Αρχική Πολιτική Εννοεί κάτι βαθύτερο ο Γιάννης Σγουρός;

Εννοεί κάτι βαθύτερο ο Γιάννης Σγουρός;

Από antwnio

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021                                                                                                                                     

Το άρθρο μου “Πολιτική βόμβα: Ο Γιάννης Σγουρός στην πολιτική κεντρική σκηνή;” που δημοσιεύθηκε στις 9 Μαΐου 2021 στην Ελεύθερη Ώρα, ομολογουμένως είχε κάνει φοβερή αίσθηση και είχε αναπαραχθεί σε πολλά Μέσα! Επί ημέρες το δημοσίευμα αυτό “έπαιζε” ψηλά και διάχυτη ήταν η ανησυχία στα Συστημικά πολιτικά στέκια, αν πράγματι ο Γιάννης Σγουρός θα μεταπηδούσε στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Πιο συγκεκριμένα έγραφα:

«Μπορούμε να γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ο Γιάννης Σγουρός γίνεται καθημερινά αποδέκτης πολλών μηνυμάτων, ισχυρών πιέσεων, προκειμένου να λάβει την μεγάλη πατριωτική απόφαση!

Να ηγηθεί δηλαδή πατριωτικού συνασπισμού μη κοινοβουλευτικών κομμάτων, στην προσπάθεια αλλαγής όλων των πολιτικών δεδομένων στην Πατρίδα μας!

Δύσκολη ομολογουμένως απόφαση, αλλά ο Γιάννης Σγουρός είναι αγωνιστής σε δύσκολους αγώνες! Ίσως να χρειάζεται να πάρει, αυτός ο βιοπαλαιστής της ζωής, την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του! Ακόμη πιο δύσκολη από εκείνη που έλαβε τότε νέο παιδί, αποφασίζοντας να εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη και να έλθει στην Αθήνα!

Και βέβαια παράλληλα θα μπορεί να ασκεί και τα καθήκοντά του στην Περιφέρεια Αττικής, προστατεύοντας τα συμφέροντα του Αττικού λαού!

Αλλά μήπως ήλθε η ώρα να ζητήσει την ψήφο του συνόλου του ελληνικού λαού κι όχι μόνο της Αττικής;

Ο Γιάννης Σγουρός είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να τα αλλάξει όλα στην Πατρίδα μας!

Ας πει το ΝΑΙ στις πατριωτικές “Σειρήνες” που τον καλούν να αναλάβει πρωτοβουλίες Εξουσίας!»!

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο μύλο του αγωγιάτη και οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ φυσικού πολιτικού χώρου του Γιάννη Σγουρού, είναι δυσοίωνες! Αφού φαίνεται, πως το Κίνημα της Αλλαγής χάνει την αυτοτέλειά του, χάνει την ανεξαρτησία του!

Αυτές οι εξελίξεις – μαθαίνω – δημιουργούν έντονες ανησυχίες στον Γιάννη Σγουρό για το πού οδηγείται η Πατρίδα! Είναι θεωρώ δεδομένο πως είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος, για το που οδεύει γενικότερα η Πατρίδα!

Άλλωστε δεν θα μπορούσε να αφήσουν αδιάφορο, αυτόν τον ηθικολόγο, εραστή της νομιμότητας, όλες οι τελευταίες εξελίξεις, η διαχείριση  κορυφαίων ζητημάτων από την Εξουσία!

Όταν στην χώρα από την οποία μεταλαμπαδεύτηκε στην υφήλιο η Δημοκρατία, φαίνεται σήμερα πως έχει σοβαρότατο έλλειμα αυτής!

Άλλωστε, οι πολιτικές εξελίξεις στην Πατρίδα είναι ραγδαίες! Ο ελληνικός λαός συλλήβδην αποκηρύσσει το σημερινό πολιτικό Σύστημα!

Χρειάζεται έναν πολιτικό που θα τ΄ αλλάξει όλα!

Και προσωπικά θα ευχόμουν – μέρες που είναι – να ήταν αυτός ο Γιάννης Σγουρός! Αφού είναι ένα άφθαρτο πολιτικό πρόσωπο ευρείας αποδοχής, από τα δεξιά έως τα αριστερά!

Όλα τα παραπάνω τα γράφω, γιατί με προβλημάτισε ιδιαίτερα ευχάριστα συνέντευξη του Γιάννη Σγουρού – προ ολίγων ημερών – στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή “Μένουμε Πειραιά”, όπου ο Γιάννης Σγουρός αποδέχτηκε πως ο συνδυασμός που ίδρυσε και στον οποίον είναι σήμερα επικεφαλής, θα πάρει μέρος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές και θα  διεκδικήσει τη νίκη, ασχέτως αν θα βρίσκεται ο ίδιος στην ηγεσία του η όχι!

Μια αινιγματική τοποθέτηση, από τη στιγμή που γνωρίζουμε τον “έρωτα” του Γιάννη Σγουρού προς την περιφέρεια της Αττικής! Την οποία υπηρέτησε ως Νομάρχης, αλλά και ως Περιφερειάρχης επί 12 χρόνια και δεν “λάκισε” όταν ο λαός – άδικα – τον τοποθέτησε στην αντιπολίτευση! Εκείνος συνέχισε να έχει όραμα για την μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδος, ασκώντας σκληρή κριτική, τόσο στη Ρένα Δούρου, όσο και στον Γιώργο Πατούλη!

Είθε οι αφόρητες πιέσεις που εξακολουθεί να δέχεται από πολιτικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και πολιτικές προσωπικότητες, προκειμένου να ηγηθεί πολιτικού φορέα, να έχουν αίσιο τέλος!!

Εκάς οι βέβηλοι…

Πανελλήνια θύελλα, Πανορθόδοξη οργή, έχει ξεσηκώσει η προσβλητική ανάρτηση στα social media του Ηλία Μόσιαλου και στην οποία χλευάζει την πίστη των Ορθόδοξων Ελλήνων!

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξελέγη βουλευτής το 2009 με το ΠΑΣΟΚ και το 2011 ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου στην κυβέρνηση ΓΑΠ!

Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε θέση ως κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη (όπου οι περισσότεροι είναι του Σημίτη, του ΓΑΠ και του διεθνιστικού “Ποταμιού”), σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση του Covid-19!

Ωστόσο η Εκκλησία της Ελλάδος, συμμέτοχος στην αντίχριστη πολιτική της κυβέρνησης, έπρεπε να δεχτεί ένα ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσει!

Έτσι η απάντηση της Ιεράς Συνόδου ήταν πολύ σκληρή κατά του Ηλία Μόσιαλου:

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών (;;;)! Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.»!

Αλλά και Μητροπολίτες αγανάκτησαν κατά του πολέμιου της πίστης μας, Ηλία Μόσιαλου!

Όπως ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος μετά το πέρας της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας, ενώπιον πλήθους πιστών και παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, αλλά και νυν και πρώην (Νίκος Νικολόπουλος) βουλευτών, είπε, πως:

«Ουδείς έχει το δικαίωμα να εμπαίζει την Ορθόδοξο πίστη, να διακωμωδεί τα Θεία, αλλά και να προσβάλλει τα θρησκευτικά πιστεύματα οιουδήποτε ανθρώπου. Προσευχόμεθα ο Θεός να ελεήσει τον συγκεκριμένο και τους όμοιούς του και να τους φωτίσει, ώστε να μετανοήσουν και να εκζητήσουν το έλεός Του.»!

Ζήτησε δε, παρακάλεσε τον παρευρισκόμενο στον Ναό Υφυπουργό, να μεταφέρει την αγανάκτηση του ευσεβούς λαού προς τον Πρωθυπουργό για την υβριστική στάση του εκπροσώπου της Ελλάδος στους διεθνείς Οργανισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Αλλά σφοδρή επίθεση κατά του Ηλία Μόσιαλου εξαπέλυσε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ:

«Οι βλασφημίες του καθηγητού κ. Μόσιαλου, που δυστυχώς εκπροσωπεί και τη χώρα μας στους διεθνής οργανισμούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά κοάσματα δαιμόνων. Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι το σωτηριώδες έργο του Σωτήρος και Λυτρωτού. Mόνον άφρονες και μόνο δαιμονιοκατεχόμενοι μπορούν να ψελλίσουν τέτοιες ανοησίες!

Ο κ. Μόσιαλος κάτω από το προσωπείο της ευγένειας και του καθωσπρεπισμού κρύβει δυστυχώς ένα πρόσωπο ρατσισμού και φασισμού, διότι όταν προσβάλλεις την πίστη του άλλου προσβάλλεις το οντολογικό του θεμέλιο.»! Αλλά και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Δευτέρας (27/12) στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” είπε πως:

«Εάν με ρωτάτε αν ερχόμενος ο κ. Μόσιαλος σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους Χριστιανούς της Ελλάδας προσβάλλοντας κάτι τόσο θεμελιώδες για τον πιστό… Εάν αυτό τον καθιστά κατάλληλο για να τους πείσει να εμβολιαστούν, σίγουρα τον καθιστά ακατάλληλο είναι η απάντηση. Διότι επαναλαμβάνω δεν μπορείς να πείσεις κανέναν υβρίζοντας»!

Έτσι ρωτάμε ευθέως τον κ. Πρωθυπουργό! Τι ακριβώς περιμένει προκειμένου να απομακρύνει από κοντά του τον βέβηλο και ασεβή Ηλία Μόσιαλο;;

Απαιτούνται απαντήσεις Στρατηγέ Φλώρε…

Η εικόνα αυτή όπου αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας κρατούν στα χέρια βαλίτσες, που ενδεχομένως να είναι του προπορευόμενου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, απαιτεί απαντήσεις από τον Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο!

Είναι του Υφυπουργού οι βαλίτσες Στρατηγέ;

Και τις μεταφέρουν Αξιωματικοί του Στρατού μας;

Αν ναι, τι συμβαίνει επιτέλους, κατάντησε ο Στρατός μας ορντινάντσα του κάθε εφήμερου Υφυπουργού;;

Έχουμε υπομονή και αναμένουμε απάντηση!!

egersi.gr

 

Διαβάστε επίσης