Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: “Αυξήσεις στις συντάξεις για να επιβιώσουμε από την ακρίβεια” – Διαμαρτυρία συνταξιούχων στην Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: “Αυξήσεις στις συντάξεις για να επιβιώσουμε από την ακρίβεια” – Διαμαρτυρία συνταξιούχων στην Αριστοτέλους

Από antwnio
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συνταξιούχοι έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην οδό Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις η ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και η αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους.

«Μας χρησιμοποιούν λες και είμαστε άποροι»

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων «Συσπείρωση», Βασίλης Παρδάλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους συνταξιούχους «σαν άπορους», δίνοντας τους κάποια επιδόματα για την προσωπική διαφορ

«Δυστυχώς παραμονές Χριστουγέννων πάλι είμαστε στον δρόμο να διεκδικήσουμε αυτά που για εμάς είναι αυτονόητα και δυστυχώς δεν ισχύουν. Όπως βλέπετε μας χρησιμοποιούν λες και είμαστε άποροι. Μας δίνουν κάποια επιδόματα για την προσωπική διαφορά. Γιατί μας κόβουνε την αύξηση και μας δίνουν κάποιο επίδομα. Εμείς δεν είμαστε άποροι, είμαστε συνταξιούχοι και σαν συνταξιούχοι θέλουμε την σύνταξη μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρτάλης.

«Θέλουμε τα δώρα που τα έχουμε πληρώσει με εισφορές όπως και τα πληρώνουν οι σημερινοί εργαζόμενοι με εισφορές που παίρνουν τα δώρα για να μην το πάρουν σε σύνταξη. Αυτό είναι απερίγραπτο. Μας δίνουν μια αύξηση σήμερα, το 3% που είναι κάτω από τον πληθωρισμό. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι. Δηλαδή πέρυσι γίναμε φτωχότεροι από πρόπερσι και φέτος θα γίνουνε φτωχότεροι από πέρσι. Δεν γίνεται να υπάρχει μια ακρίβεια ένας πληθωρισμός ο οποίος καλπάζει και εμείς να μην περνούμε την αύξηση του πληθωρισμού για να έχουμε την ίδια αγοραστική δύναμη. Λυπούμαστε παρά πολύ για την μεταχείριση που έχουν στους συνταξιούχους», επισήμανε επίσης.

«Διαμαρτυρόμαστε για την άκρως αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους»

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Θανάσης Αγαπητός τόνισε σε δηλώσεις του πως «χρέος του εργατικού κινήματος και των συνταξιούχων είναι να παλέψουμε συντονισμένα για να ανατρέψουμε συντονισμένα την πολιτική της κυβέρνησης που κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους».

«Διαμαρτυρόμαστε για την άκρως αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους. Χρέος του εργατικού κινήματος αλλά και των συνταξιούχων είναι να παλέψουμε συντονισμένα για να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή, αφού βλέπουμε ότι η πολιτική δίνει στα κεφάλαια και σε εμάς ψίχουλα. Οι εκπαιδευτικοί συνταξιούχοι ζουν μια πολιτική που δίνει 30 ευρώ για τα επόμενα χρόνια, μετά από 14 χρόνια λιτότητας. Ταυτόχρονα αυξάνεται η φορολογία και έχουν κοπεί τα δώρα στις συντάξεις. Δε μπορούμε να πληρώσουμε το σούπερ μάρκετ, ούτε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας», υπογράμμισε επίσης.

«Έχουμε καταντήσει πλέον αντικοινωνικοί άνθρωποι»

«Αυτές οι ημέρες ήταν ημέρες χαράς για εμάς διότι παίρναμε δώρα και συντάξεις. Αυτό σήμαινε ότι τα χρήματά μας τα διοχετεύαμε σε παιδιά, εγγόνια και φίλους. Έχουμε καταντήσει πλέον αντικοινωνικοί άνθρωποι, διότι οι ιθύνοντες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα χρήματά μας είναι τα μόνα που διοχετεύονται στην αγορά», δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας του Σωματείου «Η Συσπείρωση», Σταυρούλα Σαββαουστά.

πηγή thestival.gr

Διαβάστε επίσης