Αρχική Πολιτιστικά Θεσσαλονίκη: Μουσικοχορευτικό “Σεργιάνι” με δύο εκδηλώσεις στην Άνω Πόλη από τους “Φίλους της Παράδοσης”

Θεσσαλονίκη: Μουσικοχορευτικό “Σεργιάνι” με δύο εκδηλώσεις στην Άνω Πόλη από τους “Φίλους της Παράδοσης”

Από antwnio

Το «19ο Σεργιάνι στη λαϊκή μας παράδοση» έρχεται δυναμικά από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει δύο πολιτιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Άνω Πόλη, την Τρίτη 24 & την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024. Το πρώτο παραδοσιακό δρώμενο με τίτλο «Σεργιανάμε στα σοκάκια της Άνω Πόλης», θα γίνει στην Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, στις 19:00.

Πρόκειται για μία χορευτική πατινάδα στην οποία θα συμμετέχουν μέλη, χορευτές και φίλοι των «Φίλων της Παράδοσης», με τη συνοδεία της παραδοσιακής κομπανίας «Του δρόμου τα παινέματα».

Σημείο αφετηρίας είναι ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία, στην Άνω Πόλη.

Τρεις ημέρες μετά, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης», διοργανώνει το «19ο Σεργιάνι στη λαϊκή μας παράδοση», μία μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην πλατεία Στεργίου Πολυδώρου (μεσαία πορτάρα), στην Άνω Πόλη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χοροί, τραγούδια και δρώμενα από τα τμήματα των «Φίλων της Παράδοσης» και του Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης του Καραγκούνικου Λαϊκού Πολιτισμού «Η Ψηφίδα» Προαστίου Καρδίτσας. Το «Σεργιάνι» θα συνοδεύει το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «ASMA».
Αμέσως μετά το τέλος της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Η εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό και γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Γ’ Δημοτική Κοινότητα.

Μετάβαση στις εκδηλώσεις μέσω ΟΑΣΘ:
Προς Ι.Ν. Προφήτη Ηλία: Λεωφορείο 23, στάση «Κουλέ Καφέ».
Προς πλατεία Στεργίου Πολυδώρου: Λεωφορείο 23, στάση «Πλάτανος».

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6955530954 (Νάνσυ Αναστασία Yedi Δογραματζή).

Διαβάστε επίσης