Αρχική Πολιτική Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα πάμε μέχρι τέλους για το σκάνδαλο των Υποκλοπών

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα πάμε μέχρι τέλους για το σκάνδαλο των Υποκλοπών

Από antwnio

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Χρήστο Ράμμο, στην έδρα της Αρχής στο Μαρούσι.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον κ. Ράμμο να ενημερωθεί στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του που αφορούν την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, το Έγκλημα των κρατικών και παρακρατικών παρακολουθήσεων, καθώς και μια σειρά ζητημάτων Διαφάνειας και Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ενημέρωσε τον κ. Ράμμο ότι η Πλεύση Ελευθερίας ζητά την πρόσκλησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να γίνει ενδελεχής ενημέρωση των Βουλευτών και των πολιτών για το σκάνδαλο των Υποκλοπών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κα. Κωνσταντοπούλου έχει δεσμευτεί να εργαστεί με κάθε τρόπο ώστε να φωτιστεί πλήρως το Σκάνδαλο των Υποκλοπών και να μην μείνουν ατιμώρητες οι παραβιάσεις των αρχών του Κράτους Δικαίου και προς αυτή την κατεύθυνση είπε: «Είναι χρέος μας και το αντιλαμβάνομαι ως πρώτιστο καθήκον, ως Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ως Αρχηγός Κόμματος της Αντιπολίτευσης που δε συμβιβάζεται, δε συναλλάσσεται και δεν οπισθοχωρεί στα ζητήματα Δημοκρατίας, να πάμε μέχρι τέλους για την υπόθεση αυτή».

Οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ:

«Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης, όταν διακυβεύεται η δημοκρατική λειτουργία, είναι να παρεμβαίνει, να δρα, να ζητά λογοδοσία και Διαφάνεια. Ζήτησα να δω τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ για να ενημερωθώ για το πεδίο της αρμοδιότητάς του που έχει να κάνει με την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και για να τον ενημερώσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας ζητά την πρόσκλησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να γίνει ενδελεχής ενημέρωση των Βουλευτών και των πολιτών για το σκάνδαλο των Υποκλοπών.

Ζούμε σε μια περίοδο όπου κρίνεται η δημοκρατική δράση, η δημοκρατική παρέμβαση, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της Αντιπολίτευσης. Ζούμε σε μια εποχή όπου όλοι κρινόμαστε. Η Κυβέρνηση επιθυμεί προδήλως να κουκουλωθεί το σκάνδαλο των Υποκλοπών, το Έγκλημα των κρατικών και παρακρατικών παρακολουθήσεων Υπουργών, αντιπολιτευόμενων προσώπων, δημοσιογράφων, πολιτών, φορέων της κοινωνίας.

Είναι χρέος μας και το αντιλαμβάνομαι ως πρώτιστο καθήκον, ως Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ως Αρχηγός Κόμματος της Αντιπολίτευσης που δε συμβιβάζεται, δε συναλλάσσεται και δεν οπισθοχωρεί στα ζητήματα Δημοκρατίας, να πάμε μέχρι τέλους για την υπόθεση αυτή».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης