Αρχική Κοινωνια Ο Δήμος Λαγκαδά τίμησε την 111η επέτειο της Μάχης του Λαχανά

Ο Δήμος Λαγκαδά τίμησε την 111η επέτειο της Μάχης του Λαχανά

Από antwnio

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε από το Δήμο Λαγκαδά η 111η Επέτειος της Μάχης του Λαχανά, στο Ηρώο της Κοινότητας του Λαχανά.

Την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, παρουσία των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, καθώς και πλήθους πολιτών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την Δήμαρχο Λαγκαδά, κα. Νίκη Ανδρεάδου, εκπροσώπους των πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών, καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Δήμαρχος Λαγκαδά υπενθύμισε ότι “ο Δήμος Λαγκαδά, θέλοντας να τιμήσει την ιστορική έδρα του και να αναδείξει την εξαιρετικής σημασίας μάχη, το 2016 πέτυχε την έκδοση Διατάγματος του Προέδρου της Δημοκρατίας με το οποίο καθιερώθηκε η 21η Ιουνίου, επέτειος της ιστορικής μάχης του Λαχανά και της απελευθέρωσής του το 1913, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Λαγκαδά”

Και πρόσθεσε η κα. Ανδρεάδου: “Άνθρωποι γενναίοι άφησαν σ’ αυτά τα χώματα το αίμα τους και το έκαναν σχεδόν «ευτυχείς», γιατί εκείνοι γνώριζαν το δώρο που έκαναν στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Είμαι συγκινημένη που πρώτη φορά ως Δήμαρχος βρίσκομαι μια τέτοια ημέρα εδώ μαζί με εσάς, στην ιστορική έδρα του Δήμου μας, στον Λαχανά.

Σ΄έναν τόπο που αποπνέει ανδρεία, πατριωτισμό, αυτοθυσία. Σε μια γη που όταν η ιστορία την κάλεσε, στεφάνωσε ήρωες. Σ΄ ένα κομμάτι της Μακεδονίας που έδωσε το αίμα του για τη Μακεδονία. Είμαι περήφανη για τη γενέτειρά μου. Για τη Μακεδονία, που είναι μία και είναι ελληνική. Για την Μακεδονία που δεν χωρίζεται, δεν μοιράζεται και δεν χαρίζεται σε κανέναν”

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Λαχανά. με πληροφορίες  απο το thestival.gr

Διαβάστε επίσης