Αρχική Διεθνη Νεα Ρωσία: Ανακοίνωσε την κατάληψη πόλης στην ανατολική Ουκρανία

Ρωσία: Ανακοίνωσε την κατάληψη πόλης στην ανατολική Ουκρανία

Από antwnio

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, την κατάληψη του Ουκριάνσκ μίας πόλης στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου τα στρατεύματά της προωθούνται τους τελευταίους μήνες απέναντι στις δυνάμεις του Κιέβου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως Ρώσοι στρατιώτες “απελευθέρωσαν” το Ουκριάνσκ, που αριθμούσε περίπου 10.000 κατοίκους πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Ουκριάνσκ είναι κοντά στο Σελιντόβο και το Κουράκοβο, άλλες δύο πόλεις στις οποίες πλησιάζουν οι δυνάμεις της Μόσχας.

Ο ρωσικός στρατός είχε δηλώσει νωρίτερα το Σεπτέμβριο ότι κατέλαβε την πόλη Κρασνογκορόβκα, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, περίπου 10 χιλιόμετρα από το Ουκριάνσκ.

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να καταλάβει το Ποκρόφσκ, μια μεγάλη μεταλλευτική πόλη της περιοχής, ένας στρατηγικός άξονας για τον εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού.

Η Ουκρανία, που αντιμετωπίζει δυσκολίες στα ανατολικά, εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου ευρεία επίθεση στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, καταλαμβάνοντας εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα σύμφωνα με το Κίεβο.

Είχε την ελπίδα ότι με αυτό τον τρόπο θα ανάγκαζε τη Μόσχα να ανακατανείμει τα στρατεύματά της που βρίσκονται στην περιοχή του Ντονέτσκ και έτσι να αναχαιτίσει την προώθησή τους, όμως οι Ρώσοι στρατιώτες συνεχίζουν προσώρας να προωθούνται.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου πως η κατάκτηση του βιομηχανικού Ντονμπάς, που περιλαμβάνει την περιοχή του Ντονέτσκ, είναι η υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητά του.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης