Αρχική Διαφορα νεα Μεσανατολικό: Μαίνονται μάχες σε τουλάχιστον 8 σημεία – Πυρά όλμου από τον Λίβανο, απάντησε το ισραηλινό πυροβολικό

Μεσανατολικό: Μαίνονται μάχες σε τουλάχιστον 8 σημεία – Πυρά όλμου από τον Λίβανο, απάντησε το ισραηλινό πυροβολικό

Από antwnio

Την ευθύνη για τα πυρά που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο και έπληξαν στρατιωτική θέση στο Β. Ισραήλ ανέλαβε η Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά και drones, όπου έπληξαν θέση της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ.

Τα βίντεο αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ενώ ένα από αυτά δείχνουν εφέδρους που φτάνουν σε ισραηλινές βάσεις στον Νότο. Σύμφωνα με πληροφορίες 100.000 έφεδροι στρατιώτες έχουν κληθεί για να μετακινηθούν στα νότια της χώρας.

Σε άλλο βίντεο φαίνονται σωροί Παλαιστινίων σε πλαστικές σακούλες συγκεντρωμένες σε κτίριο στο νότιο Ισραήλ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάνω από 300 είναι οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μεσανατολικό: Μαίνονται μάχες σε τουλάχιστον 8 σημεία – Πυρά όλμου από τον Λίβανο, απάντησε το ισραηλινό πυροβολικό

Τουλάχιστον 256 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα, ανάμεσά τους 20 παιδιά και σχεδόν 1800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Άλλο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας καταγράφει χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων σε πολυόροφο κτήριο, 14 ορόφων, το οποίο φιλοξενεί δεκάδες διαμερίσματα καθώς και γραφεία της Χαμάς στην κεντρική πόλη της Γάζας την ώρα που δημοσιογράφος βρετανικού αραβόφωνου Μέσου ήταν στον αέρα.

Ενώ σε άλλο βίντεο φαίνεται μια οικογένεια μέσα στο σπίτι τους όπου έχει σκοτωθεί η 18χρονη κόρη τους. Τα παιδιά κλαίνε και οι γονείς προσπαθούν όπως μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις πυραυλικές επιθέσεις. Παλαιστίνοι μαχητές έχουν εισβάλει σπίτι τους, ενώ είναι άγνωστη η τυχη της οικογένειας.

άνθρωποι στη λωρίδα της Γάζας

Τέλος το Ισραήλ έχει πλήξει 426 στόχους στη Γάζα σύμφωνα με το ισραηλινό στρατό, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αιχμαλώτων και από τις δύο πλευρές.

Η Χαμάς κρατά αιχμαλώτους, πολίτες, στρατιώτες και παιδιά, στις υπόγειες στοές της Λωρίδας της Γάζας.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης