Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες φοιτητές στην Πολυτεχνική για την επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου (φωτο)

Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες φοιτητές στην Πολυτεχνική για την επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου (φωτο)

Από antwnio

Εκατοντάδες φοιτητές τιμούν την Επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από πολύ νωρίς το πρωί, εκατοντάδες φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων βρίσκονται στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς και τους εξεγερμένους της 17 Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο.

Φοιτητές, απλοί πολίτες, γονείς με μικρά παιδιά και πολιτικά στελέχη μεταξύ άλλων αφήνουν λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής έχουν στηθεί ηχεία, στα οποία ακούγονται τραγούδια με “άρωμα” Πολυτεχνείου. Στο κτίριο της σχολής και στο προαύλιο, κρέμονται πανό με μηνύματα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου και για τις καταλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαύλιο υπάρχουν και σημαίες της Παλαιστίνης, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ βρίσκεται υπό συμβολική κατάληψη από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, και θα παραμείνει έως σήμερα το βράδυ, με το πέρας της πορείας.

 

πηγή .thestival.gr

Διαβάστε επίσης