Αρχική Πολιτική ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 Γ. Σγουρός : Μετά τη “λίστα Πέτσα” ετοιμάζεται και “λίστα Πατούλη”…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 Γ. Σγουρός : Μετά τη “λίστα Πέτσα” ετοιμάζεται και “λίστα Πατούλη”…

Από antwnio

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Γ. Σγουρός : Μετά τη “λίστα Πέτσα” ετοιμάζεται και “λίστα Πατούλη”…

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Σγουρός ως Νομάρχης Αθηνών (2002-2010) και ως Περιφερειάρχης (2010-2014) ακολούθως, επιτέλεσε σπουδαίο έργο για την Περιφέρεια Αττικής! Έκτοτε, πάντα πιστός στην υπηρέτηση του οφειλόμενου καθήκοντος προς τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, ασκούσε δριμύτατο έλεγχο κατά της Ρένας Δούρου που τον διαδέχτηκε, αλλά και προς τον Γιώργο Πατούλη, σημερινό Περιφερειάρχη Αττικής!

Ωστόσο τελευταία, ο λόγος του ξεφεύγει των ορίων της Περιφέρειας Αττικής και αγγίζει ευθέως την κεντρική πολιτική σκηνή! Με πανέξυπνο τρόπο, που όμως αντιλαμβάνονται οι Εξουσιαστές και για τον λόγο αυτό θορυβούνται! Γιατί άραγε;

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου της 20ης Δεκεμβρίου 2021, που εξέδωσε η αυτοδιοικητική Παράταξη του κ. Γιάννη Σγουρού “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”:

Συνέχεια στις αμφιλεγόμενες ως προς τη σκοπιμότητά τους δαπάνες δίνει ο ελεγχόμενος από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη ειδικός φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής (ΕΔΣΝΑ) αφού αποφάσισε να διαθέσει το ποσόν των 4,8 εκ. ευρώ για να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο του και σχεδιασμό του στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η σύμβαση η οποία υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες μπορεί να «πέρασε» ως προς την τυπική νομιμότητά της από το Ελεγκτικό Συνέδριο ωστόσο εγείρει τεράστια ερωτήματα για την σκοπιμότητά της αφού επιβαρύνει τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών με ένα τεράστιο ποσό σε μια εποχή που οι λογαριασμοί του ρεύματος αναμένεται να έρθουν ιδιαίτερα φουσκωμένοι και η υγειονομική κρίση έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε οικονομική ταλανίζοντας τους προϋπολογισμούς των πολιτών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Παράλληλα τεράστια είναι τα ερωτήματα που εγείρονται για τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθεί το δημόσιο χρήμα προς τα ΜΜΕ επαναφέροντας στο προσκήνιο ζητήματα χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης μέσω της διάθεσης δημοσίου χρήματος, ζητήματα δηλαδή που πλήττουν τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Κι όλα αυτά την ώρα που σχετική εξεταστική επιτροπή είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη Βουλή (Λίστα Πέτσα).

Μάλιστα είναι απορίας άξιον πως σε μια περίοδο που η επιχειρηματικότητα είναι παγωμένη από την υγειονομική κρίση ακόμη ένας διαγωνισμός εκατομμυρίων ευρώ του κ. Πατούλη  ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή ενός μόνο υποψηφίου, χωρίς δηλαδή να αναπτυχθεί ο στοιχειώδης ανταγωνισμός.

Την ίδια στιγμή ο φορέας τρέχει κι άλλες δαπάνες για να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο και σχέδιο του κ. Πατούλη. Μόνο τους τελευταίους μήνες έχει συνάψει τις παρακάτω συμβάσεις όλες στο όριο της απευθείας ανάθεσης :

  • «Αμοιβή για υπηρεσίες συμβούλου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής» δαπάνης 24.887,10 € προ ΦΠΑ,
  • σύμβαση που αφορά την «Δημιουργία και Παραγωγή Τηλεοπτικού Σποτ Δράσεων Προβολής Ε.Δ.Σ.Ν.Α.» δαπάνης 29.700,00 € προ ΦΠΑ,
  • σύμβαση που αφορά την «Δαπάνη για Υπηρεσίες Ψηφιακής προώθησης ενημερωτικού οπτικοακουστικού υλικού που αφορά την προβολή δράσεων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.» δαπάνης 29.550,00 € προ ΦΠΑ,
  • σύμβαση που αφορά στη «Δημιουργία και Προμήθεια Διαφημιστικού Υλικού για την προώθηση του προγράμματος ανακύκλωσης», δαπάνης 19.300,00 € προ ΦΠΑ

Σε δηλώσεις του μάλιστα, ο Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Την ώρα που οι Έλληνες φτωχαίνουν από την υγειονομική κρίση που έχει τεράστιες παράπλευρες οικονομικές επιπτώσεις, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες στην Αττική θα δουν τους λογαριασμούς του ρεύματος φουσκωμένους ο κ. Πατούλης ήδη μοιράζει και ετοιμάζεται να μοιράσει αφειδώς δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα ανταποδοτικά τέλη των συμπολιτών μας. Ζητάμε επιτέλους να μπει ένα φρένο σε λογικές κατασπατάλησης των δημόσιων πόρων χωρίς κανένα αντίκρισμαΟι πολίτες δεν είναι κορόιδα»!!

 

Ευχές από τον Γιάννη Σγουρό με νοσταλγικό άρωμα από τη Σμύρνη μας…

Σε συνέχεια των όσων παραπάνω αναφέρω, προλογίζοντας το Δελτίο Τύπου της αυτοδιοικητικής παράταξης του κ. Γιάννη Σγουρού, σας παραθέτω την Χριστουγεννιάτικη κάρτα του με ευχές για το νέο έτος 2022 και που μου δημιουργούν ευχάριστη αναστάτωση, μια ιδιαίτερη συγκίνηση, από τη στιγμή που ο Γιάννης Σγουρός μας θυμίζει πως το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή!

Θυμίζοντας στον απανταχού ελληνισμό, που βρισκόμαστε σήμερα, από πρωταγωνιστές της ακμάζουσας ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης – που είμασταν – πριν από την καταστροφή!

Κοσμώντας την ευχητήρια κάρτα του, με φωτογραφία από το βιβλίο “Σμύρνη, η Μητρόπολη του Μικρασιατικού Ελληνισμού”!

Ειλικρινά, πολύ θα ήθελα να έχουν την ίδια φλόγα για την Ελλάδα που έχει ο Γιάννης Σγουρός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης!

Αλλά Πατρίδα και ΝΤΠ πάνε μαζί; Όχι βέβαια!!

Με τηλέφωνο οι πιστοί στη Μητρόπολη Ιωαννίνων…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (1998-2008) ήταν ο αγαπημένος Ποιμενάρχης του ελληνικού Έθνους! Σε δέκα χρόνια της διακονίας του ενέπνευσε τον ελληνικό λαό ώστε να κατακλύζει τους Ιερούς Ναούς! Η νεολαία κρεμόταν από τα χείλη του, αφού αυτός ο Ιεράρχης φώλιαζε με τον λόγο του στις ψυχές τους!

Οι λαοσυνάξεις του θα μείνουν στην ιστορία, όσα χρόνια και να περάσουν!

Γέμισε τις καρδιές των Ελλήνων με αγάπη προς τον Χριστό και την Πατρίδα! Έβγαλε στο φως όλους τους νεοταξίτες υπέρμαχους της Παγκοσμιοποίησης! Προφήτευσε τα δεινά που θα έρχονταν από τους πολιτικούς και τους Ιεράρχες! Τα έβαλε με όλους, ακόμη και με το πανίσχυρο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως!

Τα έβαλε με το Αντίχριστο κράτος Κώστα Σημίτη, λέγοντας, πως δεν θα δεχθούμε την αποχριστιανοποίηση της χώρας μας!

Σε εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2001, τόνισε ιδιαίτερα:

«…η Εκκλησία μας ανθίσταται και απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη σχεδιασμένη αλλοτρίωση του λαού, καθώς αυτή σηματοδοτεί τη μοναδική εναπομείνασα δύναμη και ελπίδα για τη σωτηρία του Έθνους…»!

Έτσι δέχτηκε λυσσαλέο πόλεμο από τους Εξουσιαστές, πολιτικούς και εκκλησιαστικούς!

Πρώτος από όλους κατά του Χριστόδουλου, ο τότε Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος! Ο οποίος ασκούσε δριμεία κριτική στις όποιες πρωτοβουλίες αναλάμβανε ο Χριστόδουλος! Και βέβαια ήταν υπέρ της “επαναθεώρησης” των σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Μεγάλοι σύμμαχοι του Ιερώνυμου την εποχή εκείνη κατά του Χριστόδουλου, οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων Θεόκλητος και Ζακύνθου Χρυσόστομος! Ο τελευταίος τον Αύγουστο του 2011 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Ζακύνθου, μετά την εξάρθρωση σπείρας νονών, εν μέσω φημών για σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη  της σπείρας, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον “βόλεψε” τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου στην Μητρόπολη Δωδώνης!

Σήμερα έχει “λάμψει” με λόγους του που διχάζουν τον λαό εν μέσω Covid-19, και είναι εξ εκείνων των υπεύθυνων της γενικευμένης αποστροφής του λαού κατά των Ιεραρχών της Εκκλησίας!

Στα Ιωάννινα ανέλαβε Μητροπολίτης μετά τον θάνατο του Θεόκλητου, ο Μάξιμος! Εκλεκτό τέκνο του Θεόκλητου!

Έτσι, προσωπικά δεν με εξέπληξε που σε προχθεσινή εγκύκλιό του προτρέπει τους πιστούς να προσέλθουν στους ιερούς ναούς όπου εκκλησιάζονται, αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις ιερές ακολουθίες των Χριστουγέννων και του νέου Έτους!

Δηλαδή, ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, λόγω των υγειονομικών μέτρων, θα πρέπει  για να συμμετέχει πρώτα να έχει ενημερώσει τηλεφωνικώς την Μητρόπολη!

Αλήθεια τι άλλο θα ακούσουμε από αυτούς τους Ιεράρχες που ξεχνούν πως οι Ναοί δεν τους ανήκουν, αλλά είναι εφήμεροι διαχειριστές τους!

Δικαίως λοιπόν εισπράττουν την κατακραυγή των πιστών, που τους έχουν εξομοιώσει με τους Εξουσιολάγνους πολιτικούς!

Έφυγες νωρίς Χριστόδουλε και δεν πρόλαβες να πάρεις φραγγέλιο κατά όλων αυτών!!

Διαβάστε επίσης