Αρχική Ελλαδα ‘Ενωση Κεντρώων : Για τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

‘Ενωση Κεντρώων : Για τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

Από antwnio

Για τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου 1967 

 

   Η 21η Απριλίου του 1967 αποτελεί μαύρη επέτειο για την Ελλάδα. Ανακόπηκε μία δημοκρατική πορεία στην οποία είχε εισέλθει η Ελλάδα με την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου και αφού σχηματίστηκε κυβέρνηση αποστατών με τη στήριξη των ανακτόρων, της ΕΡΕ και των Αμερικανών, μετά την παρέλευση ενός ταραχώδους εικοσαμήνου, φτάσαμε στη χούντα των επίορκων αξιωματικών που κατέλυσαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα και επί επτάμισι χρόνια η χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι.

 

Η εργαζόμενη και η φοιτητιώσα νεολαία της εποχής, ενισχυόμενη από ολόκληρη την κοινωνία, αντιστάθηκε και ανέτρεψε τους δικτάτορες.

Τότε οραματιστήκαμε μια Ελλάδα δικαιοσύνης, ισοπολιτείας και δημοκρατίας. Στην πορεία όμως η πολιτική ζωή διεφθάρει. Τα οράματα έμειναν οράματα. Αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν οι νέοι του Πολυτεχνείου μένουν ακόμη ανεκπλήρωτα.

 

   Πέρασαν πολλοί πρωθυπουργοί που σχεδόν όλοι βαρύνονται με ψέματα και ασυγχώρητα λάθη. Η 21η Απριλίου εκτός του ότι πισωγύρισε τον τόπο, εκτός του ότι ανέκοψε τη δημοκρατική και ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, κόστισε στον ελληνισμό πανάκριβα, γιατί πήρε πίσω τη μεραρχία που είχε στείλει ο Γεώργιος Παπανδρέου για τη φύλαξη της Κύπρου και επέτρεψε την απόβαση των τούρκων στη μεγαλόνησο. Η μισή Κύπρος κατέχεται από την Τουρκία, απόρροια της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τη χούντα και τώρα οι γείτονες μας, παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες και κατ’ ουσία εγείρουν αξιώσεις στο μισό Αιγαίο.

 

   Σήμερα η Ελλάδα ζει, υποτίθεται, μία δημοκρατική περίοδο, όμως τα ΜΜΕ άγονται και φέρονται και προφανώς ελέγχονται από την κυβέρνηση και το κρατικό χρήμα, βουλευτές αλλάζουν κόμματα, παραβιάζοντας τη λαϊκή βούληση. Ο λαός έχει αντικαταστήσει τα οράματα του με το βόλεμα και το ρουσφέτι, τα ιδανικά πλέον σπανίζουν, κυριαρχούν η ιδιοτέλεια, η ανεντιμότητα, η υποκρισία και η συναλλαγή.

 

Η χούντα των Απριλιανών έπεσε από το Πολυτεχνείο και τους αγώνες των νέων μας. Η σημερινή υποτιθέμενη «δημοκρατία» μόνο από τη νεολαία μπορεί να διορθωθεί. Η νεολαία μπορεί να μας οδηγήσει μέσα από θυσίες και αγώνες στην αληθινή δημοκρατία. Αυτή την αληθινή δημοκρατία θεμελίωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου και η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου. Αυτή την πορεία ανέκοψαν οι αποστάτες, η δεξιά και οι Αμερικανοί.

 

Σε αυτή την πορεία αγωνίζεται να φέρει την Ελλάδα η Ένωση Κεντρώων και ο Βασίλης Λεβέντης.

Διαβάστε επίσης