Αρχική Media Τουρκικά ΜΜΕ: “Νέα εποχή” στη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: “Νέα εποχή” στη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας

Από antwnio

Πιστά στην κυβερνητική γραμμή, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας απεικονίζουν τη χτεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, με θετικό “άρωμα”, μιλώντας για “νέα περίοδο” αναφορικά με τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Το σύνολο του τουρκικού τύπου, παρουσιάζει διεξοδικά τις δηλώσεις των Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

“Για νέα εποχή με την Ελλάδα” κάνει λόγο η ερντογανικών συμφερόντων, ακραίως λαϊκιστική εφημερίδα Yeni Safak, υπογραμμίζοντας τη δήλωση του Χακάν Φιντάν, ο οποίος επεσήμανε  πως “μπήκαμε σε μια νέα και θετική περίοδο στις σχέσεις μας με την Ελλάδα”. Παρ’ όλα αυτά επισημαίνει τα λεγόμενα Φιντάν πως περιμένει συνεργασία από την Ελλάδα στο θέμα έκδοσης μελών των FETÖ, PKK, DHKP-C, οι οποίοι χαρακτηρίζονται τρομοκράτες από το καθεστώς Ερντογάν.

Τουρκικά ΜΜΕ: "Νέα εποχή" στη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας

 

H Cumhuriyet, η οποία πρόσκειται στην κεμαλική αντιπολίτευση γράφει στο πρωτοσέλιδό της για “μήνυμα για νέα εποχή στη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας”.

cumhuriyet

Από την πλευρά της η Türkiye κάνει λόγο για “μήνυμα από Τουρκία και Ελλάδα” το οποίο λέει “θέλουμε καλές σχέσεις και ηρεμία”.

Turkiye

Και η ακροδεξιά, λαϊκιστική Milliyet κάνει λόγο για “νέα εποχή με την Αθήνα”.

Milliyet

“Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε: ’’Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα’’” σχολιάζει το δίκτυο haber3.com, σχολιάζοντας το τετ α τετ των υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Στο επίσης φανερά ερντογανικό aHaber ειπώθηκαν τα εξής: “Στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του Γιώργο Γεραπετρίτη, Οι δυο υπουργοί μετά την τετ α τετ συνάντηση τους εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερες.και έστειλαν μηνύματα σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο υπουργός Φιντάν δήλωσε πως με την Ελλάδα μπήκαμε σε μια νεα και θετική εποχή, ο φιλοξενούμενος υπουργός Γιωργος (Γεραπετρίτης) δήλωσε πως στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας”.

 

 

“Κοινή συνέντευξη Τύπου Χακάν Φιντάν και Γιώργου Γεραπετρίτη: Υποστηρίζουμε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ” είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του TRT Haber, προβάλλοντας το θετικό κλίμα στη διμερή συνάντηση.

“Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του” γράφει η Sabah, προβάλλοντας τις δηλώσεις Φιντάν, Γεραπετρίτη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

πηγή .capital.gr

Διαβάστε επίσης