Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για τον θάνατο του κρατούμενου στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για τον θάνατο του κρατούμενου στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

Από antwnio

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τον θάνατο του αλλοδαπού κρατούμενου στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα Αττικής.

Συγκεκριμένα, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, καλούν σε διαμαρτυρία στις 12:00 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου. Πιθανόν να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Βασάνισαν μέχρι θανάτου τον μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη μητέρα, τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του Μοχάμεντ Καμράν. Οι φρικιαστικές εικόνες του άψυχου κορμιού του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ από τον απάνθρωπο βασανισμό στα χέρια των ανθρωποφυλάκων αστυνομικών στο κολαστήριο του Αγίου Παντελεήμονα μαρτυρούν το ρατσιστικό μίσος που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν δεν πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο και γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο, βασανίζει μέχρι θανάτου μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα και πυροβολεί Ρομά στους καταυλισμούς. Και με θράσος περισσό. Η Αστυνομία επιχειρεί συγκάλυψη, όπως και τώρα, που φτάνουν να καταγράφουν ως άστεγο και ότι δεν μιλάει ελληνικά έναν άνθρωπο με εικοσαετή παραμονή στη χώρα, με άδεια παραμονής από το 2017, με συμβόλαιο κατοικίας και σταθερή απασχόληση με εκατοντάδες ένσημα“, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης