Αρχική Διεθνη Νεα Ιταλία: Σφοδρή κακοκαιρία στην Τοσκάνη – Υπερχείλισε ποτάμι, αγνοούνται γιαγιά και εγγόνι (video)

Ιταλία: Σφοδρή κακοκαιρία στην Τοσκάνη – Υπερχείλισε ποτάμι, αγνοούνται γιαγιά και εγγόνι (video)

Από antwnio

Μια γυναίκα και το μόλις πέντε μηνών εγγόνι της αγνοούνται στην Ιταλία μετά από σφοδρή κακοκαιρία στην Τοσκάνη, που είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα νερά ενός χειμάρρου και να παρασύρουν δύο άτομα.

Συγκεκριμένα η γερμανικής καταγωγής γυναίκα και το εγγόνι της έκαναν διακοπές με την οικογένειά τους στο Μοντεκατίνι Βαλ ντι Τσετσίνα, ένα χωριό 1.700 κατοίκων κοντά στην Πίζα.

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, δηλαδή οι γονείς του μωρού και ο παππούς, ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου, όπου διέμεναν και σώθηκαν από την πλημμύρα.

Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή γύρω από την Πίζα και το Λιβόρνο της Τοσκάνης – από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας – με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ο χείμαρρος Στέρτσα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι έρευνες για τη γιαγιά και το εγγόνι με τη βοήθεια δυτών και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Δείτε βίντεο:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας

Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών στη βόρεια Ιταλία και των πλημμυρών που προκάλεσαν, δύο περιφέρειές της κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι μετά από έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Ρώμη, αποφάσισε να διαθέσει άμεση βοήθεια 24 εκατ. ευρώ στις δύο περιφέρειες της Εμίλια Ρομάνα και του Μάρκε.

Πάνω από 2.500 άνθρωποι εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους, πολλοί εξ’ αυτών κατέφυγαν σε συγγενικά τους πρόσωπα ή φίλους, άλλοι σε πρόχειρους καταυλισμούς, που έστησαν οι Αρχές σε γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα.

Τέλος, οι πλημμύρες έπληξαν πόλεις όπως η Μπολόνια, η Μόντενα, η Ραβένα και το Ρίμινι στην Αδριατική, ενώ στην Εμίλια Ρομάνα αρκετοί κάτοικοι είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν για τρίτη φορά σε διάστημα ενός χρόνου.

Διαβάστε επίσης