Αρχική Ελλαδα «ΣΕΙΣΜΟΣ» ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΩΤΗ!!!

«ΣΕΙΣΜΟΣ» ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΩΤΗ!!!

Από antwnio

Γράφει ο Μιλτιάδης Γ. Βιτάλης

Ο τάφος του Αγίου γέροντος Παϊσίου τού Αγιορείτου είναι πανορθόδοξο προσκύνημα, μία ΝΕΑ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ. Οι πονεμένοι, οι ασθενείς, οι απαρηγόρητοι, σπεύδουν στον τάφο του, στην Σουρωτή (όρια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής) για να βρουν ίαση, παρηγοριά, ενθάρρυνση. Εκεί θεραπεύονται ασθενείς και γίνονται πολλά θαύματα.

Καταθέτω για πρώτη φορά την μαρτυρία ενός γνωστού μου προσώπου, ο οποίος παρ’ ότι δεν είναι «θερμός» στην πίστη μαζί με την σύζυγό του, που είναι κοντά στην Εκκλησία, πηγαίνουν για προσκύνημα στην Σουρωτή. Ο γνωστός μου είναι μάλλον αγνωστικιστής, που έχει όμως καλή διάθεση να το «ψάξει» το ζήτημα τής Πίστεως.

Ο ίδιος πηγαίνει στην Σουρωτή, περισσότερο από υποχρέωση, για να ευχαριστήσει την σύζυγό του. Αισθάνεται ότι κάνει αγγαρεία περισσότερο και βιάζεται να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό. Μπαίνοντας στο μοναστήρι στην Σουρωτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου, αισθάνεται κυριολεκτικά την γη να τρέμει κάτω από τα πόδια του! Κάτι σαν σεισμό μεγάλο!!!
Συγκλονίζεται στρέφεται στην σύζυγό του και στους γύρω προσκυνητές που τον διαβεβαιώνουν ότι δεν συμβαίνει… τίποτα!!! Ότι δεν έγινε κανένας σεισμός και ότι δεν  κουνήθηκε η γη κάτω από τα πόδια τους.

Φαίνεται, από ό,τι μου ανέφερε πνευματικός, ότι ο Άγιος Παΐσιος τον… υποδέχθηκε με ξεχωριστό τρόπο! Ίσως για να τον αφυπνίσει, να τον ταρακουνήσει, να τον οδηγήσει στην μετάνοια.

Πράγματι, ο γνωστός μου φτάνοντας η σειρά του να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου Παϊσίου νιώθει μία μεγάλη αλλοίωση και αρχίζει να κλαίει γοερά!!! Η σύζυγός του, το ίδιο… και αυτό κρατάει περίπου για ένα τέταρτο! Την ώρα μάλιστα που γονατίζει μπροστά στον τάφο και έπεφταν τα δάκρυα του στο χώμα, νιώθει μία άρρητη ευωδία να τον σκεπάζει!

Νέα έκπληξη… ενώ όταν σηκώνεται από το γονάτισμα αισθάνεται και πάλι (μόνο ο ίδιος) η γη να τρέμει! Να «σείεται, το σύμπαν» και η καρδιά του να χτυπάει δυνατά. «Νιώθω, εξομολογείται, ότι έχω μέσα στην καρδιά μου καμπάνες αναστάσιμες!!! Ήμουν στην κόλαση και τώρα νιώθω ξαφνικά ότι πηγαίνω στον Παράδεισο! Και όλα αυτά, με έναν τρόπο μοναδικό και απροσχεδίαστο.

Ανοίγει η ψυχή μου, ξεριζώνονται οι αμφιβολίες μου ακόμα και για την ύπαρξη τού Θεού. Ξαφνικά και απρόσμενα έπαψα να επιθυμώ «θεούς» – ψευτοθεούς που είναι χειροποίητα είδωλα, κομμένους στα μέτρα μου για να μπορώ να τους φορέσω και να μπορώ να τους χωρέσω. Άχαρα τα χρόνια μακριά σου Χριστέ μου. Α-ΧΑΡΑ και στεγνά…».

Εδώ «παρακολουθούμε» την εκπληκτική μεταστροφή ενός ανθρώπους, που ενώ ήταν μακριά από τον Θεό, μία «προσκυνηματική» επίσκεψή του στον τάφο τού Αγίου Παϊσίου ήταν αρκετή να του αλλάξει όλη την ζωή!!! Τώρα βιώνει την άλλη χαρά, την παντοτινή, την αδιάσειστη, την αληθινή. Νιώθει ευφροσύνη και ειρήνη, την ασφάλεια τού Παραδείσου.

Έρχεται, τώρα… στον αμπελώνα Σου Κύριε, ο πρώην αγνωστικιστής και ζητάει το έλεός Σου. Το ζητάει και Εσύ του το προσφέρεις. Αγαπήσαμε, Κύριε τα θνητά σαν αθάνατα και χάσαμε τον μπούσουλα μας. Γίναμε υπηρέτες των δαιμόνων και χειροκροτητές των άθεων ή και αντίχριστων πολιτικών αρχόντων.

Είμαστε, αχάριστοι, φίλαυτοι, φιλοχρήματοι, αδιάφοροι για τα πνευματικά. Δεν μας καίγεται καρφάκι για τον πόνο του άλλου, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην μοναξιά του. Εραστές της φιληδονίας και του παρά φύσιν γίνονται τα πρότυπά μας και αυτό είναι αυτοχειρία.

Κοντά σε τόπους αγιασμένους, όπως σε Ιερές Μονές όπου βρίσκονται και τάφοι Αγίων, ιερά και άφθαρτα Λείψανα.. συχνά-πυκνά γίνονται θαύματα που συγκλονίζουν και αφυπνίζουν.

Οι μεταμορφώσεις στον χαρακτήρα των ανθρώπων είναι γεγονότα μοναδικά, θαυμαστά. Θαύματα δεν είναι μόνο οι ιάσεις του σώματος, αλλά και η μεταμόρφωση, προς το καλό της ψυχής μας.

Αυτά τα γεγονότα συνήθως δεν γίνονται ποτέ γνωστά και παραμένουν καλά κρυμμένα. Όμως λειτουργούν θεραπευτικά γιατί ο άνθρωπος μπαίνει στον δρόμο τού Θεού, παύει πλέον να αδικεί, δεν θέλει να κρίνει και να επικρίνει, γίνεται ελεήμων, δοτικός, ταπεινός και μαθαίνει να συγχωρεί!
Περιορίζει δραματικά τις αμαρτίες, τον φίλαυτο εαυτό του, αλλά και τα φίλαυτα όνειρά του. Δεν έχει ισχυρό θέλημα και περίεργες εμμονές.. πηγή elora.g

Διαβάστε επίσης