Αρχική Διεθνη Νεα Κρεμλίνο:Οι προσβολές από τον Μπάιντεν στενεύουν το παράθυρο ευκαιρίας για τη διόρθωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ – Κρεμλίνο

Κρεμλίνο:Οι προσβολές από τον Μπάιντεν στενεύουν το παράθυρο ευκαιρίας για τη διόρθωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ – Κρεμλίνο

Από antwnio

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εκπλήσσεται που οι κατηγορίες εναντίον του Πούτιν εκφράζονται από τον Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε να βομβαρδιστεί η Γιουγκοσλαβία

Οι προσωπικές προσβολές του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν περιορίζουν το παράθυρο ευκαιρίας για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το Σάββατο.

«Παρόλα αυτά, ένας ηγέτης κράτους θα πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του», είπε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας μια άλλη από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

“Και, φυσικά, κάθε φορά που τέτοιες προσωπικές προσβολές περιορίζουν το παράθυρο ευκαιρίας για τις διμερείς μας σχέσεις υπό την τρέχουσα [αμερικανική] κυβέρνηση. Είναι απαραίτητο να το γνωρίζουμε αυτό”, τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ εκπλήσσεται που εκφράζονται κατηγορίες εναντίον του Πούτιν από τον Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε να βομβαρδιστεί η Γιουγκοσλαβία.

“Σε τελική ανάλυση, είναι ο άνθρωπος που κάποτε ζήτησε, μιλώντας στην τηλεόραση στη χώρα του, να βομβαρδιστεί η Γιουγκοσλαβία. Ακριβώς, βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας. Απαίτησε να σκοτωθούν άνθρωποι”, είπε ο Πεσκόφ στο TASS.

«Επομένως, βέβαια, είναι τουλάχιστον περίεργο να ακούς κάτι τέτοιο από αυτόν», τόνισε.

Το Σάββατο, ο Μπάιντεν επισκέφθηκε ένα κέντρο για Ουκρανούς πρόσφυγες σε στάδιο της Βαρσοβίας. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Μπάιντεν μίλησε με τους πρόσφυγες και τους εθελοντές. Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο τι πιστεύει για τον Πούτιν και για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι χασάπης».

Στις 21 Μαρτίου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε διάβημα και του παρέδωσε ένα σημείωμα διαμαρτυρίας σε σχέση με τα πρόσφατα απαράδεκτα σχόλια του Μπάιντεν σχετικά με τον Ρώσο πρόεδρο. Στις 17 Μαρτίου, ο Μπάιντεν απέρριψε πιο εχθρικά σχόλια σε σχέση με τον Ρώσο ομόλογό του, αποκαλώντας τον «δολοφόνο δικτάτορα, έναν αγνό τραμπούκο που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον του λαού της Ουκρανίας». Μια μέρα νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι θεωρεί τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου». Ο Πεσκόφ είπε τότε στο TASS ότι αυτές οι παρατηρήσεις ήταν απαράδεκτες και ασυγχώρητη ρητορική.

 

Διαβάστε επίσης