Αρχική Διεθνη Νεα Ο πρόεδρος της Δούμας λέει ότι ο Ζελένσκι θέλει να κερδίσει χρόνο με δηλώσεις για συνομιλίες καθώς αναζητά βοήθεια από το ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Δούμας λέει ότι ο Ζελένσκι θέλει να κερδίσει χρόνο με δηλώσεις για συνομιλίες καθώς αναζητά βοήθεια από το ΝΑΤΟ

Από antwnio

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν δήλωσε την Κυριακή ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι θέλει να κερδίσει χρόνο εκφράζοντας την ετοιμότητά του για συνομιλίες ενώ παράλληλα ζητά βοήθεια από το ΝΑΤΟ.

Ο Βολοντίν αντέδρασε στη δήλωση του Ζελένσκι ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει την εγκατάλειψη της προσπάθειάς της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και το καθεστώς της Κριμαίας με τη Ρωσία, αλλά όχι έως ότου η Μόσχα σταματήσει τις εχθροπραξίες και αποσύρει τα στρατεύματά της.

«Είπε το ίδιο πριν από τις συνομιλίες στην Τουρκία, όταν τα στρατεύματά μας ήταν κοντά στο Κίεβο», είπε ο Βολοντίν στο Telegram. “Η Ρωσία μείωσε τη δραστηριότητα σε εκείνη την περιοχή και απέσυρε τα στρατεύματα. Και μετά ακολούθησαν η οργάνωση Bucha και άλλες προκλήσεις. “Το Κίεβο τότε “παραιτήθηκε από τις δεσμεύσεις που είχε αποδεχθεί.”

«Το ίδιο σενάριο βρίσκεται ξανά στο τραπέζι», είπε ο ομιλητής. «Ο λόγος είναι προφανής.

Ο Βολοντίν είπε ότι ο Ζελένσκι θα πρέπει να αποσύρει στρατεύματα από τις λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και να λάβει κάποιες άλλες αποφάσεις εάν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους της χώρας του. Ο πρόεδρος της Δούμας είπε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη χάσει 23.367 ανθρώπους, ενώ 1.464 άνθρωποι παραδόθηκαν στη Μαριούπολη από χθες και άλλοι 2.500 έχουν αποκλειστεί στο εργοστάσιο της πόλης Azovstal.

«Εάν ο Ζελένσκι νοιάζεται για τον λαό της Ουκρανίας, θα πρέπει να λάβει αμέσως τις ακόλουθες αποφάσεις», είπε ο Βολοντίν. “Πρώτον, τραβήξτε τα στρατεύματα από τις λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Δεύτερον, βάλτε το σε μια συμφωνία ότι η Ουκρανία δεσμεύεται να αναγνωρίσει την Κριμαία και να υιοθετήσει καθεστώς εκτός μπλοκ και να αποναζιστοποιήσει και αποστρατιωτικοποιήσει τη χώρα.”

«Δεν μπορεί να υπάρξει άλλος τρόπος για αυτό», είπε ο ομιλητής.                                                                                                                      ΠΗΓΗ   ΡΩΣΙΚΌ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ΕΙΔΉΣΕΩΝ  tass.com 

Διαβάστε επίσης