έχει διατελέσει Αναπλ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 2003-2008, Επισκέπτης καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-02 και 2009).
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Νομικός Σύμβουλος πολλών Νομικών Προσώπων, Αθλητικών Ομοσπονδιών και Οργανισμών. Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας Αθλητικού Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και μέλος Επιτροπών Αθλητικού Δικαίου του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως επίσης μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Ενώσεως Ανωνύμων Εταιρειών από το 2002 και μέλος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Προεδρίας (2003-2004), υπεύθυνος για την αθλητική νομοθεσία και την δημιουργία του Κώδικα Αθλητικού Δικαίου.
Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά συγγράμματα και πολλές επιστημονικές μελέτες σε ελληνικά και διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά, εκδίδει τα διεθνούς κύρους περιοδικά με τον τίτλο “International Sports Law Review Pandektis” και του ελληνικού επιστημονικού περιοδικού “Lex Sportiva”.
Στο πλαίσιο των εργασιών της ΔΕΑΔ – IASL. Το έργο του συγγραφέα καθηγητή Παναγιωτόπουλου έχει σχολιαστεί θερμά από πολλές προσωπικότητες του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου και από τον ημερήσιο τύπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει τύχει επιστημονικών διακρίσεων όπως το 2005 με ειδικό Βραβείο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Γιοχάνεσμπουργκ του έχει δοθεί ο τίτλος του Επίτιμου καθηγητή σε Πανεπιστήμιο της Κίνας το 2019 και πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις . Έχει προσκληθεί και μιλήσει σε δεκάδες Πανεπιστήμια σε πολλές χώρες του Πλανήτη σε ανατολή και δύση.
Πέραν των παραπάνω έχει μεγάλη κοινωνική προσφορά και είναι Πρόεδρος του κόμματος “Νέα Πολιτική” ένα Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης και έχει μεγάλο συγγραφικό έργο με κοινωνικό πολιτικό και ιστορικό περιεχόμενο για το οποίο έχει δεχτεί τιμητικές διακρίσεις.
Έχουν εκδοθεί έργα του όπως:
- Η φιλοσοφία στο ιστορικό και κοινωνικό επίπεδο (1985 με άριστες κριτικές ) και επανέκδοση με τον τίτλο φιλοσοφικοί προβληματισμοί 2018 από τις εκδόσεις Καρανάση και Biblioedit.
- Αναθέσμιση Τώρα, Δημοκρατία της Κοινότητας (2011), με επανέκδοση από τις εκδόσεις νέων τεχνολογιών (2018) .
- Αθάνατο ’21 ( 2016) και επανέκδοση από εκδόσεις Ηρόδοτος (2019
- Πολιτικής Εγκώμιον (Ηρόδοτος ,(2019).
Με τον κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο έχουμε την τιμή να κάνουμε την παρακάτω συνέντευξη και την οποία πιστεύω θα την βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
1η Ερώτηση:
Κε Παναγιωτόπουλε, η εφημερίδα μας πρωτοστάτησε στην ανάδειξη των νομικών ενεργειών του νομικού σας γραφείου, σε έναν αγώνα δικαίωσης των συνταξιούχων άνω των 60 ετών και στους οποίους η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη επέβαλε από τις 15 Ιανουαρίου διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν!
Προηγήθηκε το εξώδικο προς όλα τα εμπλεκόμενα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής!
Ακολούθησε η Αίτηση Ακυρώσεως στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών!
Θα μπορούσατε προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν κατά εκατοντάδες, συμπληρώνοντας την απαραίτητη εξουσιοδότηση, να μας πείτε περισσότερες λεπτομέρειες και που ακριβώς αποσκοπούν αυτές οι νομικές ενέργειες;
AΠ:
Στις 19 Απριλίου 2022 κατατέθηκε η Αίτηση Ακυρώσεως, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά των Υπουργού Υγείας, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Επικρατείας, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ.
Με την Αίτηση αυτή Αιτούντες ζητούν:
- Την Ακύρωση της πράξεως Καθορισμού διαδικασίας προσδιορισμού των υπόχρεων προσώπων και επιβολής του διοικητικού προστίμου (Αριθ. ΓΠ. οικ. 7586/2022 ΦΕΚ 608/Β/12-2-2022) επί αρνήσεως προσέλευσης υποχρεωτικά σε εμβολιασμό (παρ. 4 του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 (Α’ 238).
- Την Ακύρωση των πράξεων της ΠΓΠΣΔΔ (υπ’ αριθ. Πρωτ. 5882ΕΞ2022-17/2/2022 και υπ’ αριθ. Πρωτ. 12902ΕΞ 2022-04/04/2022 έγγραφων), με τις οποίες διαπιστώθηκε παρανόμως παράβαση της μη διενέργειας υποχρεωτικού εμβολιασμού για την περίοδο 2022 -01 και 2022-02 και επεβλήθη επίσης παρανόμως και αντισυνταγματικώς πρόστιμο σε βάρος υμών των Αιτούντων στη βάση των αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου.
- Την Ακύρωση των από 23-2-2022 και από 11-4-2022 Ατομικών Πράξεων του Διοικητή ΑΑΔΕ οι οποίες περιέχουν κατάσταση αναλυτικών στοιχείων υπόχρεων φυσικών προσώπων και αφορούν στην επιβολή και στην είσπραξη προστίμου παρανόμως , το οποίο αφορά προσωπικά τους Αιτούντες με το ποσόν των 50,00€ για την πρώτη περίοδο και 100,00€ για το 2ο Μήνα του 2022 .
Οι ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ εστιάζονται κυρίως:
Α. Στην παραβίαση Συνταγματικών διατάξεων,
Οι διατάξεις του νόμου στη βάση του οποίου εκδόθηκαν οι προσβαλλόμενες πράξεις είναι αντίθετες με τις διατάξεις του άρθρου 2 Συντάγματος, αφού πλήττουν την αξία ως ανθρώπων και μας υποτιμούν κατατάσσοντας μας σε κατάσταση res! Απάδουν δε, τόσο του σύγχρονου πολιτισμού του ανθρώπου, ο οποίος κερδήθηκε μέσα στους Αιώνες με σκληρούς αγώνες και με ποτάμια αίματος για να μπορεί να σταθεί όρθιος και στα δύο του πόδια ο Άνθρωπος!!, όσο και στον μακραίωνα Ελληνικό πολιτισμό που για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ήταν κορυφαία Τιμή ο γέρων Πατέρας και η Μητέρα. Αυτήν η Τιμή, με τις προσβαλλόμενες πράξεις, ανενδοίαστα ρευστοποιούνται. Οι πράξεις αυτές εξεδόθησαν κόντρα α) στη γενική αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου ως υποχρέωση του κράτους, ώστε οι πολίτες να βιώνουν την εντός αυτού ασφάλεια δικαίου την οποία οφείλει προς αυτούς το κράτος και β) της αρχή της αναλογικότητας αποτελεί κατ’ αρχήν δέσμευση της νομοθετικής εξουσίας, η οποία κατά την ρύθμιση των κοινωνικών σχέσεων στα πλαίσια των επιταγών του συντάγματος και ιδίως στις περιπτώσεις νομοθετικού περιορισμού της ιδιωτικής και κοινωνικής αυτονομίας, επιβάλλεται να αποφεύγει την θέσπιση δυσανάλογων ρυθμίσεων.
Β) Στην Παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 21 του Χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. που απαγορεύει κάθε διάκριση και άρθ. 14 ΕΣΔΑ περί απαγόρευσης διακρίσεων. Πέραν τούτου όπως αποδείχτηκε η νόσος COVID-19 δεν έχει ειδική προτίμηση στους άνω των 60 ετών πολιτών και ούτε από την επιστήμη αποδείχτηκε ότι αν οριζοντίως επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με τα αμφιλεγόμενο και σε πειραματικό στάδιο εμβόλια η νόσος αυτή θα εξαφανιστεί έτσι ώστε να υφίσταται ό λόγος εξυπηρετήσεως του δημοσίου συμφέροντος με το μέτρο αυτό της υποχρεωτικότητας. Σημειώνεται δε, ότι διατάξεις του νόμου περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε εφαρμογή του οποίου εκδόθηκαν οι προσβαλλόμενες πράξεις είναι ριζικά αντίθετες με κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, του δικαίου των διατάξεων προστασίας του Ανθρώπου, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του δικαίου των διατάξεων που τέθηκαν με τον Κώδικα της Νυρεμβέργης για την προστασία του Ανθρώπου. Καθότι, σύμφωνα με το Εσωτερικό Δίκαιο αλλά και με το Διεθνές δεν επιτρέπονται όχι μόνον υποχρεωτικά εμβόλια αλλά και Οποιεσδήποτε Ιατρικές Πράξεις , οι οποίες μπορούν να πραγματοποιούνται μόνον με την εν γνώσει και ελεύθερη συναίνεση του Ασθενούς. Σε αυτό συνάδουν οι διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης του OVIEDO, του Διεθνούς Σύμφωνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (Ο.Η.Ε-Τρίτο Μέρος /Άρθρο 7), το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, χάριν της προστασίας του Κοινωνικού συνόλου (βλέπε ΕΣΔΑ- Άρθρο 5παρ.1, εδ.1επ. όπως και του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΚΙΔ),Ν.3418/2005).
2η Ερώτηση:
Το 2019 ιδρύσατε με άλλες προσωπικότητες τον πολιτικό φορέα “Νέα Πολιτική”. Γνωρίζουμε πως κινείται στον ευρύτερο πατριωτικό δημοκρατικό πολιτικό χώρο. Ποιοι είναι οι πυλώνες του κόμματός σας. Τι διαφορετικό από τα άλλα κόμματα πρεσβεύει το δικό σας; Δηλαδή με απλά λόγια, γιατί να σας επιλέξει και να σας εμπιστευτεί ο ψηφοφόρος;
AΠ:
Το 2019 πράγματι αντιλαμβανόμενοι και συναισθανόμενοι τον πολιτικό ζόφο, στην κοινωνική και πολιτική ζωή προέβημεν στην ίδρυση του πολιτικού φορέα Νέα Πολιτική Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης,
Στόχος μας ήταν και παραμένει να αποδώσουμε στην κοινωνία την κυριαρχία που της ανήκει με την κατάργηση της εξουσίας των ολίγων που συνθέτουν η πλουτοκρατία-κομματοκρατία-φαυλοκρατία.
Για να αποκτήσουμε ξανά οι Έλληνες την ελευθερία και την εθνική μας κυριαρχία με οικονομική αυτάρκεια και ευημερία. Γιατί εθνική κυριαρχία και ελευθερία δεν υπάρχουν όταν «θεσμοί», όπως νομοθετική λειτουργία, η εκτελεστική εξουσία και η δικαιοσύνη ελέγχονται από την ξενοκρατία και είναι αδιανόητο. Την ξενοκρατία αυτή υπηρετούν πιστά οι πολιτικοί μας με ένα ύπουλα τυραννικό σύστημα εξουσίας, έξω και πέρα από τη βούληση του Ελληνικού Λαού. Το αίτημα της θέσπισης ενός πραγματικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανυποχώρητη επιθυμία να οικοδομηθεί ένα μέλλον για τις επόμενες γενιές. Προϋπόθεση όμως όλων των αλλαγών είναι να καταστεί η κοινωνία ένας ενεργός πολιτικός, ζωντανός, οργανισμός και να περάσει από την κατάσταση της υποτέλειας και του ραγιαδισμού στην κατάσταση των πραγματικών πολιτών.
Η Νέα Πολιτική, Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης, ως Κίνημα εθνικό, Κοινωνικό και Πατριωτικό, έχει χρέος να αγωνιστεί για να αποδοθούν στην κοινωνία η λαϊκή κυριαρχία που δικαιούται, η κυριαρχία που της άρπαξαν οι «κρατούντες» και τα ξένοι Προεστοί. Έχει χρέος να αγωνιστεί για την αυτοδύναμη Οικονομική ανάπτυξη για Οικονομική αυτάρκεια με παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για την ευημερία των Ελλήνων για τον προαιώνιο Πολιτισμό και τον Ανθρωπισμό που έχουμε όλοι μας ανάγκη σήμερα.
Συγκεκριμένα:
Η Ελλάδα και οι Έλληνες οφείλουν να δώσουν ένα τέλος στο μαρτύριο που τους έχει επιβληθεί:
1.Απαίτηση των καιρών είναι η «Νέα Πολιτική», που διασφαλίζει τις αρχές, την ορθή και δίκαιη λειτουργία του Κράτους, καθώς και στην επανασύνδεση Κοινωνίας και Πολιτείας. Η περιφερειακά αποκεντρωμένη δημοκρατική κοινωνία, της κοινότητας το Πολιτειακό Κοινόν, μπορεί να είναι μια κοινωνία που να αποτελέσει μοναδική αντίσταση στον σύγχρονο, ολιγαρχικό καπιταλισμό της παγκοσμιοποίησης. Ο τύπος της κοινωνίας όπου, αντί να επιβάλλεται ο προγραμματισμός της ιδιωτικής διευθυντικής ελίτ, να μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας γνήσιος δημοκρατικός, κοινωνικός προγραμματισμός, χωρίς την κυριαρχία καμιάς μορφής κατεστημένου γραφειοκρατικού ή άλλου, με εθνική ανεξαρτησία και συνειδητή επιδίωξη αρθρωμένων και συναινετικών κοινωνικών σκοπών. Ο τύπος της κοινωνίας, όπου με την κατάλληλη θεσμική συγκρότηση την Αναθέσμιση ο Πολίτης θα είναι το Κράτος και θα ολοκληρώνεται μέσα στο κοινωνικό του περιβάλλον αντί να εξουσιάζεται από αυτό. Με τον Κοινοτικό Δημοκρατικό Προγραμματισμό, κατά συνέπεια, απαντάμε ευθέως στο πολιτικό ερώτημα Ποιος για Ποιόν; ποιος αποφασίζει δηλαδή για ποιόν και αυτός που αποφασίζει είναι ο Πολίτης. Ο κοινοτισμός, κατά τρόπο ώριμο πλέον, θέτει και πολιτικά το μεγάλο Αίτημα της ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας, της Λαϊκής κυριαρχίας, της Δικαιοσύνης και της Αναθέσμισης των κοινωνικο-οικονομικών δομών, και προσδιορίζει τους άξονες μιας ανακατανομής της εξουσίας μέσω ενός περιφερειακού αμφικτίειν, την Περιφερειακή Πολιτειακή Κοινότητα, η οποία όπως τονίζεται θα εξαφανίσει το πολιτικό κατεστημένο εξουσίας. Δημοκρατικός αποκεντρωμένος προγραμματισμός περιφερειακής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με την παραγωγή προϊόντων τα οποία δεν θα περιορίζονται μόνον για την εσωτερική αγορά, αλλά για τη διεθνή αγορά, πεμπτουσία του όλου σχεδίου ανάπτυξης της εθνικής παραγωγικής βάσης. Ο δρόμος της «Νέας Πολιτικής» διαμορφώνει τον εθνικό αποκεντρωμένο προγραμματισμό στο πλαίσιο της κοινότητας, της κοινοτικής Πολιτείας, που λειτουργεί αναλογικώς η μεικτή οικονομία, Λυδία λίθο του συστήματος της Νέας Πολιτικής με συνολική Αναθέσμιση. Η κοινότητα αποτελεί πλαίσιο δικαίωσης της πραγματικής Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού, λογική κοινού πολιτισμού ηθών και εθίμων, της πλουραλιστικής και πολυκεντρικής Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό συνεργάζονται και ξαναβρίσκουν το νόημά τους τόσο το σύγχρονο όσο και η παράδοση. Έτσι γεννιέται ο τοπικός πολιτισμός που αποτελεί αντίσταση στη σύγχρονη πολιτιστική ομοιομορφία, στον σύγχρονο πολιτισμικό φασισμό. Αλλά προάγεται και η τεχνολογία, η βιομηχανία, η επιχειρηματικότητα, με συζευγμένα τα τοπικά και τα διεθνή χαρακτηριστικά και με επίκεντρο την πρωτοτυπία και την αποτελεσματικότητα.
- Οι άξονες αυτής της περιφερειακής κοινοτικής πολιτειακής δομής είναι:
- Η διατήρηση της γης και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων,
- Η δημιουργία παραγωγικής κοινότητας με όλες τις μορφές παραγωγής, περιλαμβανομένων και της βιομηχανίας, της γεωργίας και κτηνοτροφίας.
- Η αποκέντρωση, η εξασφάλιση δηλαδή ενός κόσμου που δεν θα εξαρτά την ύπαρξή του από τις μετακινήσεις, αλλά και μια αρμονική σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος, κοινωνικού και φυσικού.
- Έρευνα –Καινοτομία –Τεχνολογία
- Κριτήρια που προσδιορίζουν τους άξονες ανάπτυξης είναι:
α. Η περιφερειακή κοινότητα οφείλει να είναι μια γεωγραφική μονάδα, ένα πλήρες οικοσύστημα, βιοφυσικό και κοινωνικό-πολιτικό σύστημα.
β. Η περιφέρεια πρέπει να είναι προικισμένη με ισορροπημένους φυσικούς πόρους, ανάλογους με τον πληθυσμό, για την επίτευξη κάποιου βαθμού εσωτερικής ασφάλειας και πολιτικής αυτονομίας
γ. Η περιφέρεια είναι αναγκαίο να έχει κοινωνική συνοχή, να είναι κοινωνία του Ανθρώπου της κατανόησης και της αλληλεγγύης .
δ. Η περιφέρεια είναι πολιτική οντότητα, μια Πολιτειακή κοινότητα με δυναμική όχι μόνο μέσα στον εθνικό ορίζοντα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. 5. Η περιφέρεια θα πρέπει να μπορεί να καταστεί επαρκής από την άποψη κοινωνικών, τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διοίκησης, ως πολιτειακή κοινοτική οντότητα και να διαθέτει κοινωνική-ανθρωπιστική δράση. Αυτό που προτείνουμε ως «Νέα Πολιτική» είναι η πραγματική Δημοκρατία της Κοινότητας.
- Προτείνουμε τη Δημοκρατία της παραγωγής, του ανθρωπισμού, την οίκοθεν αλληλεγγύη και φιλία! Την Ελληνική Πολιτεία, το κράτος με τη δομή κοινοτήτων, όπου μοιραία το ατομικό συμφέρον υποτάσσεται στο κοινό, δημόσιο συμφέρον. Γιατί το Κοινόν, η κοινότητα είναι αυτή που θέτει αυτοπεριορισμό και τελικώς λειτουργεί με αυτονομία. Αυτή είναι η πραγματική Δημοκρατία, με τους σύγχρονους όρους ζωής, με Πατριωτισμό στον κύκλο της Κοινότητας, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη να ξεπηδούν και όχι να τίθενται ετερόνομα.
- Αυτή η μορφή δομής Πολιτείας με τη δέουσα Αναθέσμιση είναι η μοναδική αντίσταση του πολίτη στον σύγχρονο αυτοκαταστροφικό δρόμο της χώρας μας. Απέναντι στο αυταρχικό και βασικά ηγεμονικό και δεσποτικό οργανωτικό σχήμα, που λειτουργεί ως ολιγαρχικός συγκεντρωτισμός, θέτουμε τον Δημοκρατικό αποκεντρωτισμό, για την εξασφάλιση του κοινού συμφέροντος του λαού μας. Έτσι, το περιεχόμενο αυτού του πολιτικού οράματος της Νέας Πολιτικής είναι πραγματικά η δημοκρατική κοινωνία του Ανθρώπου με πατριωτισμό και κοινωνικό όραμα που συνοψίζεται στο πολιτικό σύνθημα Αναθέσμιση τώρα – Δημοκρατία της κοινότητας, το οποίο προβάλλει το Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ 99 ΣΤΟΥΣ 100.
3η Ερώτηση:
Ποια η θέση σας για τις Δανειακές Συμβάσεις (Μνημόνια) που υπηρέτησαν όλα τα πολιτικά κόμματα και τοι οποίες εξαθλίωσαν την Πατρίδα και το λαό της; Θα μπορούσε δηλαδή να αναζητηθεί άλλη λύση, από τη στιγμή μάλιστα που η συνταγή βασίστηκε σε πλασματικά οικονομικά στοιχεία και αυτά τα βάρβαρα μέτρα παραχώρησαν εθνική κυριαρχία και εξαθλίωσαν οικονομικά την ελληνική οικογένεια;
Εν τέλει, οι πιστωτές “σωτήρες” έκλεψαν το μέλλον των Ελλήνων, όπως έχετε πει;
AΠ:
Στην Χώρα μας, η πολιτική του διαίρει και βασίλευε εγκαθίδρυσε το πολιτικό σύστημα εξουσίας που εξυπηρετεί άριστα τις στενές του πολιτικές επιδιώξεις, ώστε το Κράτος να έχει πάντα συνέχεια και μέσω της προβαλλόμενης ιδεολογίας να εξασφαλίζει την ύπαρξή του και να υπηρετεί άριστα και τον ξένο παράγοντα, ανεξαρτήτως κόστους για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τον ελληνικό Λαό όμως τον ενδιαφέρει, όχι μόνο η συνέχεια του Κράτους, αλλά η συνέχεια της κοινωνίας σε ισχυρή και δημιουργική Ελλάδα .
Τα μνημόνια απέδειξαν σε όλους, στο πλαίσιο, είτε της φιλελεύθερης, είτε της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας, είτε του αριστερού διεθνιστικού φιλελευθερισμού, ότι, στόχος ήταν η Συσσώρευση – Υπερσυγκέντρωση του χρήματος από τους λίγους για να δίνουν εργασία στους πολλούς, προς βελούδινη εκμετάλλευση αυτών τούτων των εργαζόμενων, αλλά και του πλούτου που παράγεται παντοιοτρόπως, και ούτω καθεξής.
Στην πορεία απεδείχθη περίτρανα ότι ο αντιμνημονιακός λόγος και οι παραμνημονιακές δυνάμεις, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, ως βασιλικότεροι του βασιλέως, ήταν δυνάμεις των μνημονίων, και εκτός των άλλων, έχουν πολύ μεγάλη την ευθύνη για την επάνοδο στην πρώτη γραμμή των πολιτικών δυνάμεων που ευθύνονται κατά βάση και κυρίως, μετά την μεταπολίτευση, για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και ο Λαός. Οι δυνάμεις αυτές παρουσιάσθηκαν ως λυτρωτές και φυσικά οι υπερασπιστές της συνέχειας του κράτους, σαν να μην συνέβη τίποτα σ’ αυτή τη χώρα και το Λαό μετά το 2000 -2010έτους έναρξης της δεκαετούς βαρβαρότητας των Μνημονίων (2015) μέχρι σήμερα!.
Δεν πρέπει ξεχνάμε πως το Μνημόνιο του 2010 επιβλήθηκε εντός της ΕΕ και του ΕΥΡΩ με την προβολή του χρέους δήθεν, που ήταν στο 120% του ΑΕΠ και με το πλαστό έλλειμμα του 15% ως άλλοθι , ενώ κατά τα άλλα «λεφτά υπήρχαν»!! Αποτέλεσμα τούτου ήταν να τεθούν με σύμβαση δανεισμού, τα πρώτα σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού. Η σύμβαση αυτή ως Μνημόνιο, διεθνής Σύμβαση, ετέθη σε εφαρμογή χωρίς κύρωση απ’ τη Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με το Άρθρο 28 του Σ.. Το ίδιο έγινε και με όλες τις συμβάσεις δανεισμού του Β και Γ’ μνημονίου (2012, 2015-2019) και οι οποίες νομικά είναι άκυρες και ως εκ τούτου ακυρώσιμες, την ακυρότητα των οποίων οφείλει να διεκδικήσει ο ελληνικός Λαός !!.
Με την επιβολή των μνημονίων φτώχυναν τους Έλληνες και καθιέρωσαν, όπως τούτο άλλωστε απαιτεί κάθε ολιγαρχία, δυσβάστακτους φόρους τους οποίους ομολόγησαν τελευταίως και οι ίδιοι. Έθεσαν δε τέτοιους φόρους ώστε να πληρώνουν και οι πέτρες που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας, με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος για τους αντιμνημονιακούς του 2015, που κατέστησαν Ιερομνήμονες των θεσμών–τρόικα, που όφειλε να καταργηθεί με ένα νόμο και ένα άρθρο!!
Τα μνημόνια δηλαδή, ήταν ένας άριστος τρόπος για να μπει τόσο η ιδιωτική όσο και η δημόσια ελληνική περιουσία κάτω από των έλεγχο των ισχυρών του διευθυντηρίου της ΕΕ. Διότι περί αυτού πρόκειται , στο οποίο Διευθυντήριο, τη διοίκηση και τη διαχείριση έχουν οι γνωστοί ισχυροί άνευ δε λαϊκής εντολής. Έτσι, το πολιτικό σύστημα εξουσίας μέχρι και σήμερα ιδιωτικοποίησε και εκποίησε και εκποιεί τον δημόσιο Πλούτο όπως τον ΟΤΕ τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ τα περιφερειακά Αεροδρόμια, ενώ ταυτόχρονα αυτά αγόρασε το Γερμανικό Δημόσιο!! Φυσικά ουδείς διερωτάται: αν είναι επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο γιατί τα αγοράζει η Γερμανία; και φθάνει μέχρι σήμερα στα λιμάνια. Η απάντηση είναι απλή, γιατί αποτελούν πολυποίκιλο πλούτο για μια χώρα που θέλει να σέβεται τον εαυτό της . Στις 27-11-20 τονίζαμε Μα δεν υπάρχει ίχνος ελληνικής ψυχής σ´ αυτόν τον τόπο!!! «Ξεπουλιέται η ΕΛΒΟ, αντί να ανασυγκροτηθεί ως αναπτυσσόμενη επιχείρηση υπό δημόσιο έλεγχο» «Ήδη τα ναυπηγεία Σύρου έχουν πωληθεί σε αμερικανικά συμφέροντα, ενώ υπό πώληση σε ξένα συμφέροντα είναι και τα ιστορικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σε διαδικασία εκποίησης βρίσκεται και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Στη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται, δυστυχώς, και η μεταβίβαση της ΕΛΒΟ σε ισραηλινά χέρια».
4η Ερώτηση:
Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής καταστράφηκε από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις μας και σήμερα φαντάζει πιο αναγκαίος παρά ποτέ.
Τι σκέφτεστε επί αυτού του υπαρξιακού προβλήματος προκειμένου να επιβιώσουν τα ελληνικά νοικοκυριά;
Θα μπορούσαμε επίσης να αξιοποιήσουμε ορθολογικά, με πραγματικό πολυετές πρόγραμμα τη μεγάλη μας βιομηχανία, τον τουρισμό;
AΠ:
To πρόβλημα για τη Πατρίδας μας είναι πολύπλευρο και πολυσχιδές, καθότι οι κυβερνήσεις της τελευταίας 45ετίας στοιχειωδώς δεν αντελήφθησαν την οικονομική πορεία της ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ και υπηρέτησαν ενσυνείδητα ή λαθεμένα το οικονομικό μοντέλο της παροχής υπηρεσιών με παρέκταση την πελατειακή λειτουργία και την κλεπτοκρατία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, την εσωτερική μετανάστευση με την εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την μεγιστοποίηση της ανεργίας και τη φυγή 600.000 νέων στο εξωτερικό και όπως ήταν επόμενο, το λογαριασμό κλήθηκε να πληρώσει και συνεχίζει πληρώνει σκληρά ο ελληνικός λαός.
Η Ελλάδα ένεκα του κλίματος που έχει και μορφολογία του ελληνικού εδάφους και μπορεί άνετα να ικανοποιήσει την ελληνική αγορά από τροφές και αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα αλλά και να εξάγει τα καλλίτερα προϊόντα όπως μέλι, λάδι κρασί και εσπεριδοειδή κ.α. Το δικό μας πετρέλαιο, δεν είναι αυτό του Αιγαίου, που μπορεί να μας προκαλέσει και πολλά προβλήματα!!!!, αλλά το λάδι της ελιάς μας, που είναι δεύτερο στη λίστα παγκοσμίως και με την πώλησή του ακόμα και σήμερα με τα γνωστά τσίγκινα δοχεία! Έτσι μία άλλη, μια Νέα Πολιτική, οφείλει άμεσα να σχεδιάσει την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής πριν είναι αργά και χαθεί ο πληθυσμός!
Συγκεκριμένα :
– Στο εσωτερικό απαιτείται εθνική πολιτική θεσμικής οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με το σύνθημα Οίκαδε (εις την πατρίδα), γιατί όλες οι χώρες της ΕΕ το μόνο που θα έχουν στο νου τους θα είναι το σώζων εαυτόν σωθείτω. Πρώτος τομέας του σχεδιασμού οφείλει να είναι ο πρωτογενής τομέας (αγροτοκτηνοτροφικός) για αύξηση της επάρκειας σε αγαθά τροφής για τον πληθυσμό και της βιομηχανικής παραγωγής φαρμάκου με σκοπό την πρόληψη έλλειψης του.
– Απαιτείται Πρόγραμμα άρσης βαρών των πολιτών οριζόντια (σεισάχθεια) και παράλληλη οικονομική στήριξη για αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών , ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική ισορροπία με την ενδυνάμωση της εσωτερικής αγοράς και αντοχή των Ελλήνων πολιτών στο κακό που έρχεται! Ήδη, παρά τα οικονομικά προβλήματα της στη χώρας μας τα αγροτοκτηνοτοφικά και γεωργικά προϊόντα κατατάσσονται στα καλλίτερα προϊόντα , με τη χώρα μας να είναι χώρα πρώτης επιλογής διεθνώς για Τουρισμό. Η ελληνική ναυτιλία όπως και το 2011 μέσα στην κρίση ήταν στη κορυφή ελέγχοντας το 14,83% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dwt και παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ο Ελληνόκτητος στόλος υπό σημαίες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιπροσωπεύει πάνω από το 39,52% της κοινοτικής χωρητικότητας σε dwt.
Για να λάβουν όμως αυτά σάρκα και οστά απαιτείται αναδόμηση των κοινωνικοοικονομικών δομών, με Αναθέσμιση παντού, ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού και του παραγωγικού ιστού της χώρας με σκοπό την παραγωγή και την παραγωγικότητα υψηλού δείκτη. Ο τόπος έχει ανάγκη όχι μόνο τη νέα Πολιτική αλλά και πραγματική Πολιτική όπως και την πραγματική Δημοκρατία, με νομισματική ανεξαρτησία και χάραξη δικής της δημοσιονομικής και οποιασδήποτε άλλης οικονομικής πολιτικής, με εκ παραλλήλου έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, για να αφήσει πίσω και τη Σκύλα και τη Χάρυβδη , Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, που βρίσκονται στον ίδιο Παρονομαστή.
Η Νέα Πολιτική οφείλει να αναδεικνύει τη δημιουργία της οικονομίας των αγαθών και των προϊόντων για την εξασφάλιση της ζωής του λαού μας με αξιοπρέπεια και με εθνική υπερηφάνεια . Με το Λαό και την Νεολαία δημιουργούς του σύγχρονου πολιτισμού που μας αξίζει και ο οποίος οφείλει να στηρίζεται στις πολύ βαθιές ρίζες και στην ιστορία του Ελληνισμού.
5η Ερώτηση:
Όλοι σήμερα μιλούν για του ορυκτό μας πλούτο. Περί εξορύξεων φυσικού αερίου, υδρογονανθράκων, λιγνιτικής και ηλεκτρικής ενεργείας ΑΠΕ!
Δημοσιεύθηκε εκτενώς πως ο Πρωθυπουργός στην τελευταία συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο αποφάσισε τη συνεκμετάλλευση του πλούτου μας στο Αιγαίο. Ανακοίνωσε πρόγραμμα εξορύξεων στο Ιόνιο Πέλαγος και Ανατολικά της Κρήτης, όχι όμως στο Αιγαίο. Γιατί;
Τι λέτε για όλα τα παραπάνω;
AΠ:
Θυμάστε πριν το κορονοιό έπρεπε λέει να απελευθερώσει την ενέργεια ο κ Υπουργός!! Καθότι ήταν σκλαβωμένη..!
Μετά την ψήφιση βεβαίως και του νόμου «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» ήρθαν τα πρώτα αποτελέσματα.
Η Ευρώπη έχει ενεργειακούς και ηλεκτροδοτικούς κολοσσούς πολύ μεγαλύτερους από την ΔΕΗ, που όχι μόνο δεν πειράζονται από τις “απελευθερώσεις” αλλά ενισχύονται από αυτές. Εμείς είμαστε ένα μικρό και εύκολο θύμα. Τα αιολικά είναι μέρος μόνο του εγκλήματος που γίνεται σε βάρος της χώρας μας.
Η ενεργειακή φτώχεια σημαίνει ότι αναγκάζεται κάποιος να πρέπει να διαλέξει μεταξύ τροφής και στέγης από την μία, και ηλεκτρικού ρεύματος ή θέρμανσης, από την άλλη. Είναι αυτό που θα περικόψει σπουδές, ιατρική περίθαλψη, και πράγματα που πολλοί θεωρούν δεδομένα. Να το πω απλά, είναι επιστροφή σε καταστάσεις πριν του 1960, μόνο που πριν το 1960 οι Έλληνες είχαμε έναν τρόπο ζωής που είχε κάποια αυτάρκεια και την αξιοπρέπεια που αυτή συνεπάγεται, ότι η ενεργειακή φτώχεια θα είναι μία βίαιη και δυσάρεστη επιστροφή στο παρελθόν.
6η Ερώτηση:
Ενώ είναι σε ισχύ το casus belli από πλευράς Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση επενδύει ακόμη σε συναντήσεις (μέτρα εμπιστοσύνης) με την προκλητική γείτονα χώρα. Πιστεύετε πως έχουν ουσιαστικό νόημα αυτές οι συναντήσεις από τη στιγμή που η Τουρκία δεν δείχνει κατ΄ ελάχιστο καλή διάθεση, εμμένοντας στην μη αύξηση από ελληνικής πλευράς των 6νμ στα 12νμ στο Αιγαίο, όπως άλλωστε ορίζει η διεθνής συνθήκη των Θαλασσών (UNCLOS) του 1982 στο Montego Βay;
Θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε αυτήν την ανακοίνωση της αύξησης δηλαδή των 6νμ στο Αιγαίο μας;
AΠ:
Η πρόσφατη Ελληνοτουρκική κρίση (αρχές του 2020 αλλά και η οιονε ίκρίση κατά καιρούς) δεν ήταν παρά ένα πολύ καλό σχέδιο, από ότι φάνηκε, για να συρθεί η Ελλάδα πίσω από τις βουλές του Βερολίνου. Οι συμπατριώτες μας θα πρέπει να καταλάβουν το παραμύθι της ΕΕ και της δήθεν εξασφάλισης των συνόρων μας!! Σε αυτό βέβαια είμαστε όλοι πλέον μάρτυρες της σκληρής πραγματικότητας της ανάγκης εθνικής κυριαρχίας και της ανάπτυξης των αποτρεπτικών δυνάμεων της χώρας!!
Από παλαιότερα τονίζαμε ότι κάθε ελληνική Κυβέρνηση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Ελλήνων και για την ορθή επιλογή στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, που σχετίζεται μόνο με το νομικό θέμα της υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ, όφειλε να μελετήσει πολύ καλά τα κείμενα του Θουκυδίδη, ιδιαίτερα δε το Διάλογο Αθηναίων – Μηλίων, στον οποίο τονίζεται ότι:
«Κουβέντα και διαπραγματεύσεις για το τι είναι σωστό και δίκαιο γίνονται μόνο μεταξύ ισοδύναμων, αλλιώς ο ισχυρότερος επιβάλλει αυτά που η ισχύς του επιτρέπει να επιβάλλει, ο δε αδύναμος υπομένει αυτά που η αδυναμία του τον αναγκάζει να αποδέχεται».
Τούτο άλλωστε έχει τονιστεί εύστοχα από τον Τζων Κένεντυ ο οποίος τόνισε:
«Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε Με αυτούς που λένε αυτό που είναι δικό μου είναι δικό μου και αυτό που είναι το δικό σου είναι Διαπραγματεύσιμο».
Πέραν αυτών, επίσης κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί ότι η Γερμανία με την Τουρκία είναι στενοί Σύμμαχοι εδώ και 120 ΧΡΟΝΙΑ; με ιδιαίτερα γεωπολιτικά αλλά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα;. Μην ξεχνάτε ότι Τελευταία αποφάσισε το Γερμανικό κοινοβούλιο την κατασκευή 6 Τουρκικών υποβρυχίων!! Που θα βυθίζονται αυτά αύριο άραγε;
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί οργάνωσαν τον Οθωμανικό στρατό στους Βαλκανικούς πολέμους. Οι Γερμανοί οργάνωσαν το κίνημα των Νεότουρκων.
Γερμανοί αξιωματικοί οργάνωσαν και υποστήριξαν τις γενοκτονίες Ποντίων και Αρμενίων. Ξεχνάμε ότι αναδιοργανωτής του τουρκικού στρατού ήταν ο Γερμανός στρατηγός Ότο Λίμαν φον Σάντερς (φωτογραφία αριστερά, πριν την Μάχη της Καλλίπολης 1916).
Στο παρελθόν έχουμε τονίσει πολλάκις απόλυτα και ξεκάθαρα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτραπεί να φύγει από την αγκαλιά του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών Θα θυμάστε την καταληκτική τοποθέτηση του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Ενέργειας Φράνσις Φάνον, μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «O East Med, η τριμερής συνεργασία (Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και ο ρόλος της στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική συνεργασία την εποχή του COVID-19 και εφεξής», που διοργάνωσε το Ελληνό-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Εκεί ο κ Φάνον λοιπόν καταλήγοντας, τόνισε:
«Η Τουρκία, είναι σημαντική χώρα και θέλουμε να παραμείνει σε προσανατολισμό προς τη Δύση». Και βεβαίως τι άλλο λέει και τι ζητά: «Δεν σχολιάζουμε τα θαλάσσια σύνορα των χωρών αλλά ένα μνημόνιο δεν μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τρίτων χωρών όπως η Ελλάδα. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως κάθε άλλη περιοχή. Δεν σχολιάζουμε μελλοντικές ενέργειες που μπορεί να συμβούν ή όχι, ενθαρρύνουμε τα κράτη να σταματήσουν προκλητικές ενέργειες, συμπεριφορές και δηλώσεις».
Ενθαρρύνει δηλαδή τα κράτη «να σταματήσουν όλες τις προκλητικές ενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή». Γίνεται αυτό αντιληπτό;
Το μόνο που τους ενδιαφέρει, το οποίο άλλωστε τόνιζε και ο μέχρι χθες πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ είναι «η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης αλλά και στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδας».
Σε αυτό, το διεθνώς πλέον χαρτογραφημένο διπλωματικό πεδίο, ποιο είναι το σχέδιο της Ελλάδας ώστε να προσδιορίσει τόσο τις ΑΟΖ αλλά και προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν διαπραγματεύεται τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα; Όπως τονίζαμε από το 2020 Μήπως πρέπει αυτή η εξασφάλιση του πεδίου επενδυτικής εμπιστοσύνης για τις ΗΠΑ -ΕΕ, οφείλει να γίνει για μας προνομιακό πεδίο προβολής και εξασφάλισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος;;, με συγκεκριμένο διπλωματικό οπλοστάσιο και προβολή αν υφίσταται αποτρεπτικής ισχύος της χώρας προς κάθε κατεύθυνση; Και αν δεν υπάρχει στον αναγκαίο βαθμό αυτή η δύναμη να αρχίσει να υφίσταται;
Δεν πρέπει αυτό να το χάνουμε από το νου μας:
Η Τουρκία, είναι σημαντική χώρα για τις ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΟΙΚ. ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και θέλουν να παραμείνει σε προσανατολισμό προς τη Δύση. Αυτό επίσης, το γνωρίζει πολύ καλά η Τουρκία και διαμορφώνει την πολιτική της σε πολλά επίπεδα αναλόγως και Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και ο νοών νοείτω!!!
Την ΑΟΖ της Ελλάδας δείχνει επαρκώς και δεόντως ο χάρτης από τις exclusive economic zones (EEZ) σύμφωνα με το άρθρο 55 της Convention on the Law of the Sea του ΟΗΕ.
Η Τουρκία όμως προσπαθεί εδώ και καιρό να αλλάξει το χάρτη. Στη βάση αυτού του Χάρτη 9.06.2020 η Ιταλία υπέγραψε την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα. Με την Ιταλία υπήρξε καλή εξέλιξη! Όμως όσοι θριαμβολογούν, δεν αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να ανοίγει η κερκόπορτα για τα επιχειρήματα της Τουρκίας για πολλές νησίδες στο Αιγαίο και Νότια της Κρήτης αλλά κυρίως για το Καστελλόριζο. Τούτο κυρίως διότι στην ουσία η συμφωνία αυτή είναι δέσμια των προβλέψεων της συμφωνίας με την Ιταλία για την υφαλοκρηπίδα του 1977, η οποία αναγνωρίζει πλήρη δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα στα νησιά του Ιονίου, με εξαίρεση όμως τα Διαπόντια νησιά (Οθωνούς, Μαθράκι, Ερεικούσσα κλπ), και Στροφάδες.
Είναι καιρός έχοντας σοβαρώς υπόψη αυτά, το ίδιο να γίνει και με τις άλλες χώρες του χάρτη ! Ώστε να υπάρχουν θετικά υπέρ ημών τετελεσμένα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου για την Τουρκία!
Παράλληλα χρειάζεται και το κτίσιμο άμεσα της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας!!
7η Ερώτηση:
Θα έλεγα πως και παρούσα κυβέρνηση ισλαμοποιεί την Ελλάδα. Έχουν πλέον δημιουργηθεί στην Ελλάδα πολυπληθή γκέτο ισλαμικών κοινωνιών (πχ κέντρο της Αθήνας), που δεν μπορούν αυτοί να αφομοιωθούν ποτέ από την ελληνική κοινωνία.
Αντιλαμβάνεστε πως υπάρχει πρόβλημα και εάν ναι ποια η επίλυσή του;
Ειδικότερα τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα “στενάζουν” υπό το βάρος των παράνομων μεταναστών, μετατρέποντας τη ζωή τους σε κόλαση. Που δεν γνωρίζουμε αν ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν τζιχαντιστές, όργανα του Ερντογάν.
Δεν πρέπει να μπει ένα πλαφόν, ώστε να σταματήσει αυτή η αθρόα παράνομη μετανάστευση; Και λέγω παράνομη, από τη στιγμή που το 90%+ των εισερχομένων δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα;
ΑΠ:
Η μετεγκατάσταση πληθυσμών στην Ευρώπη είναι πολύ παλαιό σχέδιο το οποίο ανάγεται στο 1925 θεωρία Kalergi ώστε να αλλάξει ο πληθυσμός της χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι Λαοί και αντιδράσουν, προκειμένου με άλλον κόσμο να υπάρξει ως ενιαία . Το σχέδιο αυτό βρήκε την εφαρμογή άριστα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης ως μια σύγχρονη Βαβέλ και υπό τους όρους της ανάγκης εργατικού δυναμικού αλλά και ως προς την εξυπηρέτηση του δημογραφικού προβλήματος, ώστε να αντέξει το ασφαλιστικό σύστημα 1/3 καθότι διαφορετικά θα καταρρεύσει . Αν μελετήσει κανείς κείμενα του ΟΗΕ εκεί αναφέρεται ότι στην Ευρώπη μέχρι το 2050 απαιτείται να εισέλθουν περί τα 45 εκ μετανάστες . Επόμενο είναι λοιπόν να έχουν μπει πάρα πολλοί θεσμικοί μοχλοί εξυπηρέτησης αυτού του σκοπού και φυσικά να χρησιμοποιείται το μεταναστευτικό όπως το γνωρίζουμε ως πρόβλημα δήθεν που το αντιμετωπίζουν με δομές κλ.π ενώ αν όντως το πολιτικό σύστημα το θεωρούσε πρόβλημα έπρεπε ταχύτατα να το αντιμετωπίσει με τη θεωρία της επιστροφής στις πατρίδες τους και μάλιστα με προίκα τα χρήματα που τους αναλογούν για την μακροχρόνια διαμονή του εδώ να τα πάρουν για να ζήσουν στην πατρίδα τους .
Το πρόβλημα αυτό για την Ελλάδα είναι πρόβλημα που ακουμπάει την μελλοντική της ύπαρξη και απαιτείται να εμφανισθεί ως τέτοιο πρόβλημα και να αντιμετωπιστεί, ως άνω ! Και όσοι εξ αυτών παραμείνουν και θα πρέπει να είναι πολύ λίγοι να κατανεμηθούν σε όλη την επικράτεια για να συμβάλλουν στην παραγωγική αναγέννηση της χώρας .
8η Ερώτηση:
Στην Πατρίδα μας υπάρχει οξύτατο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Μάλιστα παράλληλα με την αθρόα παράνομη μετανάστευση και την οποία μας επιβάλλει ο Πρωθυπουργός (θυμηθείτε πως στα διαγγέλματά του δεν ξεκινούσε με το Ελληνίδες – Έλληνες, αλλά με το “Συμπολίτες”), και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικότητας, το πρόβλημα καθίσταται ακόμη πιο οξύ.
Τι σχεδιάζετε για την τιθάσευση της υπογεννητικότητας και την ενίσχυση δυνατοτήτων των ελληνικών οικογενειών;
ΑΠ:
Το δημογραφικό έχει ήδη να είναι μέγα πρόβλημα για την Ελλάδα και αν δεν παρθούν άμεσα και καταλυτικά μέτρα ο Ελληνικός πληθυσμός θα συρρικνωθεί με επίσημα στοιχεία μέχρι το 2035 με πρόβλεψη να κατέβει όπως είχα τονίσει καλεσμένος σε μια εκπομπή στα 6.500.000 εκ από σχεδόν 9,5 που είναι τώρα.
Απαιτείται πέραν των οικονομικών κινήτρων σε κάθε νέα οικογένεια να τεθούν σε λειτουργία μέτρα όπως:
Μειωμένο ωράριο εργασίας της γυναίκας μητέρας χωρίς να μειωθεί ο μισθός ο οποίος να αναπληρώνεται με κρατήσεις ενός μικρού ποσοστού οικογενειακής αλληλεγγύης από όλους τους μισθωτούς ανεξαιρέτως ώστε να αποτελεί σημαντικό και δυνατό κίνητρο.
Μεταβολή του μέτρου των γυναικών που εισπράττουν διάφορα επιδόματα διαφόρου μορφής και τη σύνταξη του θανόντος πατρός ότι αυτά θα τα παίρνουν, μόνο αν τελέσουν γάμο και κάνουν το πρώτο παιδί.
Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έναντι άλλων εποχών δεν μπορεί να είναι προστατευτικά της ήδη μεγάλης οικογένειας ούτως ή άλλως αλλά μέτρα προώθησης και ενίσχυσης της ιδέας του γάμου με σκοπό την μεγιστοποίηση της οικογένειας.
9η Ερώτηση:
Ποια η θέση σας για την αποστολή όπλων της κυβέρνησης στην Ουκρανία και εάν η κυβέρνηση θα έπρεπε να κρατήσει πιο ουδέτερη στάση στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας;
Ήταν εύστοχη η ενέργεια της κυβέρνησης να δώσει “βήμα” στην ελληνική Βουλή στον Ουκρανό Πρόεδρο και μάλιστα σε δυο στελέχη του, που αποκάλυψαν πως συνεργάζονται με το νεοναζιστικό μόρφωμα του “Τάγματος Αζόφ”, που επί χρόνια αιματοκυλεί την Ουκρανία και δη ρωσόφωνες περιοχές, όπου μάλιστα κατοικούν Έλληνες;
Γιατί καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ θέμα ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία και ξαφνικά σήμερα θυμήθηκαν την ύπαρξή της;
ΑΠ:
Ήδη στις 16 του Μήνα στο Τέραμο της Ιταλίας σε αντίστοιχο Συνέδριο Διεθνών σχέσεων και αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία ανακοινώνεται εργασία μου με θέμα : «Επαναπροσδιορισμός των διεθνών Σχέσεων, η ορθή πλευρά της ιστορίας» στην εργασία αυτή μεταξύ άλλων όπως και σε αντίστοιχη μελέτη μου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε ελληνική ηλεκτρονική εφημερίδα τονίζεται ότι: «Από ότι φαίνεται, έξω και πέρα από κάθε σκέψη σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεται κανείς, οι ρίζες αυτού του πολέμου βρίσκονται στο 1990 με τη συμφωνία διάλυσης της ΕΣΣΔ, και εκκολάπτεται τουλάχιστον από το 2014, μετά την υπογραφή της σύμβασης στο Μινσκ αμφοτέρων των εμπλεκομένων στον πόλεμο αυτό. Η συμφωνία αυτή ως φαίνεται είχε ως σκοπό μεταξύ άλλων και την ουδετερότητα και τη μη εμπλοκή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Η συμφωνία αυτή φαίνεται ότι δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα την πολεμική κατάσταση. Έχει έχει δειχθεί πλέον ότι σκοπός του ΝΑΤΟ και κυρίως των ΗΠΑ ήταν και παραμένει η επέκτασή του μέχρι το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας , την Ουκρανία ( για την ουδετερότητα Βλ δήλωση Η. Κίσινγκερ, 2014).». Σε κάθε πόλεμο όμως ο κάθε τρίτος οφείλει να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά, αποστέλλοντας όπλα και οπλικά συστήματα, αλλά να συμβάλλει με τις καλές του υπηρεσίες του στο άμεσο τέλος του. Τούτο διότι εκτός των άλλων με το να ενισχύεις τη μια πλευρά, μόνο επέκταση του πολέμου και ολική καταστροφή φέρνει, με την ειρήνη να τους περιμένει όλους ηττημένους στο μαύρο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για το λόγο τούτο καθένας που αντιτίθεται στον πόλεμο οφείλει, ένεκα της ειρήνης, να παρέχει τις καλές του υπηρεσίες προς αποτροπή, αλλά και προς άμεση λήξη του πριν είναι αργά. Αυτό φαίνεται να το κάνει δυστυχώς για μας η Τουρκία αντίθετα η Ελλάδα ανιστόρητα πια διότι δεν έχει μελετήσει την Ιστορία τι είχε ακριβώς γίνει επίσης στον ίδιο τόπο την Ουκρανία το 1919 και πληρώθηκε ακριβά μετά την επανάσταση του 17 και την ενίσχυση των του ΚΕΜΑΛ από την ΕΣΣΔ με το ξεκλήρισμα του πόντου και τελικώς την καταστροφή της Σμύρνης,
Η Ελλάδα ως χώρα των αναγκών της γεωπολιτικής της θέσης την οποία έχει και την αντίστοιχη γεωστρατηγική πολιτική, όφειλε μόνο την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, όχι όμως και να αποστείλει οπλισμό και πυρομαχικά εναντίον φίλων και ομόδοξων να τους καταστήσει οπωσδήποτε εχθρούς και να εμπλακεί αργά η γρήγορα σε εμπόλεμη κατάσταση. Γιατί από ότι φαίνεται όμως η ειρήνη, στον πόλεμο αυτό, είναι πολύ μακριά ακόμη, γιατί όπως πολύ ορθά έχει τονιστεί, ο πόλεμος αυτός έχει ήδη πάρει τα χαρακτηριστικά ενός παγκόσμιου πολέμου άδηλου και ακήρυκτου, στον οποίο το Ουκρανικό ζήτημα στάθηκε μια πολύ ωραία αφορμή για τις εξελίξεις που εξυφαίνονται. Θα έλεγε κανείς ότι υφέρπει ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, ένα πόλεμος ενέργειας και επισιτιστικός με βαρύτατες και διαρκείς συνέπειες .
Η Ελλάδα, ως χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, βρίσκεται εγκλωβισμένη και σε πολύ δυσχερή θέση. Με μια οικονομία που δεν έχει αποβάλει ακόμη τα βαρίδια των χρεών των Μνημονίων και της πανδημίας, που έχουν αφαιμάξει την Ελληνική οικογένεια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βρέθηκε και στο μάτι του «κυκλώνα».
Και αυτό, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να είναι από τους πρώτους και πιο ένθερμους υποστηρικτές του αντιρωσικού μετώπου, ενώ θα μπορούσε να κρατήσει, ‘έστω και τα ελάχιστα προσχήματα και να μην έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τη Μόσχα. Αν ενεργούσε περισσότερο «διπλωματικά» πιθανότατα θα διασφάλιζε πολύ καλύτερα τα εθνικά συμφέροντα.
Και είναι τουλάχιστον πολύ άδικο, ακόμη και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να βλέπουμε την Τουρκία να επωφελείται από τους Συμμάχους σε μέγιστο βαθμό, όταν σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό των υποχρεώσεών της όντας μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά αντιθέτως κάνει το παν για να επιβεβαιώνει ότι είναι ο δερβέναγας της περιοχής και ταυτόχρονα ο ειρηνοποιός στον πόλεμο της Ουκρανίας!
Δυστυχώς και στην περίπτωση αυτή, επιβεβαιώνεται ο κανόνας που ορίζει ότι οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες. Μόνο που από τις ευκαιρίες αυτές επωφελείται προς το παρόν ο Ερντογάν και η Τουρκία, διαμορφώνοντας ένα επικίνδυνο σκηνικό, απέναντι στο οποίο θα βρεθεί σύντομα η Ελλάδα και η Κύπρος, με τις Συμμαχίες ως θεατές.
10η Ερώτηση:
Η κυβέρνηση “πουλάει” το αφήγημα, πως η ακατάσχετη ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά (λογαριασμοί ΔΕΗ, είδη πρώτης ανάγκης, πετρέλαιο θέρμανσης – κίνησης, βενζίνη και φυσικό αέριο) είναι ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία! Ποια η γνώμη σας και τι δεν κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία του ελληνικού λαού, που έκαναν άλλα κράτη για το λαό τους;
ΑΠ:
Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε πρώτον να αξιοποιήσει όλες τις μορφές ενεργειακού πλούτου της Ελλάδος που είναι απόλυτα μεγάλος και εκμεταλλεύσιμος, και όχι να τον αρνείται μέχρι πρόσφατα . Πέραν τούτων να διδαχθεί από τη «μαμά» Γερμανία, η οποία έναντι της Ελλάδος, που τρέχει πάντα πρώτη στα προστάγματα της δήθεν κλιματικής αλλαγής, για τη χρήση του λιγνίτη πήρε παράταση μέχρι το 2037, η μικρή Ελλάδα έτρεξε να καταργήσει την παραγωγή ενέργειας από το λιγνίτη και τώρα ένεκα κατάστασης αναδιπλώνεται . Επίσης αντί να εκποιεί το δημόσιο πλούτο παραγωγής και διάθεσης Ενέργειας και των άλλων δημοσίων αγαθών να εξαντλεί τους τρόπους για να ικανοποιείται ο σκοπός για τον οποίο υπάρχουν οι δημόσιες αυτές δομές αντί να τις προβοκάρει και να τις εξαϋλώνει προς εκποίηση στα ιδιωτικά συμφέροντα που τελικώς το λογαριασμό θα καλείται το λογαριασμό και μάλιστα στα ύψη να πληρώσει ο ελληνικός λαός όπως τώρα καλείται να πληρώνει και με ρήτρα αναπροσαρμογής μάλιστα ! O tempora o mores!.
11η Ερώτηση:
Οι δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters Sans Frontieres) δημοσίευσαν το World Press Freedom Index του 2022. Δηλαδή το δείκτη ελευθερίας του Τύπου σε 180 χώρες και περιοχές του πλανήτη, όπου η Ελλάδα έχει πολύ κακή επίδοση (κατρακυλήσαμε 38 θέσεις και από την 70η θέση βρέθηκε στην 108η).
Ενστερνίζεστε την θέση που πήρε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, όπου λέγει πως ελευθερία και δημοκρατία δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς την ελευθεροτυπία;
Στην Ελλάδα με τις λίστες Πέτσα;
ΑΠ:
Είναι Ηλίου φαεινότερο ότι σήμερα δεν χρειάζονται και δεν γίνονται δικτατορίες γιατί υπάρχει η Τηλεόραση.
Και το σημαντικό είναι ότι από τη δεκαετία του 80 τέθηκε ως δήθεν Λυδία λίθος η Ελεύθερη τηλεόραση θα θυμάστε τον αγώνα του συγχωρεμένου του ΕΒΕΡΤ μόνο που η ιδιωτική τηλεόραση μόνο ελεύθερη δεν μπορεί να είναι ! αφού ως αποστολή της έχει το χρήμα και αν πάμε στις πηγές μας στους κλασσικούς μας το έχουν πει με ευκρίνεια:
«όποιος αγαπά το χρήμα θα πουλιέται και θα αγοράζεται συνεχώς στην αγορά». Το ίδιο ισχύει και για τον τύπο ο οποίος προκειμένου να επιβιώνει τάσσεται στρατεύεται για να δημιουργήσει ανάλογο κοινό το οποίο θα τον τροφοδοτεί και θα εκπαιδεύεται δι’ αυτού για τα τεκταινόμενα. Με λίγα λόγια φαύλος κύκλος! Λύση στο πρόβλημα σε μια κοινωνία είναι η μορφή της Δημοκρατίας ώστε να πλησιάζει την Αληθινή Δημοκρατία που δεν είναι άλλη από αυτή της κοινότητας! εκεί που δύσκολα η αλήθεια ξεφεύγει και το πρόσωπο έχει παρουσία και παρρησία στους θεσμούς της. Ένα τέτοιο καθεστώς ήταν αυτό των 1100 πόλεων κρατών των Ελλήνων στην Μεσόγειο, ως μυρμήγκια του βάλτου, όπως τα αναφέρει ο συγγραφέας ενός εκπληκτικού έργου Τζοσαγια Ομπερ (2015) με τίτλο: Η άνοδος και η πτώση της κλασσικής Ελλάδας και που με απόλυτα επιστημονικό τρόπο με στοιχεία αδιάσειστα εξηγεί πως δεν μπόρεσαν ούτε στην μετανεωτερική εποχή να τους ξεπεράσει κανείς τους Έλληνες τόσο στην οικονομική όσο και πολιτιστική ανάπτυξη και κοινωνική ζωή και ότι αυτό οφείλεται, παρά τα αδύνατα σημεία στον τρόπο συγκρότησης τους στο πλαίσιο πόλεις κράτος δηλαδή την Δημοκρατία της κοινότητας.
12η Ερώτηση:
Στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι αδέσμευτη και ανεξάρτητη από τη στιγμή που τα υψηλά θεσμικά της όργανα είναι επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης;
Τι πιστεύετε, υπάρχει ομφάλιος λώρος μεταξύ Δικαιοσύνης και Εκτελεστικής Εξουσίας; Τι προτείνετε;
Υπάρχει αναγκαιότητα ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου;
ΑΠ:
Η λαϊκή κυριαρχία, αποτελεί την πηγή και το θεμελιώδη τρόπο παραγωγής όλων των εξουσιών του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθορίζει τον τρόπο άσκησης τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις του Συντάγματος, καθώς και τον σκοπό για τον οποίο υφίστανται οι εξουσίες αυτές και ο οποίος είναι υπέρ του λαού και του έθνους:
“όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα” (άρθρο 1 παρ. 3 του Σ).
Έτσι η κυριαρχία του Λαού, ως θεμελιώδης αρχή, σύμφωνα με το Σύνταγμα, πέραν των άλλων υποδεικνύει και το υπέρτατο και απόλυτο δικαίωμα αυτοδιάθεσής του Λαού το οποίο τελεί υπό την εγγύηση του Συντάγματος, νόμου υπέρτατης ισχύος.
Στο πλαίσιο αυτής της διάκρισης των εξουσιών και προς διασφάλιση της έκτασης της εξουσίας που παραχωρεί ο λαός στα θεσμοθετημένα όργανά του και στις εξουσίες που αντιστοιχούν σ’ αυτά, το Σύνταγμα στο άρθρο 26 παρ.1 προβλέπει τη διάκριση των εξουσιών.
Η διάκριση αυτή συνίσταται :
α) Στη νομοθετική εξουσία η οποία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
β) Στην εκτελεστική εξουσία η οποία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση, και
γ) Στη δικαστική εξουσία η οποία ασκείται από τα δικαστήρια, ενώ οι αποφάσεις τους εκδίδονται και εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.
Η διάκριση αυτή κατ’ ουσία αποτελεί μέτρο προστασίας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας δια της οποίας το πολίτευμα λειτουργεί με βασικό του θεμέλιο τη λαϊκή κυριαρχία.
Σε περίπτωση σφετερισμού των εξουσιών που πηγάζουν από τη λαϊκή κυριαρχία, από οποιονδήποτε άμεσα ή έμμεσα, το Σύνταγμα νομιμοποιεί το λαό να αμυνθεί και κατά τούτο νομιμοποιεί το «δικαίωμα αντίστασης», το οποίο όμως ανακύπτει μόνον σε περίπτωση «κατάλυσης» ή αλλοίωσης και όχι απλής παραβίασης του Συντάγματος . Η κατάλυση ή η αλλοίωση δε αυτή, μπορεί να εκδηλωθεί με την προσβολή της μορφής του ή μιας εκ των οργανωτικών του βάσεων, όπως είναι και αυτή της υποβολής σε ανενεργή κατάσταση ή αδράνεια αυτών! όπως εν προκειμένω με την αντιμετώπιση θεσμικά των μνημονίων που ως συμβάσεις δεν ψηφίστηκαν από τη βουλή. Πέραν τούτων όμως τελευταίως όπως τονίστηκε και σε τηλεοπτικές εκπομπές υφίσταται μια θεσμική διαπλοκή που λειτουργεί σε βάρος της διάκρισης των εξουσιών ως άνω . Αυτά έθεσε στην επιστολή του ο παραιτηθείς Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Ν. Σακελαρίου, αλλού εμμέσως και αλλού σαφώς, καλώντας το Λαό σε εγρήγορση, ώστε να εκδηλώσει την θεμελιώδη υποχρέωση που έχει «την αγάπη προς το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία», κατ’ άρθρο 120 του Συντάγματος, δηλαδή τον πατριωτισμό του. Επίσης, με την επισήμανση του, στην ακροτελεύτια φράση του:
«Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας», κατά παράφραση του θρύλου, που θέλει το μυλωνά να απαντά στο Βασιλιά της Πρωσίας Φρειδερίκο το δεύτερο ή Μέγα, με το περίφημο:
«υπάρχουν ακόμα δικαστές στο Βερολίνο», ώστε να ακούσει και το Βερολίνο σήμερα!! Η θεσμική διαπλοκή ξετυλίγεται εμπρός μας όταν η τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου γίνεται σύμβουλος του Πρωθυπουργού ή όταν η προταθείσα δικαστής του ΣτΕ προτείνεται για πρόεδρος αυτού από την τότε Κυβέρνηση και η επόμενη σημερινή Κυβέρνηση και την προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Στην περίπτωση αυτή, ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
13η Ερώτηση:
Μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση πολέμησε την Ορθοδοξία με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου εν μέσω του Covid-19. Απαγορεύοντας τη συμμετοχή του λαού μας την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, απαγορεύοντας τη συμμετοχή του στην Ανάσταση του Κυρίου μας Χριστού, απαγορεύοντας
την περιφορά εικόνων Αγίων μας κατά την εορτάσιμη ημέρα τους, απαγορεύοντας ακόμη και τη συμμετοχή του στην Κυριακάτική Θεία Λειτουργία, όταν η περιφορά ανά την Ελλάδα της γιγάντιας προσφυγοπούλας κούκλας Αμάλ, ήταν απολύτως ελεύθερη, χωρίς καμιά τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Ποια η άποψή σας;
ΑΠ:
Oι νεότεροι Έλληνες στήριξαν απόλυτα τον αγώνα τους στην χριστιανική του πίστη. Αναφερόμενος του Μωριά Θ. Κολοκοτρώνη και στο όρκο του αγώνα «ή να ελευθερωθώμεν ή να αποθάνωμεν» επισημαίνει την έκκληση:
«Παναγιά μου, βοήθησε σε παρακαλώ να απαλλαγούμε από τους εχθρούς του Υιού σου, τους Μωαμεθανούς. Για την πίστη στον Υιό σου επαναστατήσαμε, βοήθησε τον αγώνα μας να μη γίνουμε πάλι σκλάβοι, αλλά να ζήσουμε ελεύθεροι, Ναι, Παναγιά μου, εσύ που είσαι προστάτης του γένους μας και με το θαύμα σου δώσε μας τη νίκη και την ελευθερία που έφερε στον κόσμο ο Υιός σου […]. Την πάσα ελπίδα τους σας αναθέτουμε, Μητέρα του Θεού, φύλαξόν μας υπό την σκέπην Σου».
Το ίδιο αίσθημα προβάλλει και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης προς τον Κολοκοτρώνη σε επιστολή του, επισημαίνοντας του:
«Ιδού ο Θεός μεθ’ ημών, ος επάταξεν έθνη πολλά και απέκτεινε βασιλείς κραταιούς. Ο Παντοκράτωρ Θεός δεν μας αφήνει εις την διάκρισιν του εχθρού. Αλλά είναι σύμμαχός μας, καθώς πολλάκις το είδομεν και άμποτε εις το εξής διά της δυνάμεως του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και διά της ενεργείας και γενναιότητός σας να αφανισθή ο εχθρός εξ ολοκλήρου.» Αυτή η ισχυρή πίστη στύλωσε απόλυτα την ψυχή των Ελλήνων και τους οδήγησε στην ομόθυμη απόφαση ή να ελευθερωθούν ή να πεθάνουν, θέτοντας στη σημαία το «Ελευθερία η Θάνατος». Αυτή η βαθιά συνείδηση για την ιδέα της Πατρίδας και η στέρεα πίστη που είχαν οι αγωνιστές του 21, προβάλλεται απόλυτα σ’ όλη την κλεφτουριά και έντονα στους καπεταναίους.
Έχω τη γνώμη ότι αυτή η πίστη στον Χριστό μέσω του Βυζαντίου πλάστηκε ξανά η ελληνική συνείδηση των ιερών παραδόσεων του Ελληνικού Κόσμου και του Ελληνισμού των 1100 πόλεων Κρατών και κρατήθηκε ζώσα μέχρι τη μετανεοτερική εποχή με πνευματικό υπόβαθρο ιστορικής συνέχειας και διάρκειας, με έκσταση εθνικής αυτογνωσίας και ασύλληπτη υπευθυνότητα για τους καιρούς αυτούς, οδηγήθηκε ι στο θαύμα με πορεία για την Ελευθερία του Έθνους μας.
Έχει μεγάλη ευθύνη το Σύστημα της εκκλησιαστικής δομής για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην κοινωνία και αφορούν τη έννοια χριστιανικής Πίστεως στον ορίζοντα ζωής που διαμορφώνεται σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής Ζωής και αφορούν όχι μόνο τον Έλληνα αλλά κάθε άνθρωπο στον ορίζοντα της Νέας Τάξη Πραγμάτων, στην οποία δεν φαίνεται να έχει σαφή προσανατολισμό ώστε να δεικνύει ανάλογο δρόμο! Μέσω του Covid-19 εφαρμόστηκε και στις δομές αυτές ανάλογη πολιτική που σκοπό είχε την ηλεκτρονική διασύνδεση με ταυτόχρονη κοινωνική αποσύνδεση . Οι γιορτές των Ελλήνων μια μορφή πολιτισμικής διασύνδεσης κοινών Ηθών και Εθίμων που συνθέτουν την έννοια λαός σε Έθνος, ετέθη επ’ ευκαιρία υπό διωγμό με πολλές συνέπειες στην κοινωνικοοικονομική και χριστιανική μορφή ζωής.
14η Ερώτηση:
Πιστεύετε στις συνεργασίες με άλλα πατριωτικά δημοκρατικά κόμματα, κινήματα, πολιτικές προσωπικότητες και εάν ναι έχει υπάρξει τέτοια προσπάθεια από το κόμμα σας;
ΑΠ:
Η Νέα Πολιτική θεωρεί ότι οι καιροί απαιτούν τη Ενότητα όλων των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων, ως τον μοναδικό τρόπο που εξασφαλίζει την πτώση του φαύλου πολιτικού σύστημα εξουσίας στην Πατρίδα μας. Κατά συνέπεια η Νέα Πολιτική, Κίνημα Δημοκρατικής και Κοινωνικής Ανανθέσμισης υποστηρίζει την Ενωτική Πρωτοβουλία για συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων προς τον Ελληνικό Λαό, με κοινή κάθοδο προς τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν, ώστε τη την ευθύνη να αναλάβει ο ελληνικός Λαός.
Λυδία λίθος της συμπόρευσης αυτής και της συνεργασίας, κοινός παρονομαστής της Ενότητας των Πατριωτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων είναι η απαλλαγή της χώρας και του ελληνικού λαού από την υποτέλεια και τον ευρωπαϊκό οικονομικό ζυγό, την αναδόμηση των κοινωνικό-οικονομικών δομών της και την εγκαθίδρυση της πραγματικής Δημοκρατίας με Αναθέσμιση παντού και την προβολή της συνέχεια της Κοινωνίας με κράτος δικαίου.
Είμαστε μπροστά στο νέο κοινό Αγώνα όλων των Πατριωτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων, για την πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα, για την Οικονομική ευμάρεια των Ελλήνων, για τη Δικαιοσύνη, για την Υγεία και την Παιδεία, την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης χιλιάδων στην Πατρίδα μας που έγινε ξέφραγο αμπέλι.
15η Ερώτηση:
Ποιοι οι κορυφαίοι και αδιαπραγμάτευτοι πυλώνες για συνεργασία με άλλους πολιτικούς φορείς;
ΑΠ:
- Η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η απελευθέρωση της χώρας και του Ελληνικού Λαού από τον οικονομικό ζυγό και την εξάρτηση.
- Η ανάκτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος για Δικαιοσύνη και Λαϊκή Κυριαρχία στην Πατρίδα μας. Η πραγματική, και όχι η ψευδεπίγραφη δημοκρατία των ελίτ και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, είναι το ζητούμενο που αποκλείει τον εθνομηδενισμό, αλλά και την επέλαση του φασισμού.
- Η θεσμική αναδόμηση της Δημοκρατίας, με περιφερειακή αποκεντρωτική συγκρότηση την Ελληνική περιφερειακή κοινότητα που καταλήγει στο Ελληνικό Κοινόν την Ελληνική Πολιτεία.
- Η ριζική θεσμική αναγέννηση της Πατρίδας και η παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά και, με ανάταξη Ηθικής και αξιών.
- Η Παιδεία των Ελλήνων και η πολιτική συμμετοχικότητα. Παιδεία με αρχές και ιδανικά με επίπεδο γνώσεως και Ήθους, με φρόνηση και δικαιοσύνη, τις αρετές της ανθρωπιστικής ελληνικής παιδείας. Σκοπός της παιδείας είναι να διαμορφώσει έναν πολίτη σύγχρονο, ο οποίος όμως να μετέχει στα κοινά, να γνωρίζει να άρχει και να άρχεται με δικαιοσύνη. Β. Η Αυτάρκης Οικονομία και Ευημερία
- Οι μνημονιακές και δανειακές συμβάσεις δεν αναγνωρίζονται και ακυρώνεται κάθε σχετική νομοθεσία. Το χρέος καταγγέλλεται, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με κατάργηση της μνημονιακής επιτροπείας με ταυτόχρονη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
- Εγκαθίδρυση Τραπεζικού Συστήματος εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων και των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού, με νομισματική ανεξαρτησία. Εφόσον οι πολιτικές της ΕΕ δεν τα εξασφαλίζουν, τίθεται υπό αναθεώρηση η πολιτική εμμονή παραμονής μας με κάθε κόστος στην ΕΕ και στο Ευρώ. Η στρατηγική της «Νέας Πολιτικής» θα καθορίζεται αποκλειστικά από το τι είναι εφικτό και βέλτιστο για τη χώρα μετά από Λαϊκή ετυμηγορία.
- Πλήρης και σταθερή εργασία των Πολιτών στην προοπτική ουσιαστικής αύξησης του εισοδήματος τους από την εργασία τους και η αποκατάσταση όλων των αδικιών σε βάρος του, όπως και η απαλλαγή τους από την θηλιά του ιδιωτικού χρέους.
- Σεισάχθεια του χρέους των ιδιωτών αναλογικά και σύμμετρα με εθνική εξόφληση. Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και έλεγχος Πόθεν έσχες του πολιτικού και ανώτερου στελεχιακού προσωπικού του Κράτους.
- Σύμμετρη φορολογία και Εκβιομηχάνιση της Χώρας με αυτό
…