Αρχική Εκκλησία Μητρόπολη Καισαριάνης: Θρίλερ με την εκλογή βοηθού επισκόπου – Άλλον πρότεινε ο Δεσπότης, άλλον έβγαλε η Ιεραρχία

Μητρόπολη Καισαριάνης: Θρίλερ με την εκλογή βοηθού επισκόπου – Άλλον πρότεινε ο Δεσπότης, άλλον έβγαλε η Ιεραρχία

Από antwnio

Σε θρίλερ μετατράπηκε η εκλογή βοηθού επισκόπου για την Μητρόπολη Καισαριανής. Παρά το γεγονός πως ο Αρχιεπίσκοπος αποδέχθηκε το αίτημα του μητροπολίτη Δανιήλ για εκλογή του ιεροκήρυκα, αρχιμανδρίτη Καλλίνικου Νικολάου σε θέση βοηθού επισκόπου, μεγάλο μέρος της Ιεραρχίας φέρεται να είχε άλλη άποψη.

Σύμφωνα με το orthodoxia.info.gr, έτσι αν και η ιεραρχία εξέλεξε βοηθό επίσκοπο για την Μητρόπολη Καισαριανής, αρνήθηκε να εκλέξει τον προτεινόμενο από τον Μητροπολίτη Δανιήλ. Έτσι λοιπόν αντί του ιεροκήρυκα, αρχιμανδρίτη Καλλίνικου Νικολάου που είχε προτείνει ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κοτσίφης

Είναι η πρώτη φορά στα συνοδικά χρονικά των τελευταίων δεκαετιών που η Σύνοδος της Ιεραρχίας αρνήθηκε την εκλογή που πρότεινε ο μητροπολίτης για τον οποίο εξελέγη ο βοηθός.

Συγκεκριμένα ο ιεροκήρυκας αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Νικολάου τον οποίο είχε προτείνει ο μητροπολίτης Δανιήλ, έλαβε 25 ψήφους ενώ ο εκλεγείς τελικά αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος έλαβε 33.

Υπήρξαν 18 λευκά

Στους διαδρόμους του συνοδικού μεγάρου αρκετοί σχολίασαν πως μέρος της στάσης της Ιεραρχίας οφείλεται στο γεγονός πως ο μητροπολίτης Καισαριανής προκατέλαβε την απόφαση της εκδίδοντας δυο εβδομάδες προ της εκλογής ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε για το πότε θα γίνει η χειροτονία και τι τίτλο θα πάρει ο προτεινόμενος από αυτόν αρχιμανδρίτης, πριν καν συνεδριάσει η Ιεραρχία.

Διαβάστε επίσης