Αρχική Διεθνη Νεα Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Πασινιάν επαινεί τις σχέσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ Ερεβάν και Μόσχας

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Πασινιάν επαινεί τις σχέσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ Ερεβάν και Μόσχας

Από antwnio

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας σε όλους τους βασικούς κλάδους και των δύο χωρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα την Τρίτη.

«Αυτή η επίσκεψη δεν είναι μόνο πρακτικής σημασίας αλλά και συμβολικής, γιατί είναι αφιερωμένη στην 30ετή σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και δείχνει ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. είπε ο Αρμένιος πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

«Διατηρούμε μόνιμες επαφές, συναντιόμαστε συχνά, κάνουμε τηλεφωνικές συνομιλίες», συνέχισε ο Πασινιάν. «Η ατζέντα των διμερών μας σχέσεων είναι γεμάτη ξεκινώντας από θέματα οικονομίας και καταλήγοντας σε θέματα πολιτιστικής και στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι Ημέρες Αρμενικού Πολιτισμού στη Ρωσία και οι Ημέρες Ρωσικού Πνευματικού Πολιτισμού στην Αρμενία ανακοινώθηκαν ιδιαίτερα πριν από την επίσκεψη του Αρμένιου πρωθυπουργού και την 30ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Αναφέρατε τη συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού», είπε ο Πούτιν μιλώντας με τον Πασινιάν. “Πριν από την επίσκεψή σας και τα 30 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων έχουν ανακηρυχτεί οι Ημέρες του Αρμενικού Πολιτισμού στη Ρωσία και οι Ημέρες του Ρωσικού Πνευματικού Πολιτισμού στην Αρμενία. Πιστεύω ότι θα προσελκύσουν μεγάλη προσοχή και θα είναι χρήσιμα .”

Ο Πασινιάν έφτασε για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία νωρίτερα την Τρίτη. Εκτός από τις συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Πασινιάν σχεδίαζε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Mikhail Mishustin, τον Πρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) Vyacheslav Volodin και την πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) Valentina. Matviyenko.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός σχεδιάζει επίσης να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ στον ποταμό Βόλγα.

πηγή tass.com

Διαβάστε επίσης