Αρχική Κοινωνια Μερομήνια 2025: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν «βαρύ χειμώνα»

Μερομήνια 2025: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν «βαρύ χειμώνα»

Από antwnio

Μετά από έναν πολύ ήπιο χειμώνα και το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών, τα Μερομήνια για το 2025 κάνουν λόγο για μια αλλαγή σκηνικού όσον αφορά τον καιρό τους επόμενους μήνες στη χώρα μας.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δούμε χιόνια ακόμα και το φθινόπωρο, ενώ αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να είμαστε σίγουροι, τα μερομήνια προβλέπουν βαρύ χειμώνα για την Ελλάδα φέτος.

Τα μερομήνια ανά μήνα

Σεπτέμβριος 2024: Σε φυσιολογικά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία στα νότια της χώρας, αλλά θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα, ενώ θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οκτώβριος 2024: Το τελευταίο δεκαήμερο αναμένεται η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία με χαμηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Νοέμβριος 2024: Τα πρώτα χιόνια αναμένεται να πέσουν μεταξύ 8 και 13 του μήνα και μάλιστα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στη Μακεδονία και πιθανόν στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Δεκέμβριος 2024: Στο πρώτο δεκαήμερο θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Μακεδονίας, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής χώρας. Το τελευταίο δεκαήμερο ο καιρός θα είναι πιο ήπιος, όμως, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Ιανουάριος 2025: Τ ον πρώτο μήνα του νέου χρόνου και στην καρδιά του χειμώνα, θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα πεδινά της βόρειας χώρας. Τέλος, στα μέσα του μήνα το ψύχος θα είναι πρωτοφανές και σταδιακά θα έχουμε χιονιά σε όλη τη χώρα.

 

 

Διαβάστε επίσης