Αρχική Διεθνη Νεα Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία απειλεί «την ασφάλεια όλης της Ευρώπης»

Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία απειλεί «την ασφάλεια όλης της Ευρώπης»

Από antwnio

Οι απερίσκεπτες ενέργειες του Προέδρου Πούτιν θα μπορούσαν να απειλήσουν άμεσα την ασφάλεια όλης της Ευρώπης. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί περαιτέρω» επισήμανε ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος μίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την είδηση ​​για τη φωτιά, με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ να περιγράφει την κατάσταση ως «σοβαρά ανησυχητική».

Ο Bρετανός πρωθυπουργός σχεδιάζει να ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εντός των επόμενων ωρών και πρόσθεσε: «Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως την επίθεσή της στον ηλεκτρικό σταθμό και να επιτρέψει την απρόσκοπτη πρόσβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο εργοστάσιο.

Η Λιζ Τρας θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ενώ η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ επισκέπτεται τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία όπου θα επισημάνει ότι θα χορηγηθούν βίζες σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν στο Ηνωμενο Βασίλειο παρέχοντας στους Βρετανούς υπηκόους και σε οποιοδήποτε άτομο που είναι εγκατεστημένο στη χώρα τη δυνατότητα να φέρουν μέλη της οικογένειας τους από την Ουκρανία».

«Η κόλαση στην γη». Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης πυρπολήθηκε καθώς οι οβίδες πέφτουν βροχή τροφοδοτώντας φόβους για «πυρηνική καταστροφή» σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης