Αρχική Πολιτική Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Από antwnio

Την αποφυλάκιση του ζητεί με νέο αίτημά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζοντας ότι έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σήμερα έδωσε το «παρών» στη δίκη των Σπαρτιατών χωρίς χειροπέδες, καθώς βρίσκεται σε επταήμερη άδεια από τη φυλακή, μέσω της συνηγόρου του έκανε γνωστή τη νέα του κίνηση.

«Έχουμε έναν πρωτόδικα καταδικασμένο που έχει ολοκληρώσει την ποινή του εδώ και εννέα μήνες και δεν αποφυλακίζεται. Αναμένεται η απόφαση συμβουλίου, αλλά έχει γίνει και προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί δεν αποδέχονται το τεκμήριο αθωότητας», δήλωσε η συνήγορος του Βάσω Πανταζή, αναφερόμενη στην αίτηση που έχουν υποβάλει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Ήδη, ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προτείνει την απόρριψη του αιτήματος για απόλυση του Ηλία Κασιδιάρη με όρους, με το σκεπτικό ότι εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ωστόσο, έχει στραφεί σε βάρος της εισαγγελικής πρότασης με προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαιοδοτικά όργανα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητας του.

Διαβάστε επίσης