Αρχική Πολιτική “Μαύρα” ταμεία, κόκκινα λουκέτα και πράσινα μαχαίρια- Αναβρασμός στην Κεντροαριστερά

“Μαύρα” ταμεία, κόκκινα λουκέτα και πράσινα μαχαίρια- Αναβρασμός στην Κεντροαριστερά

Από antwnio

Χωρίς τέλος είναι το μαρτύριο στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη:

Ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , θορυβημένος και οργίλος από την τροπή που παίρνει η συζήτηση για την αναδόμησης της Κεντροαριστεράς η οποία δεν τον συμπεριλαμβάνει ( εκεί αποδίδουν οι διαφωνούντες τις τελευταίες διαλυτικές κινήσεις του) , αποφάσισε να ακολουθήσει το “δόγμα του σοκ” στο πολυταλανισμένο κόμμα και όσους ταλαίπωρους ( ενσυνειδήτως εκτός εισαγωγικών ο όρος) είναι εγκλωβισμένοι εντός των Κασσελακικών τειχών, χωρίς κανένα σχέδιο διαφυγής – καίτοι διαφωνούν κάθετα με το “πολιτικό” του σχέδιο.

Υπό το φως των νέων δεδομένων πάντως – τη ραγδαία μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα Κασσελάκη- αρχίζουν και αναζητούν οι διαφωνούντες δίοδο διαφυγής. Μια τέτοια αποφάσισε να ακολουθήσει και ο Διονύσης Τεμπονέρας, προβεβλημένο στέλεχος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συνοπτικώς εντός 24 ωρών:

– Ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα της Αυγής. Στο καθημερινό φύλλο της , ακριβέστερα, τερματίζοντας 72 χρόνια ιστορίας, χωρίς καμία εσωκομματική διαβούλευση. Ενημέρωση, έστω.

Επιτέθηκε μετωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, υπονοώντας ότι επί της ηγεσίας του, πέραν του χάους που παρέλαβε ως υποστήριξε, στο κόμμα διακινείτο “μαύρο χρήμα”. Έσπευσε προς επιβεβαίωση ο βουλευτής Επικρατείας και στενός του συνομιλητής Ευάγγελος Αποστολάκης, ολοκληρώνοντας την “ευτυχία” των παραδοσιακών στελεχών του κόμματος , του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, οι οποίοι είδαν εμβρόντητοι να λαμβάνει το θέμα , ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

– Επιβεβαιώθηκε η υποψία πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να “ακρωτηριάσει” τα ποσοστά του κόμματος, μικραίνοντάς το, εάν αυτό θα του εξασφαλίσει την απόλυτη κυριαρχία : Το κόμμα sur mesure που του καταλόγιζαν ουκ ολίγοι ότι θέλει να φτιάξει , αρκεί να μην κινδυνεύει η θέση του στο τιμόνι.

– Τα επόμενα βήματα για τους διαφωνούντες είναι αχαρτογραφητα μεν ( δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των ) αλλά προδιαγράφονται εξελίξεις: Είναι εμφανές ότι ο κ. Κασσελάκης τους εξωθεί.

Πράσινα μαχαίρια

Στο ΠΑΣΟΚ οι εξελίξεις είναι πιο ευθύγραμμες- αναμενόμενες τουλάχιστον .

Ο Χάρης Δούκας χθες, έκανε ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής του στην κούρσα διαδοχής με το κείμενο- οδικό χάρτη που απέστειλε στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εκλογές στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Η θυμωμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη δια της ειρωνείας ( δεν γνωρίζει ότι είναι ο μαραθώνιος της Αθήνας στις 10 Νοεμβρίου, καίτοι δήμαρχος), είναι σηματωρός της κόντρας που βαθαίνει ανάμεσα στον Χάρη Δούκα που διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον νυν πρόεδρο του κόμματος , ο οποίος θα ανοίξει τα χαρτιά του στην Κεντρική Επιτροπή της 30ης Ιουνίου.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη πάντως , καταλογίζουν στον κ. Δούκα “άγαρμπη βιασύνη”  και προετοιμάζονται για σκληρή αναμέτρηση. Ίδιες πηγές μάλιστα, τον ειρωνεύονται και για τον τρόπο που εστάλη η επιστολή του:

” Το έστειλε από το email του Χρήστου Πρωτόπαππα, δεν φρόντισε να το αποστείλει καν από δικό του”.

Οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα αποκαλυφθούν επισήμως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι πληροφορίες φέρουν βέβαιους υποψηφίους απέναντι στον Ν. Ανδρουλάκη, Πέραν του Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο.

πηγή .capital.gr

 

 

Διαβάστε επίσης