Αρχική Πολιτική Θεσσαλονίκη: Τον Νοέμβριο η έναρξη λειτουργίας του μετρό – Απελευθερώνεται το κέντρο από λεωφορεία (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Τον Νοέμβριο η έναρξη λειτουργίας του μετρό – Απελευθερώνεται το κέντρο από λεωφορεία (βίντεο)

Από antwnio

Τον Νοέμβριο αλλάζει ο συγκοινωνιακος χάρτης της πόλης, τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, μετά το πέρας της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των διοικήσεων του ΟΣΕΘ και του ΟΑΣΘ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το μετρό έρχεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Δουλεύουμε ακριβώς πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση -δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται- χρειάζεται ο συντονισμός πάρα πολλών παραγόντων για να μπορέσει αυτή η αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη να είναι ορατή στους πολίτες, αλλά είναι αυτή που οφείλουμε στους πολίτες. Στο τέλος Νοεμβρίου θα αλλάξει η εικόνα της πόλης. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες για τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας. Αυτό μας επιτρέπει σε συνδυασμό και με τον τερματικό σταθμό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού να ξεκινήσουμε την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί το κέντρο και όλες οι περιοχές από τις οποίες διέρχεται το μετρό από λεωφορεία των οποίων η χρήση δεν θα είναι αναγκαία. τόνισε ο κ.Ταχιάος. Αυτά όλα θα τα δείτε να συμβαίνουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου”. Αναφερόμενος στην εταιρία THEMA που θα λειτουργεί το μετρό τη χαρακτήρισε εξαιρετική και είπε ότι η στέλεχωσή της γίνεται με υποδειγματικό τρόπο. “Ήταν επιλογή της κυβέρνησης να λειτουργήσει το μετρό ένας ιδιώτης πάροχος, ο οποίος θα προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών».

Ο κ. Ταχιάος επεσήμανε ότι σε πολύ λίγους μήνες οι δημόσιες συγκοινωνίες θα είναι ευρωπαϊκού επιπέδου και εκτίμησε ότι «οι Θεσσαλονικείς θα εκτιμήσουν αυτήν την πολύ μεγάλη αλλαγή, η οποία έρχεται στην πόλη».

Απο την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου έκανε λόγο για μια νέα εποχή στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. «Το μετρό θα παραδοθεί τον Νοέμβριο ενώ τον ίδιο μήνα θα παρουσιαστεί ο νέος συγκοινωνιακός Χάρτης της Θεσσαλονίκης προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα» είπε, και εμφανιστηκε βεβαιος οτι η πρππαρακευστική δουλειά που έγινε θα εκπλήξει τους πολίτες.

Ο υφυπουργός, ο οποίος ταξίδεψε με τρένο μεχρι τη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως κατά την άποψή του είναι το πιο ωραίο και ασφαλές  μέσο μετακίνησης και ότι το υπουργείο θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν ξανά τα λάθη του παρελθόντος.

«Η Θεσσαλονίκη βιώνει συνθήκες κυκλοφοριακού εμφράγματος με τα έργα τα οποία γίνονται και βεβαίως με ένα μετρό το οποίο έχει στοιχειώσει τα προηγούμενα χρόνια” διαπίστωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας, σημειώνοντας ότι η εντολή του πρωθυπουργού “να ανεβάσουμε πιο ψηλά τη Μακεδονία και τη Θράκη παραδίδοντας ένα εμβληματικό έργο, το μετρό στην κοινή χρήση”.

Η Μακεδονία και η Θράκη “η οποία έχει στερηθεί πολλά στο παρελθόν είναι στην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί σήμερα δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε διαπιστώσεις αλλά είμαστε εδώ για να βάλουμε τα θεμέλια για το πως θα παραδώσουμε πιο ανθρώπινες συνθήκες με έργα υποδομής ξεκινώντας από το μετρό, πιο ανθρώπινες συνθήκες γενικότερα για να μπορεί η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, η πρωτεύουσα του βορειοελλαδικού χώρου να ζήσει από εδώ και εμπρός έτσι όπως το δικαιούται κι όπως το αξίζει».

 

Μετά το πέρας της σύσκεψης οι τρεις υφυπουργοί καθώς και ο Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφάρας, καθώς και οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ επιβιβάστηκαν σε έναν συρμό του μετρό για να διατρέξουν όλη τη βασική γραμμή μέχρι το ΝΣΣ.

Διαβάστε επίσης