Αρχική Κοινωνια Τα γεγονότα των Σεπολίων καταδεικνύουν ότι η πατρίδα μας είναι μια χώρα φιλόξενη αλλα δυστυχώς κάποιοι απρόσκλητοι <<επισκέπτες>>εχουν αντιληφθει ότι είμαστε κι ένα ξάφραγο αμπέλι,

Τα γεγονότα των Σεπολίων καταδεικνύουν ότι η πατρίδα μας είναι μια χώρα φιλόξενη αλλα δυστυχώς κάποιοι απρόσκλητοι <<επισκέπτες>>εχουν αντιληφθει ότι είμαστε κι ένα ξάφραγο αμπέλι,

Από antwnio

Τα γεγονότα των Σεπολίων καταδεικνύουν ότι η πατρίδα μας είναι μια χώρα φιλόξενη αλλα δυστυχώς κάποιοι απρόσκλητοι <<επισκέπτες>>εχουν αντιληφθει ότι είμαστε κι ένα ξάφραγο αμπέλι,με ένα κράτος που αδυνατεί να επιβάλλει τον νόμο!. Το ζήτημα αυτό, το οποίο συχνά αγνοούμε λόγω υπερβολικής πολιτικής ορθότητος, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και, καλώς ή κακώς, συνδέεται από τον κόσμο με τη διογκούμενη αίσθηση ανασφάλειας στην κοινωνία. Η έκταση που έχει πάρει στη χώρα μας η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και η περίεργη ανοχή και σιωπή των κυβερνήσεων αλλά και και όλων των πολιτικών δυνάμεων, προκαλεί κατάπληξη και απορία.
Πώς είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο θέμα, που αφορά σε προοπτική την ίδια την εθνική ύπαρξη και ταυτότητα της χώρας, να αντιμετωπίζεται περίπου ως μη πρόβλημα; Χειρότερα ακόμη, ως δήθεν κάτι αναπόφευκτο που επιβάλλεται από τον νέο σύγχρονο βηματισμό της ιστορίας, δηλαδή σε απλά ελληνικά, την παγκοσμιοποίηση, με την οποία πρέπει υποχρεωτικά να συμβαδίσουμε!
Η στάση αυτή αποκαλύπτει, κατά πρώτον λόγο, τη μεγάλη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος. Αυτού που απωθεί τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα της χώρας στο περιθώριο, αν όχι στο πουθενά και αναδεικνύει ως «μεγάλα» θέματα την επικαιρότητα της μικροπολιτικής. Αποκαλύπτει όμως, κατά δεύτερον λόγο, και μια παράδοξη πολιτική ανοχής, που συνδυάζει τη σύγχυση και την αμηχανία μ’ έναν παραχαραγμένο ιδεολογικό λόγο.
Ο τελευταίος προβάλλεται με ψευδεπίγραφα αριστερά και νεοφιλελεύθερα συνθήματα και ιδεολογήματα ως δήθεν διεθνισμός και κοσμοπολιτισμός. Στην πραγματικότητα όμως απηχεί την προπαγάνδα και τις επιδιώξεις της παγκοσμιοποίησης.
Ο τόσο πρόωρα χαμένος έλληνας διανοητής Παναγιώτης Κονδύλης έγραφε σ’ ένα από τα τελευταία βιβλία του: Συμβαίνει πολλές φορές λαοί να χάνουν το ιστορικό τους ένστικτο και τη γεωπολιτική τους ευθυκρισία και διορατικότητα τότε ακριβώς που τα χρειάζονται περισσότερο.
Η πολιτική των χαλαρών ή ανοικτών συνόρων που προωθείται, με βάση την αρχή του ελεύθερου διεθνούς ανταγωνισμού, εξωθεί εκ των πραγμάτων μεγάλες μάζες ανθρώπων σε μετανάστευση. Πρώτον, γιατί οι επιχειρήσεις επιζητούν την απασχόληση ξένου προσωπικού χαμηλού κόστους για να είναι πιο ανταγωνιστικές και κερδοφόρες. Δεύτερον, γιατί η έλλειψη προοπτικών στη χώρα τους, η χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων και οι πολιτικές ανοχής λαθρομεταναστών σε ευρωπαϊκές ή άλλες ανεπτυγμένες χώρες καθιστούν ελπιδοφόρα και εφικτή προοπτική τη λαθρομετανάστευση.
Είναι γεγονός ένας ιδεολογικός πόλεμος κατά του έθνους και του εθνικού κράτους, που παρουσιάζονται ως παρωχημένα και ως δήθεν εμπόδια στην ανάπτυξη και στην προώθηση ενός νέους «οικουμενικού» πνεύματος. Αξιοποιούνται στον πόλεμο αυτόν οι κατακτήσεις της τεχνολογίας που πράγματι καταργούν τα σύνορα και δημιουργούν νέες συνθήκες πλανητικής επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων και ανταλλαγών.
Η κυβέρνηση καλείται να λάβει τα μέτρα της!
Καλείται να υπερασπίσει τα σύνορά μας,να σταματήσει την υποβάθμιση των γειτονιών της Αθήνας,να πάψει να υποβιβάζει τα περιστάτικα βίας ενάντια στους Ελληνες και το κυριότερο,να σταματήσει τις ροές των λαθροεισβολέων…ΣΗΜΕΡΑ!

Χρήστος Ρήγας
Πρόεδρος
Λ.Ε.Π.ΕΝ

Διαβάστε επίσης