Αρχική Ελλαδα Στις 11:00 η συζήτηση στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο – Ενημέρωση από τον πρωθυπουργό

Στις 11:00 η συζήτηση στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο – Ενημέρωση από τον πρωθυπουργό

Από antwnio

Εντός της ημέρας αναμένεται να διεξαχθεί η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου.

Η σχετική συζήτηση, που αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, θα διεξαχθεί με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής (Ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής) με δύο κύκλους τοποθετήσεων του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, και θα κλείσει με τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προτάσεις για τη διεξαγωγή «προ ημερησίας διατάξεως» συζήτηση, είχαν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ «για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές» στις 14 Αυγούστου, και ο ΣΥΡΙΖΑ «για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας» στις 7 Οκτωβρίου 2024.

Ποιοι οι στόχοι της αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με το cnn.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους, αλλά και να αποδείξει ότι ο ίδιος και το κόμμα θα καταστούν στην πορεία εναλλακτική πρόταση απέναντι στο κυβερνών κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκπροσωπήσει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει κριτική, τόσο για την αντιπυρική περίοδο, όσο και για τα εθνικά και άλλα ζητήματα, υπό το πρίσμα της «μισής αλήθειας» ή των fake news.

Απολογισμός πεπραγμένων από τον Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης, ως προς την ανταπόκριση σε μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο. «Φέτος έγινε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια» αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός και να εξάρει το έργο και την προσπάθεια όσων συνέβαλλαν στην δύσκολη κατάσβεση των μετώπων που ξεκίνησαν πολύ νωρίς στη χώρα, ήδη από την άνοιξη, ενώ συνεχίστηκαν και πολύ αργότερα απ’ ότι συνήθως, αντιμετωπίζοντας μέτωπα ακόμη και το φθινόπωρο.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις αλλαγές στην πολιτική προστασία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αναφερόμενος στις δράσεις πρόληψης, στους καθαρισμούς των οικοπέδων και των δασών, στη χρήση των drones και των πτήσεων έμφορτων εναέριων μέσω κατάσβεσης τις επικίνδυνες ημέρες. «Κάναμε πολύ περισσότερα, λοιπόν, στον τομέα της πρόληψης, κάναμε πολύ περισσότερα στον τομέα της αντιμετώπισης της φωτιάς» αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης