Αρχική Ελλαδα Μητσοτάκης – Ερντογάν: σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση (εικόνες)

Μητσοτάκης – Ερντογάν: σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση (εικόνες)

Μία περίπου ώρα διήρκεσε το τετ α τετ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

Από antwnio

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, με το κλίμα να είναι καλύτερο από τις προηγούμενες συναντήσεις.

Μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη γειτονική χώρα υπήρξε επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών καθώς και ένα άτυπο μορατόριουμ που τηρείται μέχρι σήμερα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Λιθουανία

Στόχος της σημερινής συνάντησης δεν είναι προφανώς η εξεύρεση λύσεων αλλά η επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Οι δυο τους αντάλλαξαν θερμή χειραψία ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια για την επανεκλογή των δύο κυβερνήσεων στις πρόσφατες κάλπες. «Εχουμε μια νέα κυβέρνηση, άρα έχουμε νέα ομάδα στο υπουργικό συμβούλιο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει: «Όπως και εμείς. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι οι υπουργοί μας έχουν ήδη μιλήσει και ξεκίνησαν μια καλή επαφή».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Λιθουανία

Την ίδια στιγμή ο Ιμπραήμ Καλήν εισήλθε στο χώρο της συνάντησης και έδωσε συγχαρητήρια στον Κ. Μητσοτάκη για την επανεκλογή του. «Συγχαρητήρια για τα νέα σου καθήκοντα», απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Λιθουανία

πηγή .ant1news.gr

Διαβάστε επίσης