Αρχική Διεθνη Νεα Καταστράφηκε σημείο ελέγχου της ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια από βομβαρδισμό, λέει η Ρωσία

Καταστράφηκε σημείο ελέγχου της ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια από βομβαρδισμό, λέει η Ρωσία

Από antwnio

Την καταστροφή σημείου ελέγχου της ραδιενέργειας από ουκρανικό βομβαρδισμό στη Βελίκα Ζναμιάνκα, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διοίκηση του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία.

«Ειδικοί (του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια) εφάρμοσαν αριθμό αντισταθμιστικών μέτρων για να υπάρχει έλεγχος της κατάστασης ραδιενέργειας στην περιοχή», αναφέρει η ρωσική διοίκηση του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της Ζαπορίζια στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, διαβεβαιώνοντας ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν ξεπερνούν αυτά των προδιαγραφών ασφαλείας.

Προς το παρόν η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει την είδηση αυτή.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον σταθμό της Ζαπορίζια κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής τους στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και η Μόσχα και το Κίεβο κατηγορούν έκτοτε συχνά η μια την άλλη ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στην περιοχή γύρω από αυτόν.

Επλήγη μη στρατιωτική υποδομή στην Οδησσό

Παράλληλα ο περιφερειάρχης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ δήλωσε σήμερα ότι μη στρατιωτική υποδομή της ομώνυμης πόλης στη νότια Ουκρανία επλήγη νωρίς σήμερα το πρωί από ρωσική πυραυλική επίθεση.

Από την επίθεση επλήγη διοικητικό κτίριο στον βιομηχανικό τομέα της πόλης, πρόσθεσε ο Κίπερ, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν απώλειες.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην πόλη.

Η Οδησσός στοχοθετείται συχνά από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τον διάρκειας περίπου 28 μηνών πόλεμο στην Ουκρανία. Πολλές επιθέσεις έχουν στόχο τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της πόλης. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους ή μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης