Αρχική Διεθνη Νεα Ανατράπηκε η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές – Έφυγε με ελικόπτερο για Ινδία, μέσα στο πρωθυπουργικό μέγαρο οι διαδηλωτές

Ανατράπηκε η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές – Έφυγε με ελικόπτερο για Ινδία, μέσα στο πρωθυπουργικό μέγαρο οι διαδηλωτές

Από antwnio

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σεΐχ Χασίνα παραιτήθηκε του αξιωμάτός της και εγκατέλειψε τη χώρα με ελικόπτερο με προορισμό την Ινδία, την ώρα που διαδηλωτές εισέρχονταν στο πρωθυπουργικό μέγαρο, στη χειρότερη και πλέον πολύνεκρη αναταραχή στην ιστορία της ασιατικής χώρας, που μέχρι τη δεκαετία του 1970 αποτελούσε το ανατολικό Πακιστάν.

Νωρίτερα, συνεργάτες της είχαν δηλώσει ότι η πρωθυπουργός είχε οδηγηθεί σε “ασφαλές καταφύγιο”.

Ο απολογισμός των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές έφθασε τους τουλάχιστον 300 νεκρούς, αφού 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Κυριακή, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, αξιωματούχους και γιατρούς σε νοσοκομεία.

Το Μπαγκλαντές κατακλύζεται από διαδηλώσεις και βία που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, αφότου φοιτητικές ομάδες απαίτησαν την κατάργηση ενός αμφιλεγόμενου συστήματος ποσοστώσεων για την πρόσληψη στο Δημόσιο.

Το κίνημα κλιμακώθηκε σε μια εκστρατεία για την επιδίωξη της ανατροπής της Χασίνα, η οποία κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη θητεία τον Ιανουάριο σε εκλογές που μποϊκοτάρονται από την αντιπολίτευση.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης