Αρχική Διεθνη Νεα Ο Πεσκόφ παραδέχτηκε σημαντικές απώλειες: Τεράστια τραγωδία για εμάς

Ο Πεσκόφ παραδέχτηκε σημαντικές απώλειες: Τεράστια τραγωδία για εμάς

Από antwnio

Συνέντευξη στο Sky News έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπου μίλησε για όλα, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και φουντώνει η κατακραυγή απ’ τη Δύση για εγκλήματα πολέμου, ειδικά μετά τις φρικαλεότητες στην πόλη Μπούτσα.

Το ΝΑΤΟ φτιάχτηκε για αντιπαράθεση – και ο κύριος σκοπός του είναι να αντιμετωπίσει τη Ρωσία

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Μαρκ Όστιν ότι πολλοί ηγέτες δεν εμπιστεύονται πλέον τη Ρωσία, ιδιαίτερα καθώς ο Πούτιν ξεκίνησε τη «στρατιωτική του επιχείρηση» λέγοντας βασικά ότι ήταν για να αντιμετωπίσει εν μέρει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία «πρέπει να εξισορροπήσει εκ νέου την κατάσταση και πρέπει να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια, επειδή εξακολουθούμε να είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι το ΝΑΤΟ είναι μια μηχανή αντιπαράθεσης.

«Δεν είναι μια ειρηνική συμμαχία, ήταν φτιαγμένη για αντιπαράθεση και ο κύριος σκοπός της ύπαρξής της είναι να αντιμετωπίσει τη χώρα μας».

«Αυτή είναι μια πολύ ατυχής κατάσταση, αλλά πρέπει να τη λάβουμε υπόψη».

Σχετικά με τις σκέψεις Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή στην Ουκρανία, είπε ότι «θα πρέπει να εξισορροπήσουμε εκ νέου την κατάσταση» για να διασφαλίσει η Ρωσία την ασφάλειά της στη δυτική πλευρά..

Ερωτηθείς εάν θεωρεί τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως υπαρξιακή απειλή, είπε: «Όχι, όχι, ζούμε υπό κυρώσεις εδώ και μερικές δεκαετίες. Και στην πραγματικότητα έχουμε συνηθίσει σε αυτή την κατάσταση».

«Ξεκινήσαμε να προετοιμαζόμαστε για αυτές τις κυρώσεις πριν από ένα χρόνο. Και έτσι τώρα, φυσικά, βρισκόμαστε σε πολύ στενή κατάσταση όσον αφορά την οικονομία, αλλά η οικονομία μας εξακολουθεί να στέκεται στα πόδια της και είμαστε αρκετά καλά».

«Η Μαριούπολη πρόκειται να απελευθερωθεί από τα εθνικιστικά τάγματα»

Ερωτηθείς αν θα δικαιολογούσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης, είπε: «Η Μαριούπολη πρόκειται να απελευθερωθεί από τα εθνικιστικά τάγματα και ελπίζουμε ότι θα συμβεί νωρίτερα, παρά αργότερα στην επιχείρηση».

Επανέλαβε τον ρωσικό ισχυρισμό ότι η βομβιστική επίθεση στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη που προκάλεσε διεθνή οργή ήταν «ψεύτικη».

Πιεζόμενος για το πόσες απώλειες αμάχων υπήρξαν στον πόλεμο, είπε ότι δεν ήθελε να αναφέρει στοιχεία που δεν είναι διασταυρωμένα καθώς ζούμε σε μια εποχή «ψευδών ειδήσεων και ψεμάτων».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην κατεστραμμένη πόλη Μπούτσα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 300 άνθρωποι, «είναι ένας καλά σκηνοθετημένος υπαινιγμός, τίποτα άλλο».

Ανησυχεί ο Πούτιν μήπως καταλήξει στο δικαστήριο;

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κλήθηκε να απαντήσει αν θα συνεργαζόταν για την έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τον πόλεμο. Ο κ. Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία δεν υποστηρίζει ούτε αναγνωρίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και «δεν είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που το κάνει αυτό».

«Και μας ενδιαφέρει μια πραγματικά ανεξάρτητη και αντικειμενική έρευνα όλων των εγκλημάτων». «Θέλουμε απλώς να καταλάβουμε ποια θα μπορούσε να είναι η μορφή μιας τέτοιας έρευνας, επειδή έχουμε μια πικρή εμπειρία διεθνών ερευνών, όπως με τη διεθνή έρευνα για τα αεροσκάφη της Κορέας» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν ο Πούτιν ανησυχεί μήπως καταλήξει στο δικαστήριο είπε:  «Όχι, Δεν βλέπουμε καμία πιθανότητα για κάτι τέτοιο».

«Καταλαβαίνετε πόσο γκροτέσκο ακούγεται;»: Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αποκαλεί «ψεύτικες» τις σκηνές από τη Μπούτσα

Σχετικά με τις εικόνες φρίκης με τα πτώματα στην πόλη Μπούτσα, ο Πεσκόφ ισχυρίστηκε ότι οι σκηνές ήταν «κατασκευασμένες και ψεύτικες» προτού ο δημοσιογράφος ρωτήσει: «Καταλαβαίνετε πόσο γκροτέσκο ακούγεται αυτό;»

«Είναι ένα τολμηρό ψέμα και μιλούσαμε για αυτό εδώ και μερικές μέρες, αλλά κανείς δεν μας άκουγε», απάντησε και πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο έχει δώσει «λεπτομερείς εξηγήσεις» για το θέμα. «Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι ψεμάτων» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αμφιβάλλουμε μερικές φορές».

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν παραδέχτηκε ότι «είχαμε σημαντικές απώλειες» και είναι «τραγωδία»

Ο Πεσκόφ είπε ότι η ιστορία της Ουκρανίας άλλαξε το 2014 κατά τη διάρκεια αυτού που περιέγραψε ως «παράνομο πραξικόπημα». Η Ουκρανία έγινε «αντι-Ρωσική» και «ό,τι συνέβη στην Ουκρανία στόχευε εναντίον της χώρας μας» μετά από αυτό, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία εδώ και «δεκαετίες» «ανησυχούσε για την ασφάλειά μας».

Ερωτηθείς εάν ο πόλεμος  ισοδυναμεί με ταπείνωση για τη Ρωσία, δεδομένου του αριθμού των στρατευμάτων που χάθηκαν, είπε: «Όχι, είναι λάθος κατανόηση του τι συμβαίνει».

Αλλά σε μια σπάνια παραδοχή από τη Ρωσία για το πόσο άσχημα πήγε ο πόλεμος, παραδέχτηκε: «Έχουμε έχουμε σημαντικές απώλειες στρατευμάτων. Και είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν ισχυρίζεται ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί «τους ανθρώπους ως ασπίδα»

Ο Πεσκόφ ερωτήθηκε για τις καταστροφικές σκηνές με άμαχους νεκρούς στην Ουκρανία και συγκεκριμένα τον ρώτησαν: «Πώς κοιμάσαι τη νύχτα;» Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι έχει να κάνει με το «πώς ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τους άμαχους ως ασπίδα» και «όχι με το πώς κοιμάμαι εγώ τα βράδια».

«Καλύπτονται με πολίτες και δεν τους αφήνουν να φύγουν από την πόλη» υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος και επανέλαβε τον γνωστό ισχυρισμό ότι  οι ρωσικές δυνάμεις «ποτέ δεν βομβάρδιζαν πολίτες».

πηγή efsyn.gr

Διαβάστε επίσης