Αρχική Ελλαδα Ο καιρός : Καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία – Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο το Σάββατο

Ο καιρός : Καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία – Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο το Σάββατο

Από antwnio

Και σήμερα κυρίως στη Μακεδονία (κεντρική και ανατολική) θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι απόγευμα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Πιθανόν ακόμα και στα ορεινά της Θεσσαλίας. Το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά στους 33 με 35 βαθμούς. οι βοριάδες θα ενισχυθούν πρώτα στο Ιόνιο από το μεσημέρι στα 7 μποφόρ και από το απόγευμα-βράδυ και στο Αιγαίο.

Το Σάββατο η πιο δροσερή ημέρα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Θα είναι η πρώτη ημέρα μετά από σχεδόν 20 ημέρες όπου το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει στην Αθήνα τους 34 βαθμούς. Το κύριο γνώρισμα της θα είναι οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο , και τα «γεμάτα» 8 μποφόρ. Προφανώς κυρίως το Σάββατο ο κίνδυνος εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

Με αίθριο καιρό η Κυριακή και η Δευτέρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, το μελτέμι δεν θα έχει την ένταση του Σαββάτου, όμως τουλάχιστον ως το μεσημέρι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 7 με 8 μποφόρ. Η Τρίτη θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της νέας εβδομάδας, στην Αθήνα ενδεικτικά στους 37-38 βαθμούς.

Στην Αττική η θερμοκρασία σήμερα στο κέντρο και τα δυτικά της πόλης έως 34-35 βαθμούς, στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 με βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη έως 32 βαθμούς με κατά διαστήματα τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης