Αρχική Εκκλησία Εγκαίνια του κτιρίου της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Εγκαίνια του κτιρίου της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Από antwnio

Η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ίδρυσαν το 2019 με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σημαντικοί επιχειρηματικοί φορείς της πόλης με την συμμετοχή σε αυτήν της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, της HELEXPO-Δ.Ε.Θ., της Ιεράς Σταυροπηγιακής Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων και σαράντα προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, εγκαινιάζει  την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου την έδρα που θα στεγάσει το όραμα και το έργο της.

Ένα εμβληματικό κτήριο στις παρυφές της Άνω Πόλης, επί της οδού Κλειούς 9, που αποτελεί ευγενή παραχώρηση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και της Ιεράς Μονής Βλατάδων, δίνει την δυνατότητα στην Β.Θ. να εξελίξει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τον σχεδιασμό της για την σύσταση του Παγκόσμιου Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων με σκοπό την διεξαγωγή δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη σχέσεων οικονομικής συνεργασίας και φιλίας με εκείνους τους λαούς  που η Βυζαντινή ιστορία αποτελεί με κάποιον τρόπο ένα σημαντικό σημείο αναφοράς τους”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το κτήριο εγκαινιάζει ο άνθρωπος που το άοκνο έργο του αποτελεί για τον φορέα διαρκή πηγή έμπνευσης, εκείνος που  άνοιξε με την υπογραφή του στην Ροτόντα το 2019 το Παγκόσμιο Δίκτυο Βυζαντινών Πόλεων, εκείνος που δεν έπαψε να αγκαλιάζει αυτήν την πρωτοβουλία με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του, η Α.Θ. Παναγιότης Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. κ. Βαρθολομαίος”, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. αυτής ανοίγει για το ευρύ κοινό ένα παράθυρο στο όραμα της Β.Θ. και αντιδωρίζει την εμπιστοσύνη που δείχνει σε αυτήν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με μια Φωτογραφική Έκθεση που τιμά τα 180 χρόνια προσφοράς της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στα γράμματα και στον άνθρωπο. Η Έκθεση που εγκαινιάζεται επίσημα από τον Πρωθιεράρχη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, εκείνον που κάνει αγώνα για τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση της Σχολής, αποτελεί προϊόν δημιουργικής συνεργασίας της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, με την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

Διαβάστε επίσης