Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: “Φτάνει πια ο εμπαιγμός” Με κόρνες, σφυρίχτρες και καπνογόνα η πορεία των ενστόλων στο κέντρο (video)

Θεσσαλονίκη: “Φτάνει πια ο εμπαιγμός” Με κόρνες, σφυρίχτρες και καπνογόνα η πορεία των ενστόλων στο κέντρο (video)

Από antwnio

Ξεκίνησε η πορεία ενστόλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και απόστρατοι των σωμάτων ασφαλείας.

Με σφυρίχτρες, κόρνες και με αναμμένα καπνογόνα κατευθύνονται από τον Λευκό Πύργο προς το ΥΜΑΘ μέσω των οδών Νικόλαου Γερμανού και Τσιμισκή. «Δείτε να βγείτε που μας οδηγείτε», «είμαστε και εμείς λαός φτάνει πια ο εμπαιγμός!», είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου με ομιλίες.

Οι ένστολοι ζητούν να εισακουστούν τα αιτήματα τους και να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή από την κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Την ψήφιση ενός Νέου και Δικαιότερου μισθολογίου σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΣτΕ, με την θεσμοθέτηση του επικινδύνου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, όπως είχε ανακοινώσει και ο Πρωθυπουργός της Χώρας το 2023.
  • Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, εφόσον εξήλθαμε των μνημονίων.
  • Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας που θεσπίστηκε με το (μνημονιακό) Ν. 3986/2011.
  • Την καταβολή του επιδόματος της παραμεθορίου, σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό όλων των προελεύσεων, όπως συμβαίνει αντίστοιχα στους εργαζομένους του δημοσίου τομέα.
  • Την πρόβλεψη καταβολής στεγαστικού επιδόματος, στους/στις συναδέλφους μας που μετατίθενται σε παραμεθόριες περιοχές και περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπου τα ενοίκια είναι σε δυσθεώρητα ύψη και δεν υπάρχουν κατοικίες εντός των Μονάδων.
  • Την αναπροσαρμογή της ημερησίας αποζημίωσης και των εξόδων μεταθέσεως που δεν έχουν αλλάξει μόνο για τα στελέχη των ΕΔ-ΣΑ, σε αντίθεση με όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
  • Την πρόβλεψη αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης και για το Στρατιωτικό προσωπικό σύμφωνα με το Ν. 4472/2017 άρθρο 127 παρ. Δα.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και απόστρατοι καθώς και στελέχη από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η Τροχαία ρυθμίζουν την κυκλοφορία ανάλογα με τα σημεία στα οποία κινείται η πορεία.

Διαβάστε επίσης