Αρχική Κοινωνια Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα – Διαρκείς αναζωπυρώσεις σε Μέγαρα, Λουτράκι και Ρόδο (LIVE)

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα – Διαρκείς αναζωπυρώσεις σε Μέγαρα, Λουτράκι και Ρόδο (LIVE)

Από antwnio

Ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται στη χώρα μας για τρίτη ημέρα. Μέσα στους πυκνούς καπνούς, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεση κόντρα στην ένταση και τις συνεχείς αλλαγές του ανέμου. Μαίνεται η φωτιά στα Μέγαρα και η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τον οικισμό της Βλυχάδας. Δύσκολο το μέτωπο και στη Ρόδο με συνεχείς αναζωπυρώσεις χωρίς όμως προς το παρόν η φωτιά να απειλεί σπίτια.

Άνιση μάχη με τον άνεμο δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές στα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη στη Δυτική Αττική και στο Λουτράκι.

Στις 11:09 το πρωί της Τετάρτης, οι κάτοικοι στον οικισμό Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο, δέχτηκαν μήνυμα μέσω του 112 να εγκαταλείψουν προς τα Μέγαρα, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τα σπίτια. Όπως έγινε γνωστό με την Πυροσβεστική, παρ’ ότι οι ισχυρές δυνάμεις κάνουν συνεχή κατάσβεση της φωτιάς, στο συγκεκριμένο σημείο συνεχώς αναζωπυρώνεται.

Συγκεκριμένα, η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα αυτήν τη στιγμή ανά περιοχή, συνοψίζεται ως εξής:

  • Μέγαρα: Επικίνδυνες αναζωπυρώσεις. Απειλούνται σπίτια στον οικισμό της Βλυχάδας. Στη λεωφόρο Καταδρομών και τον Τιτάνα επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Κλειστή η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θηβών
  • Λουτράκι: Αναζωπύρωση στην περιοχή του Πανοράματος. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Το μέτωπο κινείται  ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους. Σε απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια μετά από ολονύχτια μάχη. Ανοίγει και κλείνει η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου.
  • Ρόδος: Δύσκολο το μέτωπο. Eντολή εκκένωσης για τα χωριά ΕλεούσαΣάλακοςΔιμυλιάΠροφήτη Ηλία προς Κολύμπια αλλά και για το ξενοδοχείο Έλαφος. Μεγάλες αναζωπυρώσεις. Δεν απειλεί προς το παρόν σπίτια η φωτιά.
  • Οινόη: Δύσκολη η κατάσταση στα βορειοδυτικά και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, στη  Στεφάνη και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Δεν απειλούνται σπίτια στη Στεφάνη.
  • Λακωνία: Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Πυρί Σπάρτης
  • Μεσσηνία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Υάμεια
πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης