Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Κόρνες και συνθήματα στην Agrotica-(video)

Θεσσαλονίκη: Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Κόρνες και συνθήματα στην Agrotica-(video)

Από antwnio

Στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου από την περασμένη Πέμπτη βρίσκονται αγρότες από τη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, κατέληξε η κινητοποίηση των αγροτών από τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, με αφορμή τη μεγάλη αγροτική έκθεση της Agrotica που πραγματοποιείται εντός της Έκθεσης.

Η πορεία των αγροτών από τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε από την πύλη εμπορίου, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην οποία μάλιστα πέταξαν και φρούτα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η πορεία κινήθηκε εντός της ΔΕΘ και κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών από Θεσσαλονίκη στη νότια πύλη της Έκθεσης. Εκεί οι αγρότες έγιναν δεκτοί με κορναρίσματα. Παράλληλα όλοι μαζί έστειλαν ηχηρό μήνυμα πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα αν η Κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και δεν λάβει επαρκή μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα.

Το κόστος παραγωγής, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και οι εξευτελιστικές -όπως λένε- τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους, αποτελούν τα βασικά προβλήματα των αγροτών που τους «γονατίζουν». Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πληγές που άφησαν τους οι καταστροφικές πλημμύρες.

Η μεγάλη σημερινή διαμαρτυρία των αγροτών ολοκληρώθηκε με τις κόρνες των τρακτέρ να ηχούν για αρκετή ώρα προκειμένου να στείλουν -όπως λένε- ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης