Αρχική Εκκλησία Οι προφητείες του Αγίου Παΐσιου για τον ελληνοτουρκικό πόλεμο

Οι προφητείες του Αγίου Παΐσιου για τον ελληνοτουρκικό πόλεμο

Από antwnio

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος είχε εκφράσει ανησυχίες και προβλέψεις για διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Μια από τις πιο γνωστές του αναφορές αφορά τα σημάδια που θα υποδείξουν ότι πλησιάζει ένας πόλεμος.

Σε ερωτήσεις που του έθεσαν οι πιστοί για το πώς θα καταλάβουν ότι θα είναι κοντά στον πόλεμο, ο Γέροντας Παΐσιος έδωσε μερικές χαρακτηριστικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Αγιος Γέροντας Παΐσιος ανέφερε τα εξής:

1. Γεγονότα στην Κύπρο: Ο Γέροντας συχνά αναφερόταν στην Κύπρο, λέγοντας ότι τα γεγονότα εκεί θα είναι ένας από τους δείκτες για την έναρξη των συγκρούσεων.

2. Κλείσιμο των Στενών: Αναφέρθηκε στο κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων, κάτι που θα αποτελούσε ένα σημαντικό σημάδι για τον επερχόμενο πόλεμο.

3. Οικονομική Κρίση: Προειδοποίησε για οικονομική κρίση που θα προέλθει από τις εντάσεις και θα επηρεάσει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

4. Ρωσική Παρέμβαση: Είπε ότι η Ρωσία θα παίξει σημαντικό ρόλο και ότι θα αναμιχθεί στις εξελίξεις, επηρεάζοντας την πορεία των γεγονότων.

5. Τουρκικές Προκλήσεις: Οι τουρκικές προκλήσεις και εντάσεις στο Αιγαίο θα αυξηθούν, και οι κινήσεις αυτές θα αποτελούν ενδείξεις ότι η σύγκρουση είναι κοντά.

6. Πολιτική Αστάθεια: Αναφέρθηκε σε πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, που θα συνδυαστεί με εξωτερικές απειλές και εντάσεις.

7. Σημάδια από την Πνευματική Ζωή: Ο Γέροντας τόνιζε επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πνευματικά έτοιμοι και να έχουν πίστη, ώστε να αναγνωρίζουν τα σημάδια και να μην φοβούνται.

Τα λόγια του Γέροντα Παΐσιου έχουν καταγραφεί από πολλούς που τον επισκέφθηκαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε τις προφητείες με προσοχή και να επικεντρωνόμαστε στη θρησκευτική πίστη και την πνευματική προετοιμασία, όπως συμβούλευε και ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης