Αρχική Διεθνη Νεα Η Ρωσία δεν έχει χημικά όπλα, έχουν απορριφθεί — Δήλωσε η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.

Η Ρωσία δεν έχει χημικά όπλα, έχουν απορριφθεί — Δήλωσε η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.

Από antwnio

 Η Ρωσία απέρριψε όλα τα αποθέματα χημικών όπλων. Όλοι οι ισχυρισμοί για επίθεση με χημικά όπλα στην Ουκρανία που προετοιμάζεται από τη Ρωσία είναι ψέματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.

“Σήμερα, γίνονται προσπάθειες συκοφάντησης του ρωσικού στρατού, συκοφαντίας της Ρωσίας, μίμησης αυτού του είδους δήθεν ρωσικών δραστηριοτήτων με υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων. Όλα αυτά είναι, φυσικά, ψέμα. Η Ρωσία δεν έχει χημικά όπλα, η Ρωσία εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της Το 2017 ολοκληρώσαμε την πλήρη απόρριψη χημικών όπλων, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, που δεν έχουν ακόμη απορρίψει το απόθεμα χημικών όπλων τους», είπε ο Matviyenko.

Σύμφωνα με τον ομιλητή, οι ουκρανικές αρχές είναι συνένοχοι στη διάδοση αυτής της παραπληροφόρησης σε αυτή την υπόθεση.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος Konstantin Kosachev εξέφρασε την άποψη ότι η σίγουρη συζήτηση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις χημικές επιθέσεις στην Ουκρανία που φέρεται να προετοιμάζει η Ρωσία είναι ανησυχητικές, προσθέτοντας ότι το συγκλονιστικό βίντεο της δηλητηρίασης θα μπορούσε να έχει ήδη γυριστεί.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Ρωσία μπορεί να θέλει να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει μια σειρά από ουσίες ελέγχου των ταραχών, συμπεριλαμβανομένων των δακρυγόνων αναμεμειγμένων με δηλητηριώδεις ουσίες.

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov δήλωσε ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), με την υποστήριξη δυτικών κρατών, προετοιμάζει μια πρόκληση στην Ουκρανία με χρήση δηλητηριωδών ουσιών κατά αμάχων, προκειμένου να κατηγορήσει τη Ρωσία. Υπογράμμισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση δεν διαθέτουν και δεν μπορούν να έχουν χημικά πυρομαχικά.

πηγή tass.com/

Διαβάστε επίσης