Αρχική Διεθνη Νεα Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία λέει ότι η τραυματισμένη έγκυος στη Μαριούπολη είναι… ηθοποιός με μέικ απ!

Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία λέει ότι η τραυματισμένη έγκυος στη Μαριούπολη είναι… ηθοποιός με μέικ απ!

Από antwnio
Οι εικόνες των εγκύων να μεταφέρονται αιμόφυρτες πάνω σε φορεία μετά το ρωσικό χτύπημα από αέρος σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη, συγκλόνισαν τόσο τη διεθνή κοινή γνώμη, όσο και κορυφαίες προσωπικότητες του πλανήτη, αναδεικνύοντας έντονα μια ακόμα πτυχή της ανθρωπιστικής τραγωδίας που βιώνουν οι πολίτες της Ουκρανία.

Ωστόσο η ρωσική πρεσβεία στην Βρετανία επιδίδεται τις τελευταίες ώρες σε έναν διαδικτυακό αγώνα προκειμένου να πείσει ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ σε ορισμένες από τις αναρτήσεις λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν… ηθοποιοί από τους Ουκρανούς για να προκαλέσουν την κοινή γνώμη. Φτάνει μέχρι και στο σημείο να υποστηρίξει ότι μία από τις γυναίκες που απεικονίζονται να έχουν χτυπηθεί… φοράει μέικ απ!

Ωστόσο οι χρήστες των social media μιλούν για «βαρέλι δίχως πάτο» υβρίζοντας την Ρωσία και κάνοντας λόγο για εγκλήματα πολέμου.

O υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας James Heappey δήλωσε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός ενός μαιευτηρίου στην Ουκρανία αποτελεί έγκλημα πολέμου και ζήτησε ο Πούτιν και οι Ρώσοι στρατηγοί να λογοδοτήσουν γι’αυτό. «’Ο,τι βλέπετε στην τηλεόραση είναι ένα έγκλημα πολέμου», είπε χαρακτηριστικά. Ας σημειωθεί ότι από τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ένα παιδί.

 

Διαβάστε επίσης