Αρχική Διεθνη Νεα Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν έγινε πρόοδος στη συνάντηση, είπε ο Κουλέμπα – Να σταματήσουν οι απειλές, ζήτησε ο Λαβρόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν έγινε πρόοδος στη συνάντηση, είπε ο Κουλέμπα – Να σταματήσουν οι απειλές, ζήτησε ο Λαβρόφ

Από antwnio

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρι Κουλέμπα στην Αττάλεια, οι οποίες διεξήχθησαν παρουσία του Τούρκου ομολόγου τους, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις δηλώσεις του ο Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε σαφές ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη πρόοδος, αφού ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν άλλαξε τη ρωσική στάση.

Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη, είπε, τονίζοντας ότι στην πόλη η κατάσταση είναι απελπιστική. “Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί”.

“Θέσαμε, συνέχισε, το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε πως η Μόσχα αναμένει τις απαντήσεις του Κιέβου στις προτάσεις που έχει καταθέσει. Ο ίδιος τόνισε πως η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας συνεχίζεται, ενώ υπογράμμισε πως «ο εξοπλισμός των Ουκρανών από τη Δύση, είναι επικίνδυνος».

Διαβάστε επίσης