Αρχική Διεθνη Νεα Ιατρίδης αντιπτέραρχος ε.α: Εγκλωβισμένος σε πόλεμο φθοράς ο Πούτιν – Απέτυχε το αρχικό του σχέδιο

Ιατρίδης αντιπτέραρχος ε.α: Εγκλωβισμένος σε πόλεμο φθοράς ο Πούτιν – Απέτυχε το αρχικό του σχέδιο

Από antwnio

“Το αρχικό σχέδιο του Πούτιν, που ήταν να ελέγξει την Ουκρανία δεν του έχει βγει”, εκτίμησε ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “με νέα ματιά” ενώ υποστήριξε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι “εγκλωβισμένος σε έναν πόλεμο φθοράς, που πιθανώς θα σηματοδοτήσει και τον γεωπολιτικό υποβιβασμό της Ρωσίας”

Το ποιο ήταν το αρχικό του σχέδιο φάνηκε, σύμφωνα με τον κ. Ιατρίδη, “από την ανάπτυξη των δυνάμεών του σε τέσσερα επίπεδα και σε τέσσερα μέτωπα. Βλέπουμε να κάνει μια αναγκαστική υποχώρηση αυτή τη στιγμή, να αφήνει το Κίεβο, να προωθεί τις δυνάμεις του ανατολικά και βέβαια να δημιουργεί χάος και νεκρούς”.

“Πληρώνει τα λάθη του, γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση του δημιουργεί και οικονομικό κόστος αλλά και κόστος σε ό,τι αφορά το πολιτικό του κεφάλαιο σημείωσε” πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε “Βιάζεται ο Πούτιν γιατί είναι εγκλωβισμένος σε έναν πόλεμο φθοράς, ο οποίος, όπως εκτίμησε “Πιθανώς να τον οδηγήσει και σε μία στρατιωτική ταπείνωση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα κερδίσει τον πόλεμο. Η φθορά όμως θα είναι τόσο μεγάλη που πιθανώς θα σηματοδοτήσει και τον γεωπολιτικό υποβιβασμό της Ρωσίας”

Σχολιάζοντας την αποκάλυψη του επικεφαλής της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph πως “Σχέδια για την ανάπτυξη μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στα εξωτερικά του σύνορα για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση της Ρωσίας επεξεργάζεται το NATO” , ο κ. Ιατρίδης είπε:

“Αυτό είναι αλήθεια. Αυτή τη στιγμή η απειλή είναι η Ρωσία. Έχει στοχοποιηθεί η Ρωσία σε πρώτη φάση και προσπαθεί το ΝΑΤΟ και καλά κάνει, να ενδυναμώσει την παρουσία του στα εξωτερικά σύνορα της συμμαχίας, δηλαδή από την Βαλτική μέχρι και την Ελλάδα και την Τουρκία, σε όλο το χώρο του ΝΑΤΟ, για να ενισχύσει το φρόνημα όλων των χωρών που απειλούνται όπως είναι η Πολωνία, η Ρουμανία και οι Βαλτικές χώρες”.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης