Αρχική Εκκλησία Το Πολεμικό Ναυτικό τιμά τον προστάτη του Αη Νικόλα: Ηχηρό μήνυμα ΥΕΘΑ – Αθρόα προσέλευση στις εκκλησίες

Το Πολεμικό Ναυτικό τιμά τον προστάτη του Αη Νικόλα: Ηχηρό μήνυμα ΥΕΘΑ – Αθρόα προσέλευση στις εκκλησίες

Από antwnio

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησε ανάρτηση με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου και του Πολεμικού Ναυτικού.

«Αυτή η συσσωρευμένη δύναμη που έχει μία αυτόνομη μονάδα μάχης, που είναι ένα πολεμικό σκάφος, πολλώ μάλλον όταν μιλάμε για όλον τον Στόλο, πραγματικά διαπερνάει το «είναι» του καθενός. Kαταλαβαίνει κανείς όλη την τρομακτική ισχύ που ξεκινάει πλέοντας ήρεμη, σιωπηλή, αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένη και πανίσχυρη, για να προασπίσει τα συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας στις θάλασσές της, προβάλλοντας έτσι και την ισχύ της πατρίδας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Χρόνια Πολλά στο Πολεμικό μας Ναυτικό με τον Άγιο Νικόλαο πάντα στην πλώρη του».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πως εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στην Καλαμάτα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήΘηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου του εν Μύροις, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο περικαλλής Ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας, ο επονομαζόμενος του “Φλαρίου”.

  

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, εορτάσθη εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας μας, Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Το εσπέρας της εορτής, 05 Δεκεμβρίου ε.έ., ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, ενώ μεταξύ του εκκλησιάσματος παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος και του Πολιτιστικού Συλλόγου ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και το διακριτικό τους λάβαρο ανά χείρας, ενώ τους ύμνους της πανηγύρεως απέδωσαν μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας της Μητροπόλεως μας, «ο Απόστολος Παύλος», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Φερεντίνου, Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Τα Τρίκαλα τίμησαν την μνήμη του Αγίου Νικολάου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων του Θαυματουργού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτου Καλαμπάκα.

Πηγή vimaorthodoxias.gr

Διαβάστε επίσης