Αρχική Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης οδηγεί σε νέα διάσπαση – “Όλμοι” για Αλέξη Τσίπρα με βαριά υπονοούμενα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης οδηγεί σε νέα διάσπαση – “Όλμοι” για Αλέξη Τσίπρα με βαριά υπονοούμενα

Από antwnio

Από τις ΗΠΑ όπου ακόμη βρίσκεται, ανήμερα του Αγ. Πνεύματος, ο Στέφανος Κασσελάκης με μια εκτενή και απολύτως εμπρηστική ανάρτησή του, προοιωνίζεται νέα , την τρίτη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ , δείχνοντας την πόρτα εξόδου στους διαφωνούντες και αφήνοντας βαριές και σοβαρότατες αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο “δικός του” ΣΥΡΙΖΑ δεν “παίρνει μαύρα” , δεν θα συρθεί σε συνεργασίες ( με ΠΑΣΟΚ) που επιθυμεί η διαπλοκή και το “σύστημα”, δεν έχει “τοτέμ”, δεν θα κάνει πρόγραμμα κυβερνητικό της “τελευταίας στιγμής”, με συρραφές και αντιγραφές και εν ολίγοις, ο “δικός του ΣΥΡΙΖΑ” ή που θα πορευτεί αγόγγυστα με άξονα το δικό του σχέδιο ή που όποιος δεν χωράει σε αυτόν, θα βρεθεί εκτός των κουμουνδούρειων τειχών.

Μέχρι την πρόβλεψη στο καταστατικό που προβλέπει αποστράτευση των στελεχών μετά από τρεις συνεχόμενες κοινοβουλευτικές θητείες, επιστράτευσε ο κ. Κασσελάκης. Σημειωτέον ότι αφορά στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς αλλά και ο Παύλος Πολάκης. 

Η συζήτηση για την ενιαία κεντροαριστερά που στον χώρο του κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος , η ευθεία έκκληση του Αλέξη Τσίπρα από τη Διάσκεψη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο του για συμπόρευση των κομμάτων του προοδευτικού χώρου και τοποθετήσεις δημόσιες συνεχείς από στελέχη του για την ανάγκη σύγκλισης με παράλληλη αμφισβήτηση της ικανότητας του ίδιου να γίνει πρωθυπουργός, άναψαν το φυτίλι του κασσελάκειου μένους και δη, μια εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ( 30 Ιουνίου).

Το μανιφέστο και η ρήξη

Με το χθεσινό του “μανιφέστο” ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαιώνει πεντακάθαρα τις συζητήσεις εδώ και μήνες ότι μηχανεύεται μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα απολύτως προσωποκεντρικό, δικό του κόμμα, όπου περισσεύουν διαφωνούντες που δεν συμμερίζονται τα σχέδιά του και λειτουργούν σαν “χαλίκια” στα πόδια του.

Ακόμη και αν αυτό το κόμμα, καταλήξει με ποσοστά ΚΚΕ. Αρκεί να είναι “Κασσελάκειο” και με τη βούλα.

Είχαν προηγηθεί :

– Απολύσεις ( πολιτικές διώξεις τις χαρακτήρισαν εντός ΣΥΡΙΖΑ) του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα ενώ προ ολίγων μηνών και του Διονύση Τεμπονέρα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

– “Υποδείξεις” δια δημόσιων παρεμβάσεων στελεχών προς συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ

– Απόρριψη από κορυφαία στελέχη της επιμονής του να συμπεριλάβει την Ζωή Κωνσταντοπούλου σε πρόσκληση συνεργασίας

– Έκρυθμο κλίμα στο εσωτερικό με στελέχη να “βράζουν” πολύ περισσότερο από όσο εξέφραζαν δημόσια ( αναλυτικό ρεπορτάζ επ αυτού δημοσίευσε το Κ στο τελευταίο φύλλο του).

Σε ό,τι αφορά τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , εν τω μεταξύ, ο πόλεμος πλέον δεν είναι ακήρυχτος. 

Αφήνει βαριά υπονοούμενα για τον Αλέξη Τσίπρα:

– “παρέλαβα χάος”

– Μπορεί να μην έχουμε χρέη σε τράπεζες αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Ο “δικός μου ΣΥΡΙΖΑ” δεν θα πάρει ποτέ μαύρα και δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης.

– Δεν θα παρουσιάσω πρόγραμμα πρόχειρο , προιόν εσωκομματικών ισορροπιών.

– “Απειλεί” με περαιτέρω αποκαλύψεις: θα σας παρουσιάσω και άλλες αλήθειες με στοιχεία στο ερχόμενο διάστημα, για να καταλάβετε τι παρέλαβα. Και οικονομικά και οργανωτικά.

Η βαλβίδα από τη χύτρα , μόλις εξερράγη.

 

πηγή capital.gr

Διαβάστε επίσης