Αρχική Κοινωνια Καρδίτσα: Ένταση και χημικά ανάμεσα σε αγρότες και δυνάμεις των ΜΑΤ (φωτο & video)

Καρδίτσα: Ένταση και χημικά ανάμεσα σε αγρότες και δυνάμεις των ΜΑΤ (φωτο & video)

Από antwnio

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στην Καρδίτσα ανάμεσα σε αγρότες που έχουν παραταχθεί με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Ε65 του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος και δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται εκεί.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καρδίτσα, τον Παλαμά και τα Φάρσαλα έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στον κόμβο, ζητώντας ικανοποιητική αποζημίωση στο 100% δηλαδή, όσων τα χωράφια παραμένουν πλημμυρισμένα, όπως και η δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε να επιστρέψουν και πάλι για εργασία στη γη τους.

Οι αγρότες ζήτησαν να βγουν με τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο, κάτι που όμως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν το επέτρεψαν. Λίγο αργότερα οι αγρότες κινήθηκαν πεζή προς τον αυτοκινήτοδρομο, για να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Οι αγρότες αφού έσπασαν των μπλόκο των δυνάμεων των ΜΑΤ, βγήκαν στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος και προχώρησαν στον αποκλεισμό του.

Διαβάστε επίσης