Αρχική Αθλητισμος Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος Τεντόγλου απευθείας στον τελικό με 8,32

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος Τεντόγλου απευθείας στον τελικό με 8,32

Από antwnio

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου έκανε… προπόνηση στον προκριματικό του άλματος εις μήκος και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον αγώνα της Τρίτης (6/8).

Ο Τεντόγλου πέρασε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του αγωνίσματός του. Ο κορυφαίος άλτης του πλανήτη έκανε… επίδειξη δύναμης, με το πρώτο του άλμα στα 8 μέτρα και 32 εκατοστά να είναι αρκετό για να του δώσει το… εισιτήριο για τον μεγάλο αγώνα.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο μόλις δεύτερος αθλητής στην Ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούϊς

Οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ

«Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω. Αυτό ήταν κάτι πολύ από για μένα σήμερα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μίλτος Τεντόγλου. «Αν με ευνοήσει ο καιρός μπορώ και λίγο παραπάνω (από το 8,65 της Ρώμης). Αν έχει κόντρα άνεμο όπως ήταν σήμερα δεν μπορείς να κάνεις ρεκόρ εύκολα, πρέπει να σε ευνοούν και οι συνθήκες. Αλλά αν έχει καλή μέρα στις 6/8 μπορώ να κάνω μέχρι και ρεκόρ».

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης