Αρχική Ελλαδα Έλ. Ράπτη: Ο πολιτισμός ανοίγει δρόμους και διευρύνει ορίζοντες, με τη χώρα μας να έχει μοναδικά προνόμια πολιτιστικής ανάδειξης και κληρονομιάς

Έλ. Ράπτη: Ο πολιτισμός ανοίγει δρόμους και διευρύνει ορίζοντες, με τη χώρα μας να έχει μοναδικά προνόμια πολιτιστικής ανάδειξης και κληρονομιάς

Από antwnio

Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, με τη γνωστή ηθοποιό, συγγραφέα παιδικών βιβλίων και σκηνοθέτη Κάρμεν Ρουγγέρη.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο πολιτιστικός τουρισμός και η ανάγκη διάχυσής του σε παιδιά μικρότερων ηλικιών, μέσα από θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις, βασισμένες στην ιστορία και τη μυθολογία.

Η κα Ράπτη, ως αρμόδια για τις ειδικές μορφές τουρισμού, εξέφρασε το ενδιαφέρον της  για την προώθηση τέτοιων πρωτοβουλιών, που συνδυάζουν την τουριστική προβολή μέσω του πολιτισμού και ιδίως, όταν απευθύνονται σε παιδιά.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού:

«Ο πολιτισμός ανοίγει δρόμους και διευρύνει ορίζοντες, με τη χώρα μας να έχει μοναδικά προνόμια πολιτιστικής ανάδειξης και κληρονομιάς. Η συνάντηση μου με την κυρία Ρουγγέρη, με την οποία μας συνδέουν και κοινές αγωνίες για τα παιδιά, ήταν μία πολύ όμορφη ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, με στόχο να ενισχύσουν την προσέγγιση του πολιτισμού, προσφέροντας πλούσιες και εκπαιδευτικές εμπειρίες στα παιδιά».

Διαβάστε επίσης