Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΑΣΘ – “Ζητούμε συγγνώμη από τους πολίτες αλλά εξαντλήθηκε η υπομονή μας”

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΑΣΘ – “Ζητούμε συγγνώμη από τους πολίτες αλλά εξαντλήθηκε η υπομονή μας”

Από antwnio
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτοί την ώρα εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας που έχουν κηρύξει.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμού ζητούν τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας. “Έχουν περικοπεί εδώ και δύο μήνες επιδόματα τα οποία είναι θεσμοθετημένα, νομικά κατοχυρωμένα, παρόλα αυτά μας τα έχουνε κόψει για τυπικούς λόγους γιατί δεν έχουν εκδοθεί 2 KΥΑ, τις οποίες είχαν δεσμευθεί ότι θα γίνουν μέσα προς τέλη Απριλίου, το αργότερο αρχές Μαΐου. Ήδη είμαστε μέσα Μαΐου και δεν έχει γίνει τίποτα“, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας και πρόσθεσε πως “χθες υπήρχε μία επικοινωνία με το Υπουργείο μετά την κήρυξη της απεργίας. Δεσμεύτηκαν πάλι για μία ακόμα φορά ότι πολλά από τα προβλήματα θα προσπαθήσουν να τα λύσουν το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εύχομαι πλέον τα λόγια να γίνουν πράξη και να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες“.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σήμερα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης πρόκειται να ταλαιπωρηθούν περισσότερο στη μετακίνηση τους, ο κ. Δήμκας ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, “ωστόσο πρέπει να καταλάβουν και οι πολίτες ότι δεν μπορούμε πλέον να δείξουμε άλλα περιθώρια υπομονής. Έχουμε εξαντλήσει την υπομονή μας ακριβώς σεβόμενοι το επιβατικό κοινό”.

Αυτήν την ώρα, ο νομικός εκπρόσωπος του Συνδικάτου βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, σύμφωνα με την οποία η σημερινή κινητοποίηση είναι παράνομη.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, σήμερα στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν 138 λεωφορεία από τα 310-320 που τίθενται σε κυκλοφορία καθημερινά.

 

Διαβάστε επίσης