Αρχική Ελλαδα Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος”

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος”

Από antwnio

Εμφανώς συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ανέφερε ότι έχει την εμπειρία να μην λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ και αυτό έκανε επί τρία 24ωρα γιατί ξέρει ότι έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους.

Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Δεν τις λαμβάνω εν θερμώ, αλλά με ψυχραιμία. Αυτό έκανα για τρία 24ωρα. Είπα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένα μεγάλο ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε ένα νέο. Προσθέτω την ανάγκη να εφεύρουμε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα διαβάσει τις νέες προκλήσεις της εποχής. Αυτό αφορά πρωτίστως εμένα που υπήρξα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό τον ιστορικό κύκλο. Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό κι άφησε αποτύπωμα στην Ιστορία. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό και στους συντρόφους μου που ήμουν ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Δηλώνω υπερήφανος για όσα πετύχαμε. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας, κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Διαβάστε επίσης