Αρχική Διεθνη Νεα Σουηδία: Πέταξαν ντομάτες και κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών – Δείτε βίντεο

Σουηδία: Πέταξαν ντομάτες και κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών – Δείτε βίντεο

Από antwnio

Διαδηλωτές πέταξαν σακούλα με ντομάτες και κόκκινα κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, στη διάρκεια συζήτησης για τη θέση της Στοκχόλμης αναφορικά με τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ επέστρεφε στη θέση της, μετά την ομιλία της στη Βουλή, σχετικά με το γιατί η Σουηδία απείχε από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τις νομικές συνέπειες της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη, όταν ξεκίνησε η φασαρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βουλευτής Αν-Σοφί Αλμ.

Δείτε βίντεο:

Διαδηλωτές πέταξαν μια τσάντα με ντομάτες και κρεμμύδια προς την κατεύθυνση της Στένεργκαρντ, η οποία «προσγειώθηκε» δύο σειρές πίσω της, ανέφερε η ταμπλόιντ Aftonbladet. Η υπουργός έφυγε από την αίθουσα όταν άκουσε τον θόρυβο και η συζήτηση διακόπηκε προσωρινά.

«Πρέπει να είναι εφικτό να γίνεται μια κοινοβουλευτική συζήτηση χωρίς να μας πετάνε πράγματα. Είναι θεμελιώδες για τη Δημοκρατία» έγραψε η Στένεργκαρντ σε ένα μήνυμα στην Aftonbladet, ευχαριστώντας όλους εκείνους που την υποστήριξαν.

Ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον καταδίκασε το περιστατικό: «Είμαι περήφανος που η Σουηδία έχει μια ικανή υπουργό Εξωτερικών που εκπροσωπεί τη γραμμή της κυβέρνησης στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Κανείς δεν πρέπει να επιτρέπεται να την απειλεί ή να της πετάει αντικείμενα».

Διαβάστε επίσης