Αρχική Διεθνη Νεα Στις 14 Αυγούστου η δίκη του Τραμπ για την κατοχή απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων

Στις 14 Αυγούστου η δίκη του Τραμπ για την κατοχή απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων

Από antwnio

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της παράνομης κατοχής διαβαθμισμένων κυβερνητικών εγγράφων, σύμφωνα με απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Φλόριντα.

Ωστόσο, νομικοί εκτιμούν ότι η δίκη επί της ουσίας δεν αναμένεται να ξεκινήσει τόσο σύντομα, δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για την επίλυση περίπλοκων νομικών ζητημάτων προτού ξεκινήσουν οι καταθέσεις μαρτύρων και η προσκόμιση των αποδεικτικών στοιχείων, όπως αναφέρει το CNBC.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα ασκήθηκαν περισσότερες από 36 κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ, που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, για ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με τη διακράτηση εκατοντάδων απόρρητων αρχείων μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Τραμπ από την πλευρά του δηλώνει αθώος.

Την Τρίτη, πάντως, η ομοσπονδιακή δικαστής Άιλιν Κάνον ζήτησε από τους εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τους δικηγόρους του Τραμπ να καταθέσουν τις προδικαστικές εκθέσεις τους μέχρι τις 24 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύει στους συνηγόρους υπεράσπισης του Τραμπ να δημοσιοποιήσουν στοιχεία που λαμβάνουν από τους εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση.

Όσο για τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στο δίκτυο Fox News, δικαιολόγησε τη μη παράδοση των κυβερνητικών εγγράφων που αναζητούσαν επί μήνες οι κυβερνητικές υπηρεσίες λέγοντας ότι κράτησε τις κούτες με τα εν λόγω αρχεία προκειμένου να πάρει προσωπικά του αντικείμενα που ήταν μαζί.

“Πριν στείλω τις κούτες, έπρεπε να βγάλω τα προσωπικά μου είδη. Αυτές οι κούτες περιείχαν κάθε είδους πράγματα”, ανέφερε ο Τραμπ, προσθέτοντας μάλιστα ότι ήταν πολύ απασχολημένος για να το πράξει.

Διαβάστε επίσης